Får jag lov att säga NEJ?

Innehåller affiliate-länkar

Får jag lov att säga NEJ?
Jag är inte redo att för att helgen skall vara över ännu. Jag skulle absolut inte säga att jag har Måndags-ångest, men jag skulle älska att få ett par dagar till innan dygnets alla timmar blir fyllda med tider att passa och måsten att göra igen. Jag är liksom inte riktigt redo att släppa det här lugnet. För det är precis vad jag är just nu - lugn. Jag vet att jag tjatar om det lite titt som tätt, men det är en sån surrealistisk känsla för mig. Under så många år har jag levt under ett konstant stadie utav stress, och plötsligt gör jag inte det längre.

Ta idag tillexempel. Efter en väldigt lugn och skön dag igår (är det inte det bästa med att gå ut på Fredagar istället för Lördagar? Plötsligt känns det lite som att helgen har en extra dag, hihi) vaknade jag strax efter 07 men låg kvar i sängen till efter halv 8. Då snörade jag på mig skorna och traskade iväg på min morgonpromenad innan jag sen landade hemma för mysfrulle. Efter det åkte jag in till stan för att först gymma och sen gå iväg till Gallerian och KICKs. När jag var där på min behandling för ett par veckor sen (bästa! Läs mer HÄR) fick jag reda på att de skulle fira 1-års jubileum, vilket dom gjorde nu i helgen. Så jag gick helt osminkad, helt ofixad (bara duschad), direkt från gymmet dit. Där fick jag en hudanalys med ett slags verktyg (så spännande), lite som en superkamera, som verkligen kikade på djupet och sen råd om hur man bäst tar hand om huden utifrån det.

Det följdes utav ansiktsbehandling och sen sminkning på nedervåningen. Helt perfekt ju! Dessutom smet jag förbi deras parfym-avdelning och tog ett par sprut utav La Vie est Belle (en utav mina absoluta favorit-parfymer), så förstå att jag kände mig fräsch när jag gick därifrån.

Efter det satte jag mig på Espresso House i ett par timmar. Egentligen för att påbörja mina två PM, men jag var verkligen inte på plugghumör, så det slutade med att jag bara slösurfade, djupdök i ett par intressanta artiklar, och njöt utav sorlet runt omkring mig. Så underbart!

Tidigare hade jag aldrig haft möjlighet att ta en sån här dag. Och hade jag gjort det hade jag konstant varit stressad över nästa punkt jag måste checka av, nästa tid jag måste passa eller nästa grej jag håller på att missa. Men nej, jag har varit så lugn - och jag fullkomligt älskar det!

Snabb fråga: Känner ni igen er i det där med att vara konstant stressad?

De senaste veckorna har jag läst en hel del om hur stress påverkar hälsan, vilket är fruktansvärt negativt (ni, bah no shit!). Det behöver inte vara den där jag-har-trettielva-deadlines-att-passa-stressen utan "bara" vardags-stressen av att hela tiden ha tider att passa, saker att göra och aldrig riktigt få slappna av. För mig är målet 2020 att bli av med det. Jag ska lära mig att hitta tillbaka till att kunna vara lugn och njuta utav det lilla i vardagen, och nu uppmanar jag dig som känner igen dig att göra detsamma. Låt 2020 bli vårat år!

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Det är OKEJ Matilda Att känna så!! Vad skönt att det blivit sån skillnad gällande stressen, för usch på den ❤️ Åh, en ansiktsbehandling blev jag verkligen sugen på när jag läste dethär haha! KRAM ❤️
nouw.com/emmaengstrom
Ajli,
jag är inte stressad, men jag lider av daglig ångest och det är lita samma grej. Men nu gör jag saker ändå, i högre grad åtminstone 😊 heja 2020.
ajlimuller.se
happyM
happyM,
Men gud vad underbart att få så mycket fix på Kicks hihi (rimmade det???? haha) ❤️ Ha en underbar vecka nu hjärtis ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin