En Jullista

Inlägget innehåller affiliatelänkar

När åker julpyntet fram, och när städar du bort det igen?

Normalt sett plockar jag fram det vid 1a Advent eller 1a December (beroende på vilket som kommer först), men i år kom det ju faktiskt fram redan den 21 November, hihi. Bort åker det så fort jag tröttna och orkar ta tag i det. Antagligen så fort jag kommer tillbaka från Gotland.

Hur hittar du julstämning?

Jag vet faktiskt inte. Den kryper sig på av sig självt lite granna. Men ska jag säga något specifikt så skulle jag säga 1. julmusik, 2. julpynt och framför allt all slags julbelysning , 3. glögg, pepparkakor och lussekatter och 4. att åka hem till Gotland.

Vad är bäst med julen?

Tro det eller ej, men när jag var liten förstod jag inte alls grejen med jul. Självklart såg jag fram emot själva julafton och likaså julavslutningen med skolan (wow, vilken mäktig känsla det låg i dessa avslutningar). Men mer än så var det inte riktigt. Så jag vet inte om det är något som kommit med åldern eller om jag helt enkelt ändrat inställning för som ni vet älskar jag den numera.
Spontant vill jag säga att det bästa är själva känslan. Att gå från mörkt och deppigt till jul-feeling i varje hörn. Men i grund och botten tror jag att det jag älskar mest (och därav varför jag tror att det beror på åldern) är att hela familjen samlas.

Favorit-juldoft?

Granbarr, nejlikor, clementiner, kanel, glögg, risgrynsgröt, pepparkakor, listan kan göras lång.

Bästa julfilmen?

1. Love Actually.
2. Elf.
3. Shrek (fick den i julklapp ett år, så kopplar ihop den med jul, familj och mys, haha).

Har du någonsin firat jul utomlands?

Detta är något utav en definitionsfråga, haha! Ja, jag har varit i Thailand på självaste julafton, men nej vi firade inte jul då. Pga Pappas jobb är vi vana med att det viktiga i dagen ligger inte i datumet utan att vi är tillsammans. Födelsedagar har firats på "fel" dagar, söndags-middagar kan vara mitt i veckan och julafton kan vara en helt annat datum än den 24e. Så det året firade vi den 21a, satte oss på planet den 22a och landade i Thailand lagom till den 24e.

Har du en julkalender i år?

Jag har ju faktiskt det. Yay! Traditionsenligt får vi barn alltid varsin chokladkalender av mamma (min står så fint och väntar hemma på Gotland) och så har jag min första "vuxen"-kalender ever och jag älskar't. Min är från clinique och så sjukt bra. Alltså ÄLKSA!

Psst! Såg att den var nedsatt, så passa på att klicka hem en väl! Du hittar den HÄR.

När handlade du/kommer du handla årets första julklapp?

Tro det eller ej, men bortsett från pappas julklapp är jag faktiskt klar. Jag hade visserligen inte så många klappar att köpa i år, men ändå. När hände det sist liksom? Vilken som var först minns jag faktiskt inte.

Pepparkakor eller knäck?
Utan tvekan båda. Ingen jul utan pepparkakor. Ingen jul utan knäck. Så enkelt är det!

Ge eller få?
Får jag säga båda? Älskar att ge när man vet att man lagt hjärtat i det och hittat rätt grej, och älskar utan tvekan att få, hihi!

Vilken jullåt tycker du om, och vilken är du trött på att höra?
Än så länge har jag faktiskt inte tröttnat på någon. Jag tar det som en note om att jag har lyssnat på alldeles för lite julmusik, haha! Men det är ingen jul utan White Christmas, Happy XMAS (war is over) Vår julskinka har rymt eller Let it snow.

Glögg eller julmust?
Glögg och Cola Zero.

Plastgran eller äkta?
Äkta ska det vara - i alla fall hemma hos Mamma och Pappa. Här hemma där det är jag som städar och där jag inte har någon dammsugare är det utan tvekan en plastgran, hehe.

Hemma eller borta?
Hemma hos Mamma och Pappa på Gotland. Med hela familjen samlad från morgon till kväll, med Mormor och Morfar som kommer in från landet och äter lunch med oss (ett vanligt år det vill säga), med vardagsrumsbordet fyllt med sötsaker och med matkoma i soffan framför granen. Precis så ska det va!

Gillar

Kommentarer

fannyeskilson
fannyeskilson,
lillmajja
lillmajja,
Älskar jullistor, det är sååå mysigt 🌟🎄🥰
nouw.com/lillmajja
Johannagrahn
Johannagrahn,
Jag snor denna fina du 😘😘😘
nouw.com/johannagrahn
Lillymihlte
Lillymihlte,

Så mysig lista, allt med julen är så underbart - framför allt den gemenskap som blir! <3 Kramis fina!

nouw.com/lillymihlte
majsansnajsan
majsansnajsan,

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin