Fantastiskt god broccolisoppa - recept

När jag var hemma över julen hamnade jag i ett samtal med min Lillasyster Isa (som precis har flyttat hemifrån och blivit tvungen att ta tag i det här med att planera och laga mat varje dag). Den ledande frågan:
Hur mycket saknar man inte skolmaten??
Inte skolmaten i sig (förutom makaroner och skinksås, fiskpanetter och remouladsås, och pannkakorna förstås), men variationen.
Alla som flyttar hemifrån vet att man helt plötsligt fastnar i ett mönster av samma rätter på repeat. Jag menar hur många gånger äter man inte tacos? Eller köttbullar? Eller dom andra favorätterna?

Det är inte ofta man får för sig att ställa sig och laga pyttipanna, blodpudding eller chili con carne. I alla fall inte jag.
Men det gör att man helt plötsligt, från ingen stans, kan få världens crave på rätter man inte ens lagt en tanke på, på flera år. Känner ni igen er? Eller är det bara jag?
En sån rätt jag fick paniksug efter för ett par dagar sedan var broccolisoppa. Alltså hur gott?? I "vanliga" fall hade jag gått och köpt en påse Blå bandets pulversoppa men efter en snabb googleing hittade jag ett superenkelt, supersmarrigt recept.
Så jag gav mig på det, och 10 minuter senare hade jag en fantastisk lunch. MUMS säger jag bara!

Broccolisoppa
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INGREDIENSER
50 g Gul lök hackad
3 Hackade vitlöksklyftor
250 g Broccoli skuren i småbitar
1/4 Röd chili
2 tärningar Grönsaksbuljong
10 dl Vatten
Salt och Cayennepeppar efter tycke och smak
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka den gula löken
2. Stek löken i en stekpanna i några minuter, tillsätt sedan vitlök och chili
3. Tillsätt vatten och buljong och låt koka upp
4. Tillsätt broccolin och låt soppan koka i cirka 5 min
5. Mixa sedan soppan med en stavmixer tills du får en fin konsistens
6. Tillsätt cayennepeppar och salt efter tycke och smak
Svar: Tack för orden, vad kul att du ser fram emot att under våren se mina bröllopsinbjudningar.
Kram