En matlista

DETTA ÄTER JAG HELLRE PÅ RESTAURANG ÄN HEMMA – Något jag tycker är gott men typ aldrig någonsin lagar hemma är fisk. Det beställer jag relativt ofta på restaurang!

DETTA LAGAR JAG HELST – Helst och helst. Men oftast blir det någon form av curry. Allt är alltid på känsla men något i stil med att steka på kyckling eller kikärtor, slänga i wokgrönsaker, hälla över kokosmjölk och ett par skedar röd eller grön curry. Snabbt, enkelt och gott!

TRE SAKER JAG INTE VILL HA PÅ PIZZAN – Vem kom på idén med att ha sås på pizzan?? Att ha på någon slags kebab-sås går utan tvekan bort. Jag menar, är inte pizzan tillräckligt såsig som den är?
Något mer som går bort är att ha pommes på eller salami (äter inte korv).

FAVORITSALLADER – Jag älskar sallader! Helt ärligt är jag en sån som skulle kunna leva på bara det gröna (isbergssallad och gurka), men oavsett vad dom innehåller säger jag sällan nej till en. Men mina favoriter brukar antingen vara med kyckling i (typ kyckling med curry), vara lite som en pokébowl (mango, picklad rödlök, edamebönor, råkost osv) eller ha en asiatisk touch.

NÅGOT DU TYCKER OM MEN INTE ÄTER SÅ OFTA – Som sagt, har jag blivit så fruktansvärt dålig på att laga fisk. Så dumt med tanke på hur gott det är och att kroppen faktiskt behöver det.

EN KÖTTRÄTT DU TYCKER OM – Säg en jag inte tycker om, haha! Kanske kebab och levergryta när jag nu tänker efter. Men annars så äter och uppskattar jag det mesta.

VAD JAG HELST ÄTER TILL FRUKOST – Jag är ju en total periodare. Jag snöar in mig på något och äter det varje dag i X antal månader innan jag totalvänder och äter något annat. Just nu äter jag tyvärr inte frukost (jag borde dock verkligen) men ett tag var det havregrynsgröt. Innan det var det fil med flingor. Och innan det levde jag för mina smoothiebowls.

NÅGOT DU SKULLE KUNNA ÄTA VARJE DAG – Som sagt, total periodare. Jag kan utan tvekan äta samma sak dag in och dag ut i perioder för att sen, från en dag till en annan, byta till något helt annat. För tillfället har jag snöat in på ägg. För att inte tala om kvarg med bär toppat med proteinpulver.

FAVORITDESSERT – Tro det eller ej, men jag är ingen person som beställer dessert på restaurang. Däremot är jag en sucker för allt som går att äta hemma. Glass i lass, stora ostbrickor, kladdkakor med mera.

DETTA ÄTER JAG HELLRE HEMMA ÄN PÅ RESTAURANG – Kött! Eller snarare hemma hos Pappa än hemma hos mig. Min kära far är nämligen helt otrolig på att laga till kött av alla de olika slag. Vi har till och med benämnt matträtten till ”Pappa-kött”. Exakt vad det innebär är det ingen av oss som vet, men oavsett vet vi alla i familjen att när det står på menyn blir det långt ifrån äckligt.
Det har dock gjort mig till väldigt kräsen när det gäller att beställa kött på restaurang. Antingen blir jag besviken eller så får jag betala multum för något jag vet att jag hade kunnat få ”gratis” hemma. Därför beställer betydligt hellre fisk eller något annat gott.

Gillar

Kommentarer

matildatakkula
matildatakkula,
Hej finis! Va gärna med i min tävling i mitt senaste inlägg! Kram <3
nouw.com/matildatakkula
MissMinnea
MissMinnea,

Vilken smaskig lista, den gjorde mig verkligen hungrig 😃

nouw.com/missminnea
Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,

Åh vilket härligt inlägg! Vad toppar du kvargen med för proteinpulver? Häller du bara pulvret i sig över?😉

nouw.com/hannakarlzzon
megkaup
megkaup,

vilken kul lista, jag snor den hihi! och vilken lyyyyx att ha en närstående som kan tillaga kött sådär perfekt! 👌

nouw.com/megkaup
Pia,

Lax i ugnen på grönsaker är enkelt, gott och nyttigt. Sätt in det i ugnen så duschar du efter träningen så länge.

www.piaw.se
Julia,

Jag älskar matlistan! Har exakt den här sparad i utkast. SÅS på pizza, pommes på pizza ooooch kyckling på pizza skulle jag aldrig aldrig aldrig äta. Har just igår publicerat pizzalistan (vet inte om du äter pizza, men jag älskar det...) och där ”fick” man bara välja EN förbjuden sak på pizzan. Då blev det beasås 😰 kul att du också älskar sallad, jag med! Crunchet är viktigt för mig!

ajlimuller.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin