Fantastisk svamprisotto

Ett av veckans mål: att laga och äta middag. Standard under förra veckan var att komma hem sent och äta antingen mackor, gröt, enorma mängder kvarg med bär eller en massa annat snacksande. Inte konstigt att jag har svårt att hitta balans i kroppen när jag inte ger den rätt förutsättningar. Så den här veckan ska jag se till att faktiskt äta bra mat till middag med.

På tal om mat så åt jag ju middag tillsammans med ett par vänner i förra veckan. Dom lagade då en heeelt otrolig risotto. Jag ska erkänna att den enda risotton jag ätit innan det är den på Pinchos, som förövrigt är riktigt bra haha, så jag har väl inte allt för mycket att jämföra med. Men dra mig baklänges vad gott det var! Självklart ska ni få receptet med.

Fantastisk svamprisotto

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

(4 portioner)

500 g svamp
Ca 8 dl vatten
2 st svampbuljongtärningar eller 2,5 msk svampfond
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
35 g smör
3 dl arborioris
1 citron
Ca 1 dl riven parmesanost
2 krm svartpeppar

Serveringsförslag (valfritt):
Tryffelolja


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------


1. Rensa svampen och hacka i skivor. Hacka lök i små tärningar, finhacka vitlöksklyftor.

2. Koka upp vatten och buljong/fond. Håll buljongen varm.

3. Hetta upp en helt torr kastrull eller stekpanna, fräs svampen och lägg sedan åt sidan.

4. I samma stekpanna (tvätta ej ur) lägger du häften av smöret och rör runt i pannan så den suger åt sig smakerna från svampen. Tillsätt olja och höj värmen. Stek löken tills den mjuknar och blir glansig.

5. Tillsätt ris och vitlök, fräs under omrörning i ca 3 min. Tillsätt juice från ca 1 citron (justera syra efter smak). Fräs tills riset suger åt sig citronjuicen.

6. Blanda ner hälften av buljongen och låt koka in i riset utan lock i ca 20-25 min. Under koktiden späder du ut risotton med resten av buljongen och rör om ofta.

7. Vänd ner resten av smöret, parmesan och svampen. Blanda och servera genast. Toppa eventuellt med några droppar tryffelolja vid servering.

8. NJUT!!

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åhhh vad gott ❤️
nouw.com/happym
matildakz
matildakz,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin