En Visby-guide

Att det är julafton om mindre än en vecka känns inte riktigt okej. Jag är inte klar med julen än. Snarare lååångt därifrån. Det slog mig imorse att jag bara har ätit ett enda minijulbord, bortsett från pepparkakorna har jag inte julbakat något och mängden julmys har nästan varit obefintlig. Inte okej. Något annat som också slog mig är att det är juldagen om en vecka. First of kan det vara bra att köpa biljett till Wisby Strand. Det är första året jag ska dit, så jag hade inte ens tänkt på det. Men nu är det kirrat! Second - vad tusan ska jag ha på mig?? Det har jag helt glömt! Så jag gick in på både NA-KD och Nelly, bara för att inse att det är för sent. Nu tänker ni Nej då! Idag är sista dagen för beställning innan jul men då glömmer ni att jag bor på Gotland och att man måste addera ytterligare en dag för leveransen (saknar redan Stockholm). Så jag tog en snabb vända på stan i hopp om att hitta något. I didn't. Men jag fick en påminnelse om vilka fantastiska småbutiker, restauranger och caféen det finns. Och i och med det fick jag idéen om att skriva en liten snabb-guide för centrala Visby.

Restauranger

Stora Ego. Jag tipsade om denna resturang efter att ha varit och ätit Wilmas skolavslutningslunch där, vilket då blir för rätt så exakt ett år sedan. Det är en helt vegansk resturang med en helt otrolig lunch-buffé (det finns ala carte med bland annat burgare med). Jag ska erkänna att jag ibland blir lite små-tveksam när någon säger hel-veganskt efterosm att jag ser lite smaklösa salladsblad framför mig (vadå fördomsfull?, haha). Men det här är riktigt bra! Smakfullt, näringsrikt, bra variation - det har typ allt! Så stort tips.

Surfers. Okej, finns det en enda restaurang ni ska besöka så är det denna! Maten är inspirerad från Sichuan (en provins i Kina) och beställs in Tapas/family-style. Och som om det inte vore nog så är deras drinkar helt otroliga! Finns inga bättre på hela Gotland FYI! Går ni dit får ni absolut inte missa deras räkbollar (hade en period när jag bara beställde in 3 portioner utav dom och inget annat, haha)!
Pssst! Dom finns sedan cirka ett år tillbaka dessutom i Stockholm. Så gå!

Café Mirell. Här kommer nästa veganska tips (och när det kommer från mig så säger det precis hur bra det är, haha). På hemsidan skriver dom "Vår vision är enkel, att göra så litet avtryck på jorden som möjligt. Till vår hjälp använder vi växtriket. Allt tillagas och bakas från grunden med mycket smak och omsorg." Och hörni - det lyckas dom riktigt bra med!

Crêperie och Logi. Eller Creppan som en äkta gotlänning säger. Finns nu också både i Åre och Stockholm (är faktiskt en gammal kompis till mig som dirver den i Stockholm - så kul!). Men bortsett från Surfan är Creppan det stället ni inte får missa. Dom har nog världens i särklass godaste crêpes och galletes. Min favo (bortsett från Gino som bara är ett stort fruktberg toppat med vit choklad eller marängswish som är PRECIS vad det låter som) är spenat-laxen min favo. Sååå god!

Café

Fiket. Utav någon anledning, okej det finns en anledning, så hamnar vi nästan alltid här när vi ska fika. Så otroligt mysigt! Dessutom har dom ett helt otroligt utbud på mat med. Deras sallader är fantastiska (dör lite för Kycklingsalladen) och framför allt för deras sopp- och salladslunchbuffé är ett toppentips! Missa heller inte brödet till <-- Magiskt gott!

Ka:feit. Har ni gått ifrån Öster och hamnat inne i innerstan är Ka:feit stället ni ska smita in på för att fika. Jag har också hört att deras frulle ska vara i världsklass.

Butiker

Garag1. Okej, är det något jag verkligen saknar i Stockholm så är det just Garage1. Vi snackar inredningsbutiken nummer ett - till helt otroliga (och då menar jag o-troliga) priser. Jag tror ärligt att ALLA gotlänningar kan hålla med mig på denna punkt. Så missa absolut inte!

LaVie. Nästa lilla butik jag saknar. Man skulle kunna kalla den för Garage1's storasyster. Lite mer klass (G1 har vääälidgt mycket småskit med, haha! Men det är det man älskar) och lite dyrare, men helt otroligt mysig att kika in i. Liten, trång och helt fantastisk!

LinLiving. Okej, jag har faktiskt inte besökt den själv. Men en gammal danskompis till mig tog sitt UF-företag till en helt ny och helt otrolig nivå. Hon säljer i sin butik alla möjliga linne-pridukter. Det startade med sängkläder och fortsatte sen med att hon i dagsläget designar sina egna klädkollektioner. Helt otroligt! Så är ni det minsta intresserade utav linne-produkter är detta ett måste!

Och hey! Skulle det vara så att du befinner dig på Gotland - hojta till!

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
så himla gott, det vattnas ju munnen! <3 och jag längtar så till julen även fast decmeber har gått sjukt fort :/ <3
nouw.com/emelieanderssoon
mathildahogbergs
mathildahogbergs,
Linnealiebig
Linnealiebig,
Åh sååå gott o inspirerande 🥰
nouw.com/linnealiebig
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Men så gott!! Vill äta på alla ställen och besöka allt! Och du hinner julbaka, några dagar är det ändå kvar. kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
linndossing
linndossing,
Men alltså Visby är ett av mina drömresemål, MÅSTE ta mig dit snarast!! Kram
nouw.com/linndossing
celinelundqvists
celinelundqvists,
Har också varit alldeles för dålig på all form av julmys hittills! Pepparkaksbakade först idag ://
nouw.com/celinelundqvists
tildablanksvard
tildablanksvard,
men wow så gott Allt ser ut!
nouw.com/tildablanksvard
Anngelic
Anngelic,
Min favorit i Visby är nog den grekiska resturangen Nunnan som ligger nere på Stortorget, där har dom underbar mat! 😊
Sen måste jag nog erkänna att jag tycker bäst om Visby under medeltidsveckan då alla medeltidskrogar finns 😋
//Ann
nouw.com/anngelic
Sara,
Men åh va mysigt! Har bara varit i Visby en gång och skulle gärna vilja åka tillbaka 😊
sevendays.fi/sara
Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,
Äldre inlägg må så vara men vilken fin & inspierande blogg du har!

Du bör verkligen vara stolt över att du kommer här ifrån (tillskillnad mot mig som är en inflyttad utböling 😅 ) och glöm ALDRIG bort det livet i storstan!
nouw.com/dreamandcreativity

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin