Det här med sponsrade inlägg

Jag har förstått att många har starka åsikter om det här med sponsrade inlägg. Kikar man in bland de lite större influencersarna (böjning??) så haglar kommentarerna in om hur man säljer ut sig, hur tråkigt det är och hur man slutat läsa bloggen/kolla på youtube-kanalen bara för att det dyker upp samarbeten liten nu och då.
Till viss del kan jag förstå det, till en annan inte alls

Det man måste förstå är att det är skillnad på samarbete och samarbete. Det är skillnad på sponsrade inlägg och sponsrade inlägg.

Som kreatör, författare, person bakom eller vad man nu vill kalla oss som driver någon slags social sida där samarbeten kan komma på tal, är det viktigt att välja vad vi faktiskt kan stå bakom.
Skulle det dyka upp ett sponsrat inlägg om exempelvis avmaskningsmedel för hästar här på min blogg (jag fick faktiskt en förfrågan om det) så hade även jag höjt på ögonbrynet och börjat tvivla. Likaså kan jag utan tvekan tröttna på att läsa för-skrivna inlägg bloggaren fått av företaget eller se samma kläd-kollage på 13 olika bloggar. Var ligger liksom det roliga i det?

Men så finns det samarbeten.
Samarbeten som dom som är påväg (heads up till er som hatar collabs! Dock kommer det komma en tävling om ett presentkort på 1500 kronor, så jag hade ändå fortsatt kik in, hihi) tvingar mig till att vara kreativ. Utan dessa hade jag aldrig klivit upp ur sängen och tillbringat hela förmiddagen igår med att fota både det ena och det andra. Utan dom är risken stor att jag inte hade kommit på något nytt att skriva om, utan bara fortsatt i samma spår med samma gamla bilder som alltid.

Jag väljer alltid sånna samarbeten som inspirerar mig. Som utmanar mig. Som inte bara ger mig något, utan även er.
Sen ska jag inte sticka under stolen att det kan komma något lite mer tveksamt där emellan (exempelvis när jag skrev om elavtal), men då gör jag det alltid på mitt sätt och med en tanke bakom.

Så vad försöker jag säga? Jo:

1. Till er läsare: Sluta hata på samarbeten
2. Till er bloggare: Sluta acceptera "skärp-samarbeten", gör sånt som verkligen inspirerar dig och se chansen att vara kreativ!
3. Stay prepared och stay tuned (beroende på vad du har för inställning) för de collabs som är på väg här inne

Låter det rimligt? Eller vad har ni för åsikt?

Gillar

Kommentarer

Louiseelinore
Louiseelinore,
Bra inlägg! Får flera samarbeten som jagtackar nej till för att jag verkligen inte kan stå för dom! <3<3<3
nouw.com/louiseelinore
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack fina <3
nouw.com/matildaberlin
Alice,
Sååå bra skrivet!! håller verkligen med!
alicelindstrom.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Riktigt bra skrivet, och jag gillar din inställning till samarbeten! Gör det ännu mer trovärdigt när du faktiskt rekommenderar något! Stor kram <3
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tusen tack fining <3
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Så bra skrivet! Håller verkligen med dig!
nouw.com/tessbjork
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack fina <3
nouw.com/matildaberlin
Frida,
Kul att du gillade tipset 😊
Jag håller med i mycket av det du skriver. Jag har en hel del samarbeten och får föfrågningar på mail ibland. Är det i utbyte mot någon rolig produkt jag gärna testar så gör jag det gärna, eller om jag får betalt för att skriva om exempelvis inredningsprylar och skönhet.
Men det med avmaskning för hästar hade jag också tackat nej till 😋 har även tackat nej till flera samarbeten som erbjudit mig produkter som jag inte är intresserad av.
fridachristina.com
Matildaberlin
Matildaberlin,
Agreed on that!! kram fina <3
nouw.com/matildaberlin
Johannna
Johannna,
Sjukt bra inlägg ❤️
nouw.com/johannna
Matildaberlin
Matildaberlin,
Linnéa,
Boom boom, så bra skrivet! 👍🏻
Tack, känns skönt att man mår bättre nu 😍 kram
linnealiebig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Åh! Tack fina <3
nouw.com/matildaberlin
lindajanssons - fashion,
Håller helt med dig, man måste stå för det man gör😊👌
lindajanssons.com
Matildaberlin
Matildaberlin,
Pauline,
håller verkligen med dig! jag fick tillomed en för frågan om barnpassningsreklam, något man kan tycka passar min blogg, men jag kan inte stå för de känner jag, då jag är emot det och tackade nej
lillafrokenhurtig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Så starkt av dig vännen!! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Åh håller verkligen med!! Jag har också fått sådär superkonstiga förfrågningar, bland annat om fälgar till bilar, barnkläder och handtag till dörrar haha. Så himla skumt, så viktigt att man står för det man skriver om ❤️
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste du! Och ja, så sant skrivet!! kram <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin