Drömfrulle, drömfika - oskulden tagen

Att konstatera nummer 1:
Jag är ingen riktigt fika-människa, och har för den delen heller aldrig riktigt varit det. Gångerna jag faktiskt fikar är jag aldrig ens sugen på något sött utan nöjer mig med en kopp svart bryggkaffe. I mitt huvud tänker jag dock Hade jag druckit kaffet hemma hade jag sparat 40kr. Gör det istället så kan du snart åka på en ny resa, haha. Så sitter jag på ett fik så är det utav en av två anledningar. Antingen för pluggro eller för att jag gör det med en fantastisk person.

Att konstatera nummer 2:
I två månaders tid (under den perioden jag bodde i Vasastan) gick jag förbi Mr Cake minst två gånger om dagen. På vägen till skolan och sen på vägen hem igen. Två gånger om dagen i två månader och trots det hade jag fram tills i Lördags fortfarande inte varit där. Hur sjukt ändå?

För er som inte vet är Mr Cake grundat utav Roy Fares (från Dessertmästarna) och Mattias Ljungberg (skaparen av semmelwrapen). Det är lite utav en det amerikanska möter det svenska fikat. Folk på riktigt vallfärdar hit och under tiden jag bodde där var det inte ovanligt att se 30 meter kö utanför. 30 meter!

Men förra Lördagen var det dags. Mr Cake-oskulden rök, haha!

Vid halv tio mötte jag upp en vän för en promenad. Finns det nån bättre start på dagen? Efter ett varv runt i Norra Djurgårdsstaden traskade vi in och hamnade på Mr Cake. Om jag någonsin haft beslutsångest innan så var det inget mot nu. Jag menar, jag gillar inte ens doughnuts men se vad goda dom ser ut. Och jag va egentligen inte sugen på tårta men när man såg folk sitta med verkligen perfekt skurna bitar var det så nära att det blev en.

Men är det något dom är kända för, deras riktiga signatur, så är det deras Red Velvet Croissant. Så det landade i att vi beställde varsin äggröremacka och en croissant att dela på. Och HOLY MOLY säger jag bara!!

Den här mackan alltså!!! Med tanke på att jag inte gillar ägg så var det ett riktigt gamble, men jag är så glad att jag gjorde det. Levain bröd, crème fraîche, kalkon, äggröra, rucola, mandel pesto & parmesan. Det var verkligen den perfekta combon av fantastiskt bröd, krämig äggröra, fräsch rucola med söttma från den rivna parmesanen och den där oväntade touchen av peston. SÅ GOTT!

Och croissanten?
Jag överåt mig på croissanter när jag var liten (det var verkligen det bästa jag visste) så för mig tar det lite emot. Numera tänker jag typ sån där ihopsjunken, mjuk men torr som legat i skåpet på ICA alldeles för länge. Det här var ju dock något i en helt annan liga!! Den var spänstig och knaprig men utan att bli sådär papperstorr, söt men inte för söt och hela insidan var fylld med en syrlig frosting. Perfekt avvägning mellan smakerna. Mums!

Överlag är det rätt så pricey, men det tycker ju jag förvisso om typ alla fik (hehe...). Men gillar ni riktiga amerikanska bakverk men med en svenskare fika-touch ska ni verkligen hit!
Och mackan!! En frulle på 7-eleven eller Pressbyrån (vi snackar en sån där torr, färdigpacketerad, tråkig macka) går på någonstans mellan 58-64kr. Lägg då till 20 SPÄNN så får ni den här otroligt goda. Så jämfört med annan frulle är det inte ens dyrt. Och just det, att gå tillbaka för mackans skull, skulle jag verkligen kunna tänka mig att göra! För att inte tala om deras pannkakor, dröm dröm dröm!

Har ni varit på Mr Cake? Vad tyckte ni??

Gillar

Kommentarer

carroat
carroat,
Jag älskade också deras mackor och fika när vi var på Mr Cake i Göteborg! 😍
nouw.com/carroat
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Nu lockar du mig
nouw.com/stenhagenbettan
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Men mums!! Åker jag till Stockholm måste jag dit för det där såg och lät drömmigt gott!! Efter 3 månader i Italien med croissanter älskar jag dem så den där MÅSTE jag testa! Kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
Ajli,
Kostar det 40 spänn med en kopp svart kaffe!? Jag som önskade att bli en fikamänniska (är verkligen noll procent fikig av mig...) men nu känner jag mest att det verkar onödigt. För om jag ska fika vill jag ha te eller kaffe, men 40 spänn!?
ajlimuller.se
myjjohansson
myjjohansson,
Alltså... GE MIG!? Fy fasen vad gott säger jag bara, I wish att Mr. Cake slog upp dörrarna här i Skåne också, vore väl inte för mycket begärt i en storstad som Malmö liksom...🙈 Kram på dig hjärtat <33
nouw.com/myjjohansson
happyM
happyM,
Nej jag DÖR VAD GOTT!!!! Alltså åh, dit måste jag!!! Kram ❤️
nouw.com/happym
linndossing
linndossing,
Men SNÄLLA vad gott!!!! Vill så jäkla gärna dit!!! Krm
nouw.com/linndossing
isabylund
isabylund,
Haha Matilda jag ska lära dig uppskatta fika-konsten!! Det är bästa umgängesformen 😉
nouw.com/isabylund
Ebbasalomonsson
Ebbasalomonsson,
Men dröm vad gott det ser ut🤤😍
nouw.com/ebbasalomonsson
sofiahaag
sofiahaag,
Älskar mr cake 🥰
nouw.com/sofiahaag

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin