En av de lyckligaste dagarna i mitt liv

I samarbete med Galio

Jag vill inte på något sätt säga att jag på något sätt underskattar hela corona-grejen (okej, genom att benämna det "corona-grejen" kanske jag gör det?), samtidigt vill jag inte riktigt acceptera läget till tusen eller se på det utifrån ett pessimistiskt-synsätt. Jag vet såklart att det inte är så, men jag vill verkligen tro att det kommer vara över nästa vecka eller veckan efter det och att allt sen ska bli som vanligt. Tanken på att det här kommer vara lika osäkert och overkligt i höst är för mig nästintill otänkbart. Hela mitt liv har allt varit rätt så förutsägbart i stora drag. Jag har vetat att till hösten börjar jag nästa klass i skolan, sommaren tillbringas springandes fritt hemma på ön och att efter jul kommer påsk (och båda firas alltid tillsammans med Mormor och Morfar). Men plötsligt är det inte så. Vi vet egentligen inte vad som väntar eller när det kommer att ta slut.

Nu blir jag sådär självisk i hela situationen igen (det får man faktiskt vara emellanåt), men en tanke som slog mig idag när dom införde den nya sammankomst-begränsningen om 50 personer var att det här kommer ju att påverka min egna examen. Ska jag ha pluggat tre år på KTH och sen inte få ha något riktig examens-fest??

Skönt nog kom jag fram till att jag helt ärligt inte vet hur man firar sin examen från Högskola eller Universitet. Jag vet inte vad det finns för traditioner eller ursprungliga planer. Jag vet egentligen ingenting, haha! Så oavsett hur läget ser ut nu eller i framtiden så kan jag ta det som det kommer och fira när möjligheten ges.

På så sätt är jag verkligen tacksam för att det gäller min examen och inte min student. Den visste jag liksom precis vilka delar man skulle få uppleva (mösspåtagningen, balen, studenten, flakåkningen och så vidare). För oss hade det varit en tradition vi fått växa upp med.

Det var verkligen en utav de lyckligaste perioderna i mitt liv. Man var konstant hög på livet och kunde inget annat än att le (trots total-stressen från Nationella prov och slutbetyg, haha). Jag minns själv hur spännande det var att pröva ut och designa min studentmössa, och framför allt lyckan dagen när den kom. Jag hade på riktigt den där lådan ståendes på ett sånt avstånd att den var det första jag såg varje morgon när jag vaknade. Ihh, jag blir verkligen lycklig själen av bara tanken.

Ett stort tips till alla er som ska ta studenten i år: Underskatta inte mössan! Det är verkligen ett minne ni kommer att behålla för resten utav livet. Så ta er tid, kika in exempelvis Galio där ni kan designa mössan precis så som ni vill ha den (jag satsade på klassiskt och tidlöst men med en touch utav lyx, hihi) och tillåt sen er själva att verkligen uppskatta den.
Jag vet att allt är osäkert just nu, att det emellanåt suger och känns så sjukt orättvist (tro mig). Men vet ni vad? Allt blir vad man gör det till!! Och jag är helt övertygad om att ni kommer se tillbaka på den här student-tiden med samma kärlek som jag gör. Det kanske inte blir som ni ursprungligen tänkt er, men ni kommer ha the time of your lives!!

Gillar

Kommentarer

Linnealiebig
Linnealiebig,
Men o vad jag älskar studentbilden 😍😍😍
nouw.com/linnealiebig
Lillymihlte
Lillymihlte,
Jag förstår dina tankar kring corona-viruset som ställer till det, alla vill vi att det här enbart ska dra över på en vecka eller två men det vet vi att det inte kommer hända tyvärr.. <3 Jag är så nervös över hur det ska gå med vårat bröllop i dessa tider, men jag hoppas verkligen att det har lugnat ner sig till september iallafall - håll tummarna för det vännen! <3
nouw.com/lillymihlte
Aliciasmood
Aliciasmood,
Åhh studenten! <3
nouw.com/aliciasmood

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin