Fantastiska frukost-scones

Kan vi alla stanna upp och ta en liten stund för den här magiska helgen? För att vara mer specifik - för det här fantastiska vädret. Jag tycker verkligen att det är något vackert i vetskapen att oavsett hur overklig världen är för tillfället så kan man alltid lita på vädret. Efter regn kommer solsken, efter vinter kommer vår. Visserligen kommer det komma ett bakslag snart men låt oss njuta till tusen innan dess. Och som jag har njutit den här helgen!

Under min heliga lediga lördag gjorde jag exakt vad jag kände för, det vill säga: träna, gå på stan en vända, möta upp @isabylund och Elin Nylund för en mysig fika och sen åka hem med en stor påse godis för att tillbringa kvällen uppkrupen i soffan.

På söndagen vaknade jag med solen i ögonen. Hör ni hur underbart? Och än bättre: jag kunde ligga kvar i sängen och bara njuta. Vilket jag också gjorde bortsett från den stund jag smet upp, slängde ihop lite scones (när gjorde jag ens det sist??) och kröp sen tillbaka i sängen. Ja, jag äter mat i sängen...

Först vid lunch var jag tvungen att kliva upp för att traska iväg på ett par lägenhets-visningar. Jag gick hemifrån mig, bort till Vasastan där jag kikade på en 27-kvadratare innan jag gick vidare till Kungsholmen där jag mötte upp Isa för att checka av två andra visningar. Tyvärr var inga av lägenheterna rätt, så jakten fortsätter. Men inte blev jag ledsen för det. Nej, inte när solen skiner så här fantastiskt! Så vi köpte med oss varsin dricka och promenerade längs kusten i nästan en timme. Bättre helg får man verkligen leta efter!

Hur var eran helg? Fick ni också njuta av vädret?

Fantastiska frukost-Scones

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

(4-5 stycken)

2 dl havregryn

1 dl havremjöl

1/2 tesked salt

1/2 bakpulver

25 gram smör

1,5 dl mandelmjölk


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Sätt på ugnen på 225°.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3. Tillsätt smöret.

4. Tillsätt mandelmjölken.

5. Gör till små 4-5 små bullar och lägg på en plåt. Grädda i ugnen i cirka 10-15 minuter.

6. Servera och NJUT!

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin