En av mina största drömmar

I samarbete med Företagarna

Vet ni att för tre - fyra år sedan så var min största dröm att starta och driva ett eget företag?? Jag tror faktiskt inte att jag har skrivit det här, så nu får ni lite ny fun fact om mig. Men det är sant! Matilda Berlin - egenföretagare och entreprenör. Hur coolt hade inte det varit? Det var till och med på den nivån att jag signade upp och gick tre helt olika kurser på komvux (så på gymnasienivå alltså) inom detta. Jag läste Företagande och entreprenörskap, marknadsföring och företagsekonomi. Ett utav arbetena vi skulle göra var bland annat att starta ett eget företag i fantasin. Vi skulle ta fram en affärsidé, skriva en marknadsplan, förklara finansiering och så vidare. Sjukt nog blev mitt lilla projekt så pass bra att läraren till och med frågade om det var en riktig verksamhet. Well, som ni förstår, så var det inte det. För drömmen förblev en dröm på grund utav en enda sak: Jag ville verkligen starta ett företag, men jag hade ingen idé inom vad. (Mitt projekt hade aldrig blivit tillräckligt stort för att kunna leva på).
En annan sak som också bidrog till att jag inte vågade starta något var att jag kände mig totalt vilsen. Hur gör man ens? Vad gäller? Vem kan man vända sig till? Hade jag vetat att Företagarna fanns hade det kanske varit annorlunda. Det är ett företag som hjälper sina medlemmar med allt från juridisk hjälp, till krishantering, dokumentmallar, ekonomiska lösningar och kontorslösningar. Hur bra?
Men nu har jag ett annat mål: att bli mäklare. Däremot har jag fortfarande en dröm om att skaffa f-skatt och en enskild firma för bloggens skull. Än en gång - hur coolt? Problemet är att det klatchar med CSN, så det får vänta till jag har pluggat färdigt. Men en dag så! En dag kanske jag har mitt egna företag, mitt egna namn, min egna karriär!

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin