En matlista

Jag hittade den här listan som jag besvarade för ett år sedan. Mycket händer på ett år. Så hur skiljer sig mina svar då från nu? Jag tänkte att det kunde vara lite kul att se.

DETTA ÄTER JAG HELLRE PÅ RESTAURANG ÄN HEMMA
2021: Något jag tycker är gott men typ aldrig någonsin lagar hemma är fisk. Det beställer jag relativt ofta på restaurang!
2022: Svaret är faktiskt detsamma. Det är väldigt ofta jag väljer fisk när jag är ute.

DETTA LAGAR JAG HELST
2021: Helst och helst. Men oftast blir det någon form av curry. Allt är alltid på känsla men något i stil med att steka på kyckling eller kikärtor, slänga i wokgrönsaker, hälla över kokosmjölk och ett par skedar röd eller grön curry. Snabbt, enkelt och gott!
2022: Jag skäms över att säga det, men jag kan nog räkna antalet gånger jag lagat mat i år på mina bara händer. Svaret är att jag numer värmer frysrätter.

TRE SAKER JAG INTE VILL HA PÅ PIZZAN
2021: Vem kom på idén med att ha sås på pizzan?? Att ha på någon slags kebab-sås går utan tvekan bort. Jag menar, är inte pizzan tillräckligt såsig som den är?
Något mer som går bort är att ha pommes på eller salami (äter inte korv).
2022: Svaret är 100% detsamma!

FAVORITSALLADER
2021: Jag älskar sallader! Helt ärligt är jag en sån som skulle kunna leva på bara det gröna (isbergssallad och gurka), men oavsett vad dom innehåller säger jag sällan nej till en. Men mina favoriter brukar antingen vara med kyckling i (typ kyckling med curry), vara lite som en pokébowl (mango, picklad rödlök, edamebönor, råkost osv) eller ha en asiatisk touch.
2022: Jag står kvar vid svaret om att jag älskar sallader. Det är dock sällan jag tar en ceasar eller grekisk. Allt med asiatiska inslag däremot, mm mm mm.

NÅGOT DU TYCKER OM MEN INTE ÄTER SÅ OFTA
2021: Som sagt, har jag blivit så fruktansvärt dålig på att laga fisk. Så dumt med tanke på hur gott det är och att kroppen faktiskt behöver det.
2022: Copy past. Men lägg till soppa med. Älskar ju, men är kass på att laga.

EN KÖTTRÄTT DU TYCKER OM
2021: Säg en jag inte tycker om, haha! Kanske kebab och levergryta när jag nu tänker efter. Men annars så äter och uppskattar jag det mesta.
2022: Just nu har jag fått ett ordentligt crave på hamburgare som jag inte haft tidigare. Mums!

VAD JAG HELST ÄTER TILL FRUKOST
2021: Jag är ju en total periodare. Jag snöar in mig på något och äter det varje dag i X antal månader innan jag totalvänder och äter något annat. Just nu äter jag tyvärr inte frukost (jag borde dock verkligen) men ett tag var det havregrynsgröt. Innan det var det fil med flingor. Och innan det levde jag för mina smoothiebowls.
2022: På frågan Vad jag HELST äter är svaret fortfarande smoothiebowl. På VAD jag äter är svaret istället en protein shake.

NÅGOT DU SKULLE KUNNA ÄTA VARJE DAG
2021: Som sagt, total periodare. Jag kan utan tvekan äta samma sak dag in och dag ut i perioder för att sen, från en dag till en annan, byta till något helt annat. För tillfället har jag snöat in på ägg. För att inte tala om kvarg med bär toppat med proteinpulver.
2022: Skulle kunna/äter varje dag - sallad. Älskar, älskar, älskar. Finns inte en dag jag inte äter isbergssallad och broccoli, haha.

FAVORITDESSERT
2021: Tro det eller ej, men jag är ingen person som beställer dessert på restaurang. Däremot är jag en sucker för allt som går att äta hemma. Glass i lass, stora ostbrickor, kladdkakor med mera.
2022: Jag är en riktig småätare. Så allt som går att sitta och plocka med i timmar, hehe.

DETTA ÄTER JAG HELLRE HEMMA ÄN PÅ RESTAURANG
2021: Kött! Eller snarare hemma hos Pappa än hemma hos mig. Min kära far är nämligen helt otrolig på att laga till kött av alla de olika slag. Vi har till och med benämnt matträtten till ”Pappa-kött”. Exakt vad det innebär är det ingen av oss som vet, men oavsett vet vi alla i familjen att när det står på menyn blir det långt ifrån äckligt.
Det har dock gjort mig till väldigt kräsen när det gäller att beställa kött på restaurang. Antingen blir jag besviken eller så får jag betala multum för något jag vet att jag hade kunnat få ”gratis” hemma. Därför beställer betydligt hellre fisk eller något annat gott.
2022: Jag tror nog faktiskt att just det här svaret aldrig någonsin kommer att ändras.

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin