En fotolista

Vad använder du när du tar dina bilder?

Svaret är inte roligare än: min iphone. Jag vann ju faktiskt en Olympus pen e-pl9 förra hösten, men helt ärligt är jag för lat för att bära med den. Så 99% av alla mina bilder är tagna med min mobil.

Bästa stället att fota på?

I en miljö jag blir inspirerad utav. Låter kanske lite luddigt och tråkigt, men det finns inget bättre än när man är på ett ställe där man plötsligt har gått loss och fotat småsaker i en miljon olika vinklar. Exempelvis när jag och @isabylund var på Downtown Camper by Scandic. Det stället var verkligen magsikt kul!

Sämsta stället att fota på?

På restauranger med konstig belysning. Ni vet hur man får in drömrätten och vill föreviga den på bild, men så har dom någon slags röd belysning, kanske med en lampa som skuggar hälften i något märkligt mönster, och hur man en försöker blir bilderna aldrig bra....

Bästa effekten?

Det beror väl på vad man räknar som effekt, men solstrålar som sipprar fram och solsken som blir till solringar är utan tvekan några favoriter.

Visa en gammal och en ny bild för att visa din utveckling

2015 vs 2020.
(gillar att jag inte ens höll horisonten i linje på den tiden, haha).

Jag älskar att fota...

Resemotiv! Både för att jag älskar att fånga stunderna på bild men också för att jag för alltid har minnena sparade (mycket bra för någon med ett guldfisk-minne liksom jag, haha).

Jag gillar mindre att fota...

Mat. Inte för att jag inte gillar att ha bilder på det, utan för att jag aldrig blir nöjd med bilderna. Plus att man bara blir hungrigare och hungrigare för varje misslyckad sekund som går, haha! Om ni har några tips på hur tusan man lyckas får ni gärna langa!

En funktion som du saknar på din kamera?

Det är inte kameran det är fel på - det är helt klart mig, haha! Nej, men för mig handlar det framför allt om att jag måste lära mig att använda min kamera. Jag har alltid varit väldigt mycket utav en auto-fokus-klick-person vilket gjort att ag och en bra kamera absolut inte kommer överens. Practice makes perfect, so let's do it fröken Berlin!

Dina bästa tips för de bästa resultaten?

  • Våga testa nya saker! Nya vinklar, ljus, motiv - bara våga att fota saker som du egentligen kanske inte riktigt känner dig bekväm med så kommer du verkligen att växa som fotograf (inte för att jag anser mig vara en fotograf då men ni förstår vad jag menar).
  • Redigera dina bilder! Det behöver inte vara mycket, verkligen inte. Men att ändra kontraster, ljusstyrka och mättnad är tre saker som verkligen kan höja en bild och göra att den liknar verkligheten mer.

Gillar

Kommentarer

lillmajja
lillmajja,
Wow, vilken fin bild! 😍😍
nouw.com/lillmajja
BelindaGoransson
BelindaGoransson,

Alltså så otroligt fina bilder!!😍

nouw.com/belindagoransson

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin