Duktigflicka-syndromet och min vecka

Jag är alldeles för bra på att hålla tusen bollar i luften. Eller rättare sagt är jag alldeles för dålig på att inte se möjligheter att göra både det ena och det andra. Jag är liksom så många andra, framför allt tjejer, fruktansvärt dålig på att sitta still och inte planera kalendern full av aktiviteter. Undra om det har med duktigflicka-syndromet att göra? Att alltid vilja ligga på topp och alltid klara av allt?

Igårkväll var en sån kväll när jag insåg att jag än en gång tagit på mig, fel ord - sökt mig till och aktivt planerat in, alldeles för mycket. På vägen hem från Östermalm fick jag världens identitetskris och hjärtklappningar till bristningsgränsen. När jag sen kom hem till Richard som frågade vad som var fel brast allt och jag satt storbölande i hans famn samtidigt som vi räknade upp hur mycket jag faktiskt gör just nu... Paniken i det hela? Att jag älskar allt jag gör och inte har någon aning om hur jag ska lyckas få till det när jag om 1,5 år satsar helhjärtat på en mäklarkarriär som kommer kräva att jag arbetar mer än 100%, 7 dagar i veckan. Vem är jag ens om jag inte längre kan göra det jag älskar?


När jag sen gick och la mig hade paniken fortfarande inte släppt utan tankarna snurrade värre än tekopparna på Gröna Lund. Så för att få lite ordning på det skrev jag ned den den här veckan, and here goes

Måndag: Mäklarpraktik med stort M. Från 9-19:30 var jag på Fastighetsbyrån Östermalm. Och jag kan inte säga annat än OMG vad kul det är! Dessutom fick jag mail om att nya BodyJam-relesen har kommit, så på vägen hem passade jag på att kika igenom den (sååååå bra!). Efter mys med Richard och mat i soffan lyckades jag cheka av att skriva ihop ett par samarbeten. Så skönt! Stay tuned for them =)

Tisdag: Började dagen med att gå hemifrån tidigt för att hämta 3 paket. Paket 1. inte alls vad jag tänkt mig, 2. Var tydligen redan uthämtat med PostNord ha f-at up med breven, 3. Uthämtningsstället stängt. Bra start... Därefter blev det föreläsning i skolan, direkt iväg till östermalm för praktik och sen ett pass på Barry’s Bootcamp <— so needed! Om jag kommer somna gott? Oh ja!

Onsdag: Först en halvdag med föreläsningar följt utav min sista dag på Östermalm. So sad! Men vi får se om jag sen blir kvar där för resterande delar eller hur det kommer bli. Sen är det ju lillördag, och då måste man ju dansa. Så 19.00 är det BodyJam med mig i Täby Centrum. Be there or be square!

Torsdag: Main focus är plugg! Behöver jag ens säga att jag ligger efter lite nu när jag inte haft tid till att ens öppna böckerna sedan förra Torsdagen? Föreläsning, vidare till Odenplan för att vaccinera mig (TBEn behövs fyllas på), och sen tänker jag mig något mysigt fik i x antal timmar (ber till Gudarna att min hjärna vill samarbeta och kunna fokusera) innan det äntligen är dags för lite Torsdags-Jam =)

Fredag: Det är ingen vanlig dag, nej för det är Matildas födelsedag!!
Tur att jag gjorde den här listan, för i skrivande stund inser jag att jag någonstans måste klämma in att städa och handla, för efter en obligatorisk datalabb i skolan har jag bjudit hem en massa kompisar för att fira. Fyller man år måste man ju ut och dansa, eller vad säger ni?

Lördag: Efter en mysmorgon, förhoppningsvis utan någon bakfylla, behöver jag till gymmet för att börja öva in nya Jamen. Underbart nog kommer hela min familj att vara uppe i Stockholm (vilket aldrig annars händer) så då ska vi såklart passa på att fira mig. Mamma tyckte middag hemma hos oss, men jag ska se om jag inte kan övertala om att vi ska gå ut och äta på något mysigt ställe, hihi!

Söndag: Här är det nog dags att försöka andas lite...? Att lyssna på mig själv och fokusera på sånt som får mig att må bra. Dvs ligga på soffan, träna, tvätta, städa, preppa matlådor för att få ordning i hjärnan inför nästkomamnde vecka. Sen får jag ju inte glömma att vi ska till Barkarby och hälsa på Richards brors lilla nyfödda (vi snacka en vecka gammal). Här ska pussas på lilleman!

Gillar

Kommentarer

juliamalmgren
juliamalmgren,
ta hand om dig finis! Ser ut som en fullspäckad vecka du har framför dig ❤️ Kramar!!
nouw.com/juliamalmgren
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen <33
nouw.com/matildaberlin
Carolina,
Det är svårt, även fast att man då och då klarar det, att ha mycket att göra och ingen vila. Ta vara på dig själv fina du ♥☻
knaset.com
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Sara,
Förstår, är också sån som vill hinna med allt o lite till!! Glöm inte att i allt planerande även planera in egentid där du bara slappar o andas <3
www.aamaziing.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack fina du <33
nouw.com/matildaberlin
4foodies
4foodies,
Kloka ord! Jag känner väll igen mig i detta dilema💕
nouw.com/4foodies
Matildaberlin
Matildaberlin,
Stor kram fining <3
nouw.com/matildaberlin
Mathilda,
Känner igen mig i känslan men jag har blivit så mycket bättr på det senaste året! <3 Härlug vecka sötis!
www.mathilba.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men så härligt att höra!! <3
nouw.com/matildaberlin
christinesstories
christinesstories,
Akta dig för det där Duktiga-flickan-syndromet. Jag hamnade där för några år sedan och kraschade. Det är inte värt det. Vägen tillbaka är lång och smärtsam. Viktigast är hälsan, både den psykiska och fysiska. Sänk kraven! Kram <3
nouw.com/christinesstories
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ja, jag försöker verkligen jobba mot det. Tack fina du för omtanken <3
nouw.com/matildaberlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Åh känner igen mig så mycket i det du skriver, visst är det skönt att bara få gråta ut i den man älskars famn - vilka hjältar dom är! Jag hoppas att du får ordning på det vännen, du är värd att må bra precis som vem som helst! Kramar till dig <3
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså JA! Dom är verkligen så himla bra att ha, haha! kram <3
nouw.com/matildaberlin
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Oj, söndagen blir nog en ”vilodag” kram
nouw.com/juliavnmelin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ja, det får det verkligen ta och bli <3
nouw.com/matildaberlin
Pauline,
känner så igen mig alltså, kram till dig!
lillafrokenhurtig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Då skickar jag tillbaka en jättebra <3
nouw.com/matildaberlin
matilda,
Massor av kramar till finaste du<3
matildastrandberg.vimedbarn.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack sötaste <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin