En dag på spa

Jag är en sån person som alltid fryser. När andra tar av sig tröjor, öppnar dörrar och kommenterar att dom håller på att smälta bort, ja så går jag och hämtar tjocktröja och fleecefilt. Så när jag klagar på att det är för varmt (vilket händer kanske en gång vart fjärde år), då är det för varmt. Och just nu är det för varmt. Så mitt beslut att igår gå från Gellért Hill, till hotellrummet för att hämta min bikini och sen traska iväg till Széchenyi thermal bath kan nog vara det bästa jag tagit so far!

Széchenyi thermal bath är Europas största medicinal bath och värms upp från två källor som berikar vattnet med mängder av mineraler. Det sägs kunna både lindra muskelvärk och artros, samt motverka inflammationer. Totalt finns det 18 olika pooler, varav 2 är utomhus, med temperaturer mellan 18-38 grader. Utöver det finns det bastu, steamroom, beer spa (kostar såklart extra), möjlighet att boka massage och så mycket mer.

Precis som resten utav Budapest är hela spat helt otroligt vackert! Visst har det ett par år på nacken, men det är lite det som också är charmen. Gammalt kakel, stora kupoler, pelare och krussiduller. Kan någon förklara varför man inte bygger så längre??

5 saker som är bra att veta innan ditt besök

1. Ta med din egna handduk! Att hyra en kostar nästan lika mycket som inträdet (har jag läst).

2. Det är obligatoriskt att ha på sig skor/flip-flops när man går mellan poolarna - står det. Det va då ingen som sa till mig när jag inte hade det.

3. Du behöver verkligen inte betala extra för cabin istället för locker. Skillnaden är att cabinsen är små privata hytter man byter om i. Men som svensk är vi ju vana att byta om i ett vanligt omklädningsrum (vilket locker innebär). Dessutom tog typ alla cabins så när jag skulle byta om var jag själv.

4. Mat och dryck på området kan bara betalas med kort.

5. Ett besök här är ju bara ett måste om man besöker Budapest!

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Men WOW vad magiskt det såg ut! Såg ut som bilder tagna ur ett magasin. Dit måste jag åka någon gång ju, så himla coolt!! Kram
nouw.com/linndossing
Josefin,
Wow det där ser helt magiskt ut! 😊 <3
josefinnnilsson.blogg.se
Susann,
Det fantastiskt ut, bra tips 👍
zinnie.se
keyell
keyell,
Du er så flott! Så helt fantastisk ut der! 😊 <3
nouw.com/keyell
Mrsfunkys
Mrsfunkys,
Visst är det underbart där, har varit där två gånger. Överhuvudtaget så älskar jag Budapest, en helt fantastisk stad. Jag skulle gärna åka dit igen. Låter som om du har haft en härlig vistelse och dessutom med bästa sällskapet 😍
Kram
nouw.com/mrsfunkys
Julia Svensson,
Wow så fina bilder!!
juliasvenssons.se
Yasmine,
Efter att ha sett dessa fantastiska bilder så vill jag ännu mer till Budapest! 😃 Kram <3
yasmissy.blogg.se
tuahampusson
tuahampusson,
vill också resa dit!😇 hoppas ni får en fortsatt bra resa! NJUT!!❤️😃
nouw.com/tuahampusson
tessbjork
tessbjork,
Där är så himla fint!
nouw.com/tessbjork
Julia,
Det ser ju helt otroligt ut!!!
ajlimuller.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin