DIY skohylla

Nu i efterhand önskar jag verkligen att jag hade tagit bättre bilder, så som en bloggare borde göra. Men jag inser nu att jag var så inne i mitt projekt att jag glömde det, haha! För det är det jag tänker skryta lite om idag - min ombyggda skohylla.
Jag insåg rätt så snabbt det stora problemet med att vara en tjej som äger många skor som plötsligt ska flytta in på 24 kvadrat. Speciellt när hallen blev fylld med en fristående frys då det lilla frysfacket i kylen verkligen inte räcker för mig. Så vad gör man? Vad gör man när det inte finns några möbler som matchar måtten? Jo, man tar det i egna händer!

Frysen är 50 cm bred. Då jag inte hittade någon bokhylla med den bredden så köpte jag ett hyllplan från Bauhaus (menat för Elfa-hyllor) som jag sedan sågade av bredden på med hjälp av min nyinköpta fogsvans (älskar det faktum att det var det första jag köpte efter att jag fått lön) - mitt i lägenheten, klockan 07:30, en Lördags-morgon. Undrar hur mycket mina grannar älskar mig, hehe.

Själva bokhyllan heter Gersby, kommer från Ikea och kostade 199 kr <— kap! Dock var den alldeles för hög för att få plats ovanpå frysen. Så fram kom sågen igen och de understa 25 centimeterna försvann från både hyllsidorna och baksidan.

Att börja spika så tidigt på morgonen kändes dock sådär. Så jag tog med mig hylla, hammare och spikar, och drog ned till entrén där jag satte igång med att sätta fast baksidan (ala Ikea).
Nästa steg var hyllplanen och i det stabiliteten. Då jag sågade birt botten försvann också fästena för den understa hyllan, som i sin tir står för mer än en tredjedel av stabiliteten. Jag funderade först på att ändå ha en hylla där för dens skull, men då jag ska ha micron ståendes där var det inte något option.

Så hyllorna flyttades istället upp och fördelades över resten av själva bokhyllan. Dock är det ingen sån ikea-version med massor av hål och små pluggar att flytta, utan det var bara att leta fram allt vad små skruvar och spikar jag har samlat på mig över åren, måtta ut, och sätta fast.

Sjukt nöjd ställde jag hyllan på plats och la upp en film på insta, där jag också förklarade att det var ett framtida projekt att fixa fler hyllplan.

Klipp till att det mest otroliga ever hände.
Jag gick ned i återvinningsrummet för att slänga alla kartongbitar. Och vad hittar jag där? Jo en precis likadan bokhylla som någon skulle slänga. Tack och bock sa jag och snodde med mig dom tre lösa hyllplanen. Vips så har jag en färdig skohylla som passar perfekt! Så nöjd tjej!!

Och vad säger ni?? Visst blev det bra??

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

sandrakannasto
sandrakannasto,
Men wow!!! Så bra det blev🤩❤️
nouw.com/sandrakannasto
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Jag älskar när man gör saker själv, det blir en helt annan grej! Det blev ju hur bra och snyggt som helst! Detta ska jag lägga på minne om jag behöver förvaring för fler skor så tack vännen! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
En jäkla bra idé och snyggt blev det ju med.
nouw.com/frökenrödlök
artist
artist,
Vad fint! Bra jobbat!
nouw.com/artist
mollysvedin
mollysvedin,
Men wow så snyggt det blev!!! Blev hur bra som helst <3
nouw.com/mollysvedin
louisemellqvist
louisemellqvist,
Super smart & snyggt!! 👌🏼
nouw.com/louisemellqvist
Lisa Johansson,
Woop! Såå snyggt och smart!
lisa.sporthalsa.se
linndossing
linndossing,
Alltså blir så impad!!! Hade verkligen inte haft tålamod till detta, men wow vad grym du är! Måste fråga vad dom beige sneakersen på bilden längst ner heter? Sååå snygga! <3 Kram
nouw.com/linndossing
mathiildaeklund
mathiildaeklund,
Men alltså hur händig är inte du då?? Blev ju superbra och superfint!! 😍
nouw.com/mathiildaeklund
tessbjork
tessbjork,
Det blev ju perfekt! Superbra att du hittade fler hyllplan också! 😊
nouw.com/tessbjork

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin