En mäklares lön

"Men vadå?! Jobbar du enbart på provision? Det kan ju inte va så att du inte får någon lön om du inte säljer något eller?! Något måste du få!"

Nej, det stämmer. Jag jobbar på 100% provision vilket är det absolut vanligaste bland mäklare. Det finns ett fåtal (väldigt få) som har en liten bas och sedan rörlig del på det, men de flesta har inte det. Så du har helt rätt i det du skriver. Säljer jag inget får jag inget i lön. Det hände faktiskt mig nu i December. Inte en enda försäljning = inte en enda krona i lön.

I förrgår pratade jag med Mamma i telefon när jag gick hem från jobbet och då pratade vi om just det. Det var den 17e Januari och jag hade inte sålt något sedan den 30 November. Lite lätt ångest, lite lätt (väldigt stor) stress. Samtidigt hade jag sålt otroligt bra i November och hade en bra lön jag sett till att spara av så det är inte så att ni kommer se mig i Lyxfällan i nästa säsong. Men ni förstår kanske känslan. Eller kan kanske i alla fall föreställa er. Hade jag inte sålt något nu i Januari heller så hade jag gått två månader utan inkomst.

Men det såg vi till att göra ändring på, för så kan vi inte ha det. Så igår skrev jag årets första kontrakt. Ett riktigt kul ett för att tillägga. Det finns nämligen en stor förening på Birger Jarlsgatan 104 som jag nu har sålt 4 lägenheter i och dessutom har föreningsrekordet. Så bara genom på gång (dvs inte upplagd på Hemnet, och faktiskt inte ens fotad) och en veckas förhandling skrev vi nu igår. Woop woop!

Så nu är jag igång! Har jag en j*kla tur kanske jag skriver på en annan lägenhet idag (det vågar jag dock inte tro på) och går allt som det ska skriver jag på en annan på Birger Jarlsgatan 104 imorgon. Och så har jag visning på ytterligare en lägenhet på 104an på Söndag.
Ni hör ju hur det svänger. Från stress över att inte ha sålt något alls till att (no jinx) kanske köra en 3 i rad. Mäklaryrket är då inget för den trygghetssökande eller med svaga nerver, haha!

Med det sagt kör vi! Ny dag, nya möjligheter! Fingers crossed för bra besked och för att ni alla får en fantastisk dag <3

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin