En sån där dålig dag

Inget inlägg imorse?? What this? I know... Tydligen så bestämde sig Nouw för att bugga igen. Så inlägget jag skrev igår och tidsinställde för att jag, tro det eller ej skulle ta lite sovmorgon, blev liggandes. Ni får helt enkelt läsa det en annan dag.

Anyways. Sablar vad vädret kan påverka ens humör. Från att igår ha levt livets liv till att vakna idag nästan helt utan livsglädje (krydd? Oh ja). Att jag dessutom lyssnade på det mest fantastiska sommarpratet (har ni inte hört Björn Natthiko Lindeblad så måste ni det!), fick mig inte direkt på något peppigare humör. Men det gör verkligen inget. för det var så vackert och känslosamt att jag på riktigt höll på att börja gråta mitt under min löptur. Så lyssna! Men ja, för att vara ärlig så har det inte varit någon toppendag humörs-mässigt. Inte någon super-dålig dag, utan bara en sån där när man känner sig låg, omotierad, oinspirerad och allt annat o-igt man kan vara.
Hur hanterar man en sån dag? Jo, man har två val:

1. Acceptera att det är en sån dag och att den helt enkelt inte går att vända. För vet ni vad? Det är faktiskt okej. Dra på dig mjukisbyxorna, köp hem godis, starta någon riktig B-film och gör allt annat du känner att du behöver göra. Det enda jag vill be dig om är att inte låta det gå ut över andra, för ingen gillar en energitjuv.

2. Vänd dagen! Lättare sagt än gjort kanske, men det går att göra. Så här kommer ett par tips:

- Gör dig i ordning! Jag tror, som ni vet, till tusen på att man ska klä sig som man vill känna sig. Så kasta bort mjukisbrallorna, ta på dig något du känner dig riktigt snygg i, sminka dig och känn dig lite extra härlig.

- Träffa en vän! Inte vilken vän som helst, utan en sån där som är otroligt lättsam att vara med. Som inte kräver något. Som sprider energi. Typ som @isabylund! (Alla behöver en Isa i sitt liv!) Hon var den som vände min dag idag kan jag säga!

- Träna, spring - rör på dig!
Man mår alltid bättre av att röra på sig, det går liksom inte att lura kroppen. Anpassa träningen till ditt humör, är du arg så riv av ett svettigt boxningspass där du får ut all frustration. Är du stressad kanske en lugn löprunda eller yoga passar bättre? Eller ta en långpromenad hem från jobbet, det behöver liksom inte vara så krångligt.

- Eliminera alla dina energitjuvar! First off, gör det oavsett. Jag vet att det är svårt att utesluta personer ur sitt liv, speciellt dom vi egentligen bryr oss om. Men du är värd att må så mycket bättre. Så det är okej. Kom ihåg det.
Men det kanske inte är vad du vill göra under sånna här dåliga dagar. Nej, det jag menar nu är du ska eliminera sånt som tar din energi helt i onödan just nu. Typ som soporna i hallen, tvätthögen i soffan, mailkaoset i din inbox, and so on and so on.

- Ge dig själv lite extra kärlek! Exakt hur är helt upp till dig. Med extra god mat, ett yoga-pass, en shoppingtur på stan, you name it. Just go for it och äg världen!

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,
Jättebra tips!!
nouw.com/linnealarssonss
hilmak
hilmak,
Åh har verkligen tänkt lyssna på hans somarprat (och massa andra) men itne riktigt kommit till skott än haha, måste göra det! 😍 Fina du, härligt att du lyckades vända dagen!! <3 Kram!
nouw.com/hilmak
isabylund
isabylund,
åh men fina ord <3 DU betyder så mycket för mig!!
nouw.com/isabylund

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin