En blogglista om bloggen

Världens finaste @celinelundqvists gjorde det igen och langade en superhärlig lista. Självklart var jag tvungen (hehe) att sno den, så här kommer en blogg-blogglista.

Hur länge har du bloggat? Jag var tvungen att kolla tillbaka i arkivet och tydligen är det rätt så väldigt exakt 5 år. Hör ni hur sjukt det är? Roligast var att jag i det absolut första inlägget (16 April 2015) har skrivit "Förvänta dig inga uppdateringar två gånger om dagen, för så kommer det inte att vara.", haha! 5 år senare och här skriver jag ALLTID 2 inlägg per dag.

På vilka sajter? De första åren var det på Blogg.se och därefter har jag legat på Nouw, men nästan hela tiden under mitt egna domän matildaberlin.se.

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera? 90% är det jag själv och resterande del vänner. Livet var så mycket enklare när jag hade en sambo jag bara kunde langa över mobilen till (för jag tar 99% av alla mina bilder med min iphone X, resterande del fotas med min Olympus Pen e-pl9). De senaste veckorna har jag haft mina systrar (praise the lord for them), men nu är vi tillbaka till att lägga huvudet på sne och snällt be en vän om att ta ett par bilder.

Vad är det bästa med att blogga? Att det:

1. verkligen är den optimala dagboken! Både på det sättet att man skriver och delar med sig av allt mellan himmel och jord, och att man blir så mycket bättre på att dokumentera allt.

2: jag får utlopp för alla mina känslor och tankar, och någon stans att reflektera.

3. jag ”tvingas” till att bli kreativ. Ett blogginlägg skriver inte sig självt. Varje dag måste jag både komma på tankar, författa och fota. För att inte tala om hur jag verkligen måste utmana mig själv vid ett samarbete. Så kul!

Och det sämsta? Att det tar så enormt mycket tid och lätt kan bli väldigt stressande.

Vilka blogginlägg har du fått mest kommentarer på? Oj, det vet jag faktiskt inte. Antagligen något under förra våren då jag levde för comment-for-comment. Men mest besökta är inlägget Sanningen - jag har inga vänner.

Hur reagerar folk på att du dokumenterar och fotar så mycket? Numera bryr dom sig inte så mycket, men i början blev dom lite irriterade på det (speciellt när maten stod och kallnade). Nu har dom helt enkelt vant sig plus att jag har blivit bättre på att välja mina stunder.

Nämn en blogg du tycker mycket om! Just nu har jag snöat in på Ellinor Löfgrens blogg. Hon skriver mycket om karriär vilket jag just nu fått en tagg på. Annars älskar jag variationen och ärligheten hos Paula Rosas och personligheten av Alexandra Bring.

Hur ser du ut när du bloggar? Ser man ut på något speciellt sätt, haha?

Hur många inlägg skriver du i veckan? Jag publicerar alltid två om dagen, så enkel matte ger 2x7=14.

Kan du leva på din blogg? Absolut inte haha! Hur trevligt hade inte det varit tho'?

Hur mycket tid lägger du på din blogg? Fortfarande way to much. 3-4 timmar om dagen kanske?

Har du några gamla headers på lager? Jag har faktiskt inte haft så många och bortsett från den första så har jag bara använt ett "vanligt" foto.

Hur länge kommer du att blogga? Så länge jag känner att det ger mig något tillbaka. Jag är lite orolig över hur det ska gå nu när jag börjar jobba heltid, men vi får helt enkelt se.

Gillar

Kommentarer

Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Vilken rolig lista 😊
nouw.com/sandrabergmanfit
Hilma
Hilma,
Åååh så himla rolig lista!! 😃 Den gav många svar på frågor som jag faktiskt funderat på att fråga dig hihi <3 kram hjärtat!
nouw.com/hilma
Emma Engström,
I'm a sucker för listor, älskar dom!! Bästa Celine också <3 Är också insnöad på Ellinor Löfgren just nu, bästa och så himla inspirerande!! Jag hoppas verkligen du kommer få liiite tid till bloggen i alla fall nu när du börjar jobba men du ska verkligen inte känna press för att bli för stressad inombords heller - inte bra för hälsan och gå in i väggen får du inte! Jobbig jag lät nu men du ska må bra, och vi mår bra av dig <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
shareegroovin
shareegroovin,
Vilken härlig lista!! <33
nouw.com/shareegroovin
cinalaurla
cinalaurla,
Härligt att läsa tillbaka på svaren om din blogg! 😊
nouw.com/cinalaurla
Emmamehrali
Emmamehrali,
Denna listan var verkligen riktig rolig att läsa, älskade den! 😍
nouw.com/emmamehrali
Desireekujala
Desireekujala,
Älskar inlägg och listor när man får lära känna dig bättre! <3
nouw.com/desireekujala
malinkirstine
malinkirstine,
Men åh så kul att läsa <3 snor den kanske hehe
nouw.com/malinkirstine
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh vilken fantastisk lista du bjuder på vännen! Älskar att det fanns så många roliga och intressanta frågor! Skulle man kunna få låna denna? Du får säga till om det inte är okej såklart! <3 Håller tummarna att du kommer ha tid för bloggen senare i livet med för älskar din blogg. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Matildaberlin
Matildaberlin,
Självklart hjärtat!! Vill så gärna läsa dina svar ❤️❤️❤️
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Jag har fått effektivisera tiden väldigt mycket, men tro mig - det går att blogga och jobba heltid! Även om jag vissa dagar funderar på att lägga ner, men så är det väl alltid gissar jag...! Kram
yasmissy.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin