Ett inlägg till dig som behöver det

Godmorgon finingar! Här kommer ett sånt där rått och öppet inlägg. Kanske nästan på gränsen till skryt, men även om jag är stolt över det jag åstadkommit så är det inte därför jag nu skriver. En vän frågade mig en gång om vad jag drivs utav och vad jag anser vara framgång. Ärligt drivs jag mycket utav pengar (mvh pengakåt tjej), men den största motivationen till allt är att vara en inspiration och förebild. Det är oavsett om det gäller i karriär, med bloggen eller bland mina vänner. Och just därför skriver jag det här inlägget.

Jag har helt ärligt varit långt ifrån min egna bästa vän. Tvärtom var jag under många år min egna största ovän och fiende. Jag tänker inte gå in på den delen mer, utan vi kan lämna det via att gångerna jag under mina tonår sa att jag hatade mig själv är otaliga. En dag tröttnade jag på det. En dag tröttnade jag på att vara blyg och missa livet. Trött på att vara ovän med mig själv. Att lämna det har däremot varit långt ifrån en lätt kamp. Det har tagit år och massor utav jobb. Men jag gjorde det. Jag blev vän med mig själv. Matilda 2.0 kan vi säga.

Under förra året gjorde jag slut med mitt ex. Vi hade varit tillsammans i hela mitt vuxna liv, och även om jag var Matilda 2.0 så var jag ju fortfarande en del utav VI. Men vem är JAG?

Det har tagit mig nästan ett år att ens börja ta reda på det, men vet ni vad? Jag tror att jag börjar landa. Jag tror att jag är Matilda 3.0. Och jag älskar det!

Jag fick den här helt otroliga kommentaren på min instagram. Jag satt på riktigt och bölade när jag såg den, för alltså, nej det finns inte ord. Nog för att jag själv har känt mig starkare och härligare i mig själv, men att höra från andra både när- och utomstående, att det också märks är ju bara en sån otrolig känsla.

För även min familj har reagerat på det nu under den här perioden jag varit hemma. Min syster har flera gånger ifrågasatt vem jag är (på ett positivt sätt, haha), min Mamma vågar knappt påpeka positiva förändringar i rädslan för att skrämma iväg dom och hela min familj har (peppar peppar) sluppit ifrån mina vanliga utbrott.

Så vad är det jag egentligen vill ha sagt? Jo, för alla er (framför allt tjejer) som går runt och känner precis som jag gjorde - livet kan bli så himla mycket bättre!
Det låter kanske som det löjligaste rådet ever, men att bli sin egna vän kan vara något utav det bästa jag någonsin gjort. Hur gör man det? Man krigar! För det är verkligen ingen lätt väg. Varje dag är en kamp och en fight där man måste pusha sig själv ur sin egna comfortzone ett litet steg i taget. Det kan handla om något så litet som att skicka iväg ett DM till en vän, något som i din värld kanske är jättestort (tro mig - been there), eller som i mitt fall, utmana mig själv att på en fest prata med en annan person och inte bara hänga på den enda individen jag kände. Små, små steg.

Ibland kan det behövas någon annan som hjälper och lyfter en. Kanske en partner eller en vän (glöm heller inte bort att vara den för andra), och den personen ska vi självklart vara tacksamma för. Men glöm aldrig någonsin att det är du som gjort jobbet - du som utvecklats, du som krigat.
Jag önskar så att jag hade haft någon som berättade för mig att livet är så mycket mer än det där självhatet, att livet kan bli så mycket mer fantastiskt om man faktiskt vågar och framför allt att oavsett så kommer det bli bättre med åldern. Jag hoppas nu innerligt att jag är den personen för dig som behöver det. Att du som kanske inte behöver det själv kan visa det här för någon annan som gör det. Att jag kan vara någons inspiration till att våga ta del utav livet.

DU är fantastisk! Glöm aldrig någonsin det! Och behöver du någonsin någon att prata med är det bara att skicka iväg ett meddelande till mig. Jag kan vara väldigt långsam på att svara och kanske inte alltid komma med dom bästa råden (det var det där med att hamna i ett Chandler Bing-mode och leverera dåliga skämt när jag blir obekväm, haha), men jag finns här! <3

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Världens bästa Matilda, din blogg inspirerar jättemycket, och så glad för din skull angående den utveckling av dig själv du beskriver. Fantastiskt verkligen❤️
nouw.com/ineees
linndossing
linndossing,
Du är så otroligt galet grym! Jag känner verkligen likadant, att vara sin bästa vän är en fantastisk känsla men tar tid att komma dit <3 Kram
nouw.com/linndossing
Så mycket pepp i det här inlägget och så underbart att det är precis så där du fått gå framåt i livet 😊.
www.saramadeleine.se
englabjork
englabjork,
Åh vad fint av dig att dela med dig av ett sånt här inlägg! Så motiverande! <3
nouw.com/englabjork
happyM
happyM,
Wow vilket inlägg, så otroligt fint att du tar dig tiden till att skriva ett sånt här fint inlägg!! ❤️❤️ Kram hjärtis
nouw.com/happym
tildablanksvard
tildablanksvard,
Vilket inlägg Matilda!! Du är en sån grym tjej och man blir så peppad och inspirerad, all kärlek till dig<333
nouw.com/tildablanksvard
Mybellystory
Mybellystory,
Vilket härligt och peppande inlägg! Grym du är som har kommit så långt! Jag känner igen mig så mycket i det du skriver! Ha en bra dag! <3 😊
nouw.com/mybellystory
Elin,
Och du r ju för himla bra. Du leverar igen och igen och igen! WOW <33 Kram
devote.se/elinelmersson
artibus
artibus,
POWERPUFFPINGLA. Finner inga mer ord. Så vackert med att vara sin bästa vän, du är så viktig för dig! <3 (Slog super hårt när jag tryckte på utropstecknet)
nouw.com/artibus
aiwa
aiwa,
Vilket himla fint inlägg! Så himla kul att läsa! Och tar verkligen åt mig av det, försöker att jobba med det själv varje dag! Tack <3
nouw.com/aiwa

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin