En sommarlista

3 saker du vill göra i sommar?
- Frossa i jordgubbar och vaniljglass!
- Ta in och förmedla min första lägenhet.
- NJUTA utav allt vad Stockholm har att bjuda på! Det här kommer bli min första sommar ever som jag inte är hemma på Gotland, vilket kommer vara så märkligt. Men det betyder att jag ska carpa skiten utav den.

3 saker du INTE vill göra i sommar?
- Bränna mig! Typ oundvikligt med tanke på att jag alltid gör det, men jag ska verkligen kämpa för att undvika det
- Stressa.
- Bryta handleden. Eller vristen. Eller något annat ben. Visserligen har jag aldrig gjort det tidigare, men jag har en känsla utav att det av någon konstig anledning kommer att hända i år

Stranden eller poolen?
Det spelar absolut ingen roll! Bara det finns vatten att bada i, någonstans jag kan ta min powernap i solen (höjdpunkten på mina somrar alltså, haha) och tillräckligt med utrymme för att röra mig och inte bli rastlös till tusen så är jag nöjd.

Vad ska du läsa i sommar?
Böcker! För mig är lugnet av att ha tid till att läsa = med semester. Därför måste jag se till att hitta ett sånt sinnesstånd att jag får tid att checka av åtminstone 2 böcker. Tror vi på det??

Vad grillar du helst?
Säg något jag inte grillar! Hamburgare, nötkött, fläsk, kyckling, fisk, grönsaksspett, bananpaket med After eight. Tänd grillen så är jag där!

Sommarregn, ja eller nej?
JA! Men bara på dom dagarna man inte har något som helst planerat utan man kan sitta inne, med öppet fönster och läsa en bok hela dagen. Alternativt när man är ute med segelbåten, ligger i en gästhamn och kan samla hela familjen framför ett sällskapsspel.

Bilder från förr-förra året. Känns så konstigt att jag inte ska jobba på båten i år.

Sommarjobb - ångest eller glädje?
Mitt svar från förra året var: 100% glädje! Visserligen hade det varit fantastiskt att bara vara ledig, men med tanke på att mitt sista CSN, som dessutom inte ens var halvt, kom i slutet av Maj så kommer det vara freakin' underbart med att få en liten inkomst igen, hihi!

I år blir det ju faktiskt inte sommarjobb utan rätt och slätt jobb. Självklart hade jag älskat att vara ledig, men efter 3 års studier är jag så fruktansvärt taggad på att kicka igång min karriär.

Favoritdoft på sommaren?
Oj vad svårt att välja en! Rättare sagt är det väl omöjligt! Doften av sommarregn, färska jordgubbar, grillning, nyklippt gräs, släke (okej, det luktar kanske inte så gott med det är sommar), Hawaiian tropic, rosor och så mycket mer

Vad kommer du lägga mest pengar på?
100% ärligt: Mat, vin och kläder. Jag har som mål att testa fler utav Stockholms restauranger (är sjuuukt dålig på att gå ut och äta, och dom få gångerna jag gör det hamnar jag alltid på samma ställen) så där kommer det försvinna en viss summa. Detsamma gäller med uteserveringar. Min plan är att jag ska ha en massa att fira i sommar, och även om jag egentligen tycker det är sjukt onödigt att lägga så mycket pengar på bara ett litet glas vin så får det för firandets skull utan tvekan vara värt det!

Bästa sommarplagget?
Svårt! Men jag skulle nog säga allt som lämnar en med bara ben. Kjolar, klänningar, shorts - allt! Det gäller ju att passa på så länge man kan utan att frysa rumpan utav sig. Kan ni btw förstå att fram tills för ett par år sedan ägde jag inte en enda kjol och enbart 3 klänningar; min konfirmationsklänning, min balklänning och min studentklänning. Klipp till att jag idag inte kan tänka mig en garderob där dom saknas.

Midsommardagen 2017, hoppas på en minst lika fantastisk dag imorgon

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?
Släpp allt! Lev i nuet! Samla på alla minnen du kan! Och va inte så jäkla snål, utan gör just det, lev livet - you deserve it!

Vad oroar du dig för?
Att jag inte kommer att kunna göra just det ↑, utan att det slutar med att hela sommaren springer ifrån mig. Jag kommer jobba massor, betydligt mer än jag är van vid idag. Och nu är jag rädd att jag kommer fastna i ett mönster av att gå till jobbet och sen gå hem och lägga mig. Nej, balans är målet!

Ska du göra något oväntat i sommar?
JA! Okej, jag har inget inplanerat än. Men om sommaren 2020 ska kunna ha en chans att ta sig in bland minnena från 2018 och 2019 så måste jag se till att göra något väldigt oväntat. Frågan är bara vad!

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Men snäääälla vad sugen jag blev på jordgubbar och glass nu!!! Kan vi ta midsommar i morgon tack??? Haha ❤️ Ha en underbar vecka finis ❤️ PUSS OCH KRAM
nouw.com/happym
Hannas krypin,
Underbar sommarlista! Det är alltid på somrarna som jag läser böcker, annars tar jag mig inte tiden. Klart du kommer läsa två böcker!
hannafialotta.blogg.se
Desireekujala
Desireekujala,
Vilken härlig lista, nu längtar man ju ännu mer till sommaren 😃 <3
nouw.com/desireekujala
majanilssonlundstrom
majanilssonlundstrom,
nej vilken härlig lista ☀️😍 nu blir man ännu med taggad och längtar efter sommaren!!!
nouw.com/majanilssonlundstrom

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin