Semesterns första stopp

Sommarsemester 2022 coming up! Jag har haft världens bästa 24 timmar i Göteborg. Det är så pass att känslan när vi kramade Lovisa hejdå vid Centralen, var den att nu har vi haft semester och att det är dags att åka tillbaka för att jobba. Men nej, nej - det här är bara början!

Vi anlände till Allingsås runt lunch i söndags. Där hämtade Lovisa oss med bil och körde oss både på en rundtur genom sin barndomsstad och sen hem till sin mamma där vi blev bjudna på fika. Jag vet inte om det är ett ålderdomstecken, men jag var verkligen så glad över att få se var hon vuxit upp och fått ta del av hennes barndom. För att inte tala om hur underbar hennes mamma var (är).

Efter det hoppade vi in i bilen igen och åkte in till centrala Göteborg. Första stoppet var det enda kravet som jag hade på min lista, nämligen JOS. Är ni i GBG är det ett måste! Mer exakt heter det JOS Hälsocafé och ni som känner mig förstår ju varför jag säger som jag gör, haha! Här har ni i alla fall de i särklass bästa salladerna och bowlsen. Mm, mm, mm!

Efter det checkade vi in på Gothia Towers. Vi hade ju egentligen kunnat lösa gratis boende (antingen ute i Alingsås eller hos någon av våra kompisar i Göteborg), men vi landade i att vi ville få hela upplevelsen. Ni vet den med hotellrum, krispigt vita lakan, mysfrulle osv osv. För hur ofta är det egentligen man unnar sig sånt? Inte ofta alls, är i alla fall mitt svar.

Jag skulle nog säga att hotellet i sig är lite överhypeat. Inte så mycket mer speciellt än ett helt vanligt Scandic. Utsikten på Heaven 23 (hotellets Skybar) däremot var magisk. Både ett och två glas bubbel dracks vid baren där innan vi gick till TOSO för att äta middag.

Måndag morgon smög jag försiktigt ut och iväg till gymmet medan de andra fortfarande låg och sov. Finns ju inget bättre än att köra ett litet morgonpass, duscha, känna sig fräsch och sen skutta iväg till frukost-buffén. Älskar’t! Frullen i sig får absolut godkänt för er som undrar.

Därefter gjorde vi oss i ordning, checkade ut och tog oss in till stan. Där gick vi runt i lugn och ro utan några som helst måsten. Så skönt! I vanliga fall bokar man ju in trettio-elva grejer man ska hinna med och vips har hela dagen försvunnit. Vi hade tvärtom inget inbokat. Vi kikade in på NK, Vallgatan 12, satte oss och tog en islatte i solen, strosade vidare på Avenyn och hade det helt enkelt bäst. Vid 16-tiden kramades vi sen hejdå. Lovisa åkte hem till Alingsås, Rebecka till Eskilstuna och jag hoppade på mitt tåg mot semesterns andra stopp - Köpenhamn.

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin