Energitjuvar och göra slut med vänner

Godmorgon älskade lördag! Veckans enda lediga dag. Hej och välkommen till mäklarlivet. Tidigare har lördagar alltid varit partydagen. Eller okej jag partade inte så mycket, men det var dagarna jag fyllde med allt kul jag ville göra som jag inte gjorde i veckan. Nu är det helt tvärtom. Jag dricker vin på kvällarna och tvättar, lagar matlådor och tar tillbaka kontrollen över mitt egna liv på lördagarna haha. Ska vi kalla det omvänd balans?

På tal om balans har jag tänkt väldigt mycket på energi på sistone. För att få balans i livet så måste jag balansera ut var min energi går. Även om jag vill kan jag inte göra allt jag får chansen till att göra för det finns varken tid eller energi till det. Så jag har redan fått sålla bland saker, vilket är så tråkigt. Därför har jag också börjat identifiera och sortera bort andra energitjuvar i min vardag. Bland annat:

Notiser
Insta-DMs, messenger, snap, email, sms, samtal, facebook - telefonen plingar ju konstant. Jag får på riktigt panik på allt. Så jag har helt enkelt
1. Stängt av flera notiser. Exempelvis insta.
2. Försökt inse att jag inte kan vara tillgänglig konstant. Jag kan inte svara på allt på en gång. Så nu går jag in på insta och svarar på kommentarer en gång om dagen, tar mailen i ett tjok, låter DMen komma och tar dom sen på en och samma gång, osv osv.
och 3. Stängt av ljudet. Jag har typ aldrig ljudet på och så enkelt är det.

Oreda
Jag måste (!) ha ordning och reda omkring mig. Är det kaos i rummet blir det kaos i mitt huvud. Det tar verkligen så mycket energi att det inte ens är värt att tulla på. Nej, ordning och reda.

Vardagsstress
Jag ville säga stress i allmänhet, men all stress går inte alltid att undvika. Vissa perioder i livet är helt enkelt bara fyllda till max. Men vardagsstressen däremot kan man faktiskt eliminera och på så sätt inte spilla onödig energi på det. Vakna 10 minuter tidigare så du slipper springa till bussen, packa väskan kvällen innan så du slipper glömma något och så vidare och så vidare. Så enkelt men samtidigt så svårt.

Personer
Jag har kommit till det stadiet i livet att jag känner att jag orkar verkligen inte ha personer i mitt liv som bara tar min energi. Jag vill fylla mina dagar med individer som ger mig lika mycket tillbaka som jag ger dom. Så jag har faktiskt gjort slut med ett par vänner. Okej, jag har aktivt låtit oss glida isär. Egentligen är det väl rätt så fegt. Jag önskar verkligen att jag var stark nog att konfrontera personen och ge denne en chans att välja om den vill jobba på vår vänskap eller ej. Men där är jag tyvärr inte. Än. Däremot är jag klar med att låta dessa personer sno min energi. Så tack men nej tack till er.

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,
Det här med att välja vart sin energi ska gå är så himla viktigt! <3
nouw.com/desireekujala
Anita,
Heelt rätt, man ska behålla människorna omkring sig som GER energi.. Annars orkar man inte! 😃
siliiins.blogg.se/
Frulindhamn
Frulindhamn,
Tänker på det där med folk som tar ens energi. tänk om man själv är en sån utan att fatta det? För folk som är så vet det väldigt sällan har jag märkt 😱❤️ Kram
nouw.com/frulindhamn
Ellendelin
Ellendelin ,
Man ska verkligen vara noga med vilka omger sig med! Otroligt viktigt!
nouw.com/ellendelin
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Det där med att sålla bort människor som tar ens energi är det bästa man kan göra. Det gjorde jag för ett tag sedan och mår såå mycket bättre efter det. Det blir nästan som en befrande känsla att få slippa energitjuvarna. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
brallans
brallans,
Så himla bra skrivet!! Mer energi till det som faktiskt är vilktigt och bort med all skit 👏🏼
nouw.com/brallans
Hilma
Hilma,
Så himla bra tankar finaste du! Så kloka reflektioner. Håller med om att man verkligen borde tillåta sig att sålla bort dom människor i ens liv som faktiskt inte ger något, utan bara tar ❤️❤️ PUSS hjärtat!
nouw.com/hilma
linndossing
linndossing,
Himla viktigt!! har haft alla notiser på mobilen av ett bra tag och det gör mig så mycket nytta! Älskar det <3
nouw.com/linndossing

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin