Få bättre självförtroende

I samarbete med NA-KD

När jag idag säger till folk att jag var oerhört blyg när jag var mindre så tror dom inte mig, för idag är jag en helt annan person.
Men under, framför allt min högstadietid, var jag fruktansvärt blyg och ordinär. Min värsta mardröm var att sticka ut ur mängden - oavsett om det var negativt eller positivt. Jag var definitionen utav basic (99% utav alla mina kläder kom verkligen från Bikbok och Cubus basic sortiment). Jag var också hon som alltid var med i gänget, skrattade och log, men som aldrig direkt sa något (förutom till min bästa vän som sen drog skämtet och tog åt sig äran). Hon som ingen kunde namnet på utan definierade som Sofias kompis, eller något liknande

Men idag är jag som sagt en helt annan person. Resan hit har inte varit något som har hänt över en natt, utan är något jag kämpat enormt för. Något som jag aldrig hade kunnat klara utan min fantastiska pojkvän, min underbara familj och mina otroliga vänner.
Något som jag nu, av hela mitt hjärta, vill att alla ni som känner igen er ska få ta del utav och växa på samma sätt som jag har gjort!
Så här kommer ett par utav mina bästa tips!

Klä dig efter den du vill vara!
2009 bodde jag inne på basic-avdelningen, idag går jag inte ens in där. Om man känner sig grå och basic, ja då är det precis vad man kommer vara. Därför försöker jag att konstant utveckla min stil och klä mig lite snyggare. Kanske till och med kliva ur min box helt och hållet. Inte varje dag, men någon gång då och då. Men över lag gäller det att klä sig i något man känner att man är riktigt men samtidigt bekväm i. Något man kan rocka världen i!
Typ som dom här ↑ sjukt snygga highwaist jeansen med öppen foll (mina nya favojeans) och en riktigt härlig stickad tröja. Det plus ett par snygga skor och lite smycken, and you're all set!

Omge dig utav människor som ger energi!
Jag hade verkligen aldrig varit där jag är idag om det inte vore för dom. Obs! Du får absolut inte förminska det arbete du själv gjort dock!
Men att jobba med sitt eget självförtroende tar mycket kraft. Då finns det inte utrymme att ha sånna personer som suger energi runt omkring en. Nej, omge dig med dom som älskar dig! Dom som pushar, stöttar och lyfter dig!
Och hey, kom ihåg att göra precis samma sak tillbaka!

Utmana dig själv!
Den troligtvis svåraste punkten, men också den viktigaste! För att förändras måste man kliva ur sin comfort-zone och våga (hur läskigt det än är). Utmaningarna behöver absolut inte vara några stora, utan tvärt om, små små saker som kommer förändra dig. Det kan börja med att du kanske vågar räcka upp handen i klassrummet för att svara på en fråga, till att säga hej till tjejen som alltid ler mot dig på gymmet. En utav mina brukar vara att när jag är på fest med folk jag inte känner ska jag våga prata med folk och inte bara sitta tyst i ett hörn (vilket jag annars brukar göra).
Så våga!

Flytta!
Okej, det kanske är lite väl drastiskt och inget man ska göra innan man är redo. Men den största förändringen jag har gjort är efter att jag lämnade den gamla bilden utav vem Matilda ska vara hemma på Gotland, och kom upp till Stockholm där ingen kände mig. Här fanns det inget som höll mig tillbaka, utan jag kunde vara precis den jag ville vara.
Jag kunde vara mig själv. Jag kan vara mig själv!

Och sist, men absolut inte minst, kom till insikten att du är rätt så väldans bra!
Jag har så många gånger skämts över den jag är och funderat på varför jag inte kunnat få vara som dom andra populära tjejerna. Jag har själv varit en utav mina sämsta vänner och förminskat, tryckt ned och konstant spottat fula ord i mitt egna ansikte.
Men så slog det mig en dag - jag är rätt så väldans bra!
Jag är inte på något sätt sämre än någon annan. Jag är ju faktiskt rätt så rolig (alla skrattade ju faktiskt åt mina skämt när min bästis drog dom), jag är ju faktiskt rätt så smart, jag är ju faktiskt rätt så väldans omtänksam. Jag är rätt så väldans bra! Och det är du med!
Tro mig när jag säger att livet är så himla mycket bättre när man är vän med sig själv.
Så ställ dig nu framför spegeln, se dig själv i ögonen och berätta precis hur fantastisk du faktiskt är!
För du är just det - fantastisk! <3

Gillar

Kommentarer

Linda Jansson ,
shit Vad fin du är😍
lindajanssons.com
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ska DU säga <3
nouw.com/matildaberlin
Alice,
Verkligen så bra inlägg!!
alicelindstrom.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhh! TUSEN TACK finaste du <3
nouw.com/matildaberlin
ArielC
ArielC,
Digger virkelig disse bildene! 😍
nouw.com/arielc
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhh! TACK finaste <3
nouw.com/matildaberlin
Pauline,
så bra tips och så fina bilder!
lillafrokenhurtig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tusen tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
louisemellqvist
louisemellqvist,
Jag var precis som du väldigt blyg & försiktig när jag var liteN jag utvecklades lite mer på gymnasiet men jag var fortfarande blyg. Den personen som jag blivit idag är
för mina vänner & för mitt jobb där har jag utvecklats mycket 😃😘
nouw.com/louisemellqvist
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Så underbart att höra!! Kram fina <3
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Åh men alltid så himla bra tips från dig ❤️❤️ Så himla fina bilder också ❤️
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! Tusen tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
linnronning
linnronning,
Yasmine,
På högstadiet fick jag höra av skolkuratorn att om jag inte började prata och svara frågor på lektionerna så skulle jag aldrig bli något i livet. Jag blev så ledsen och arg att jag bestämde mig för att bevisa henne fel. Sedan dess har jag hållit tal inför mer än hundra människor, jag har blivit den sociala personen jag egentligen var och jag har gått en högskoleutbildning. Hon hade fel! När jag flyttade till Halmstad fick jag chansen att bli den jag vill vara (och egentligen är) 😃 Så jag håller med, att flytta och börja om är sjukt bra för ens personliga utveckling!
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Du skojar? Vem var hon ens?? Fantastiskt dock att det fick den effekten! För jag är så glad att se att du är den personen du är idag - dvs världens grymmste och mest fantastiska! KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
Emma Engström,
Missat detta inlägg men alltså Matilda, det du skriver är så bra! Alla punkter stämmer SÅ bra och det är verkligen något man måste inse för sitt bästa, och liksom "övaöva" på! KRAM och tack för detta <3
nouw.com/emmaengstrom
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså åhh! TACK hjärtat! Dina ord betyder verkligen så himla mycket <3
nouw.com/matildaberlin
Jasmine,
Jag uppskattar ditt personliga inlägg! Jättefina bilder på dig.

Svar: Tack, glad att du gillar mina foton från en vinterdag i januari.

Kram
rosanatt.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tusen tack fining <
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin