Fantastiska fiskburgare - recept

Jag vet att ni kanske börjar bli lite trötta på mitt tjat, men det här med morgonträning alltså! Det är verkligen som att jag har ett helt nytt liv! Först och främst så har vi ju känslan, eller snarare känslorna. Kanske inte när larmet ringer sådär äckligt tidigt eller under de där första tunga kilometrarna. Men känslan:
1. När man kommer in på kilometer 5-6, benen börjar vakna till liv och solen skiner mot huden.
2. När man duschar och får äta frulle sådär fräsch, härlig och mör i kroppen.
3. När man slutar jobbet och plötsligt är ledig istället för att gå runt och vänta på att det pass man ska gå på ska börja.

Det i kombination med det här underbara sommarljuset har gett min vardag typ 5 extra timmar. Minst!

Plötsligt har jag tid till att göra saker jag annars inte gör - typ som att faktiskt laga mat på riktigt. För istället för att komma hem vid halv 9, vara trött, matarg, svettig och lite småstressad över att få maten klar så man kan äta och sova, så har jag sjukt med energi. Igår var precis en sån dag. Så på vägen hem satte jag mig, sökte inspiration och bestämde mig för att laga Havets Wallenbergare. Jag vet, lite (väldigt) småtöntligt namn. Hade det stått typ Asiatiska fiskburgare hade jag gått igång på en helt ny nivå. Men det såg så gott ut att jag var tvungen att testa och mums vad gott det blev!

Dessutom var det superenkelt och krävde ingen som helst förberedelse. Fräscht? Oh ja! Nästa gång tänker jag nog göra den lite mer somrig och exotisk. Jag tänker mig kanske en mango-salsa och/eller picklad rödlök. Vad tror ni om det? Och vet ni vad som gör det än bättre (enligt studenten)? Det är utan tvekan en billig rätt. Hör ni hur det checkar alla dom rätta boxarna?

Fantastiska fiskburgare

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

(4 portioner)

600 g torskrygg (eller annan vit fisk)

2 ägg

1,5 tsk salt

4 krm svartpeppar

1 citron

1 dl matlagningsrädde

Olivolja (att steka i)


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Skär fisken i mindre bitar. Mixa samman fisk, äggula, salt, peppar och citronsaft i en matberedare till en färs.

2. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.

3. Forma till biffar och stek dem i olja i en medelvarm stekpanna ca 4-5 min/sida.

4. Servera tillsammans med ris eller potatis, och NJUT!

Gillar

Kommentarer

nellielillskog
nellielillskog,
Men så gott!
Ha en underbar dag 💖🦋
nouw.com/nellielillskog
myjjohansson
myjjohansson,
Här har du en som älskar fisk (och ärtor!😂) så detta recept är definitivt något jag kniper illa kvickt!😍 Kram på dig hjärtat! <3
nouw.com/myjjohansson
Johannagrahn
Johannagrahn,
Åh gud vad gott, tack för tips 😃
nouw.com/johannagrahn
marietheresel
marietheresel,
Men Havets Wallenbergare var väl supergulligt namn 😍. förstår inte hur folk kan springa före frukost, var får ni krafterna ifrån? 😂 Hade ju tuppat av 🤷🏻‍♀️❤️
nouw.com/marietheresel
hilmak
hilmak,
Nej men jag är helt med dig, morgonträning är verkligen helt fantastiskt härligt! Älskar skiten! 😁😍
nouw.com/hilmak
Cicci,
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Det där såg inte helt fel ut kan jag säga, jisses vilken fräsch mat! Jag som annars inte är så förtjust i fisk tackar och bockar för alla små tips jag får som jag kan testa om jag gillar. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
happyM
happyM,
Guuud vad gott ❤️
nouw.com/happym

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin