Det här med att jobba på båt

31 timmar senare får jag äntligen kliva iland igen. Inatt, eller snarare idag, eller vad man nu ska säga (herre vad förvirrad jag börjar bli av dessa dygnsbyten och sovtimmar mitt på dagen och allt vad det nu är, haha) bodde jag som sagt för första gången någonsin ombord. I vanliga fall kliver jag på båten i början av mitt pass och sedan av i slutet. Men då jag har jobbat splitt (först 00:00-09:00 och sen 19:30-06:30) erbjöd min fantastiska syster mig att jag kunde låna hennes hytt undertiden som hon ändå jobbade. Så mina senaste 31 timmar har sett ut ungefär såhär:

Till skillnad från när jag sist beskrev en dag ombord så är jag inte i restaurangen utan i informationen (där jag hör hemma #infotjej). Det betyder att under resorna så svarar jag på frågor (duh!), uppgraderar och hjälper till med platsbyten, hytter osv, gör utrop på högtalarsystemet, startar säkerhetsfilmen, säljer en väldans massa kaffe and so on and so on. Så mina 9 första timmar ombord gick ut på ungefär det då vi gick från Visby till Oskarshamn och sedan tillbaka.

När vi sedan kom i hamn gick jag, istället för att gå i land, direkt upp till däck 9 (personal) och letade rätt på Isas hytt. För mig var det faktiskt första gången jag såg en. Dom är verkligen inget speciellt, men heller inte mindre än det man behöver.

Och alltså ni förstår inte hur gott jag sen sov. Det var verkligen magiskt! Jag vet inte om jag har nämnt det, men när vi var små hade vi båt. Först en motorbåt och sedan en segelbåt. Och det här med att ligga i en koj och sova samtidigt som båten är i fart, vattnet kluckar mot skrovet och vågorna rullar båten - nej, det finns inga ord som beskriver det. Den enda gången jag vaknade under min sömn måste ha varit när vi antingen närmade oss hamnen eller lämnade den för då guppade det väldigt mycket i skeppet, och det enda jag minns är att jag slog upp ögonen, kände rörelserna, tänkte Najs! och sen vände mig om och somnade gott igen.

När jag vaknade som vanligt vid lunchtid gick jag iväg till det lilla gymmet. Och med lilla så menar jag lilla. Vi snackar hotellgym. Så särskilt superinspirerad blev jag inte direkt, men jag lyckades ändå få till ett litet gottigt pass. Hör och häpna men jag fick till och med feeling att köra chins (vad kan det ha varit? 2 år sedan sist?).

Efter en snabb dusch och lite lunch var det direkt ned i sängen igen, och OMG vad gott jag sov. Kan man på något sätt hyra in sig och bo i den sängen året om??
19:30 var det sen dags att köra igen. Den här gången Nynäshamn tur och retur. 03:20 ankom vi till Visby och sedan dess har jag bara gått runt och städat. Kanske inte riktigt är direkt nöjd med den delen utav det här jobbet (jag sökte tjänst i infon, inte i städ...), men med ett par bra poddar i öronen har det ändå gått väldigt bra.
Och nu (äntligen!) har klockan slagit 06:30, jag har checkat ut och ska precis cykla hem för ett par timmars sömn i (solen (förhoppningsvis) innan det är dags att carpa denna Lördag =)

Gillar

Kommentarer

artist
artist,
Vad mysigt att få sova på båten.
nouw.com/artist
Sabinakj
Sabinakj,
Hytten ser verkligen så mysig ut, så förstår att du ändå sov gott där <3
nouw.com/sabinakj
TindraJosefsson
TindraJosefsson,
Mysigt men blir du inte åksjuk? Jag skulle bli det direkt typ hahah! Kram
nouw.com/tindrajosefsson
Lillymihlte
Lillymihlte,
Underbaring, det låter ändå som ett ganska så bra jobbpass! Det ser ändå väldigt mysigt ut att sova på båten och sedan vakna för att ta sig till lilla, lilla gymmet! Du är grym tjejen, ta nu vara på din lördag och ta igen dig! <3 Kram vännen!
nouw.com/lillymihlte
elinelmersson
elinelmersson,
Wow, vad häftigt att jobba så - jag hade verkligen aldrig klarat av det så jag ger ALL cred till dig. GRYMT!! <3
nouw.com/elinelmersson
malinkirstine
malinkirstine,
Du är så fin! Hade gärna jobbat tillsammans med dig <3 Kram
nouw.com/malinkirstine
Denisealice
Denisealice,
Vad roligt att få läsa om hur det är! och vad fin du är! <3
nouw.com/denisealice
Hilma
Hilma,
Åh jag kan verkligen tänka mig att det är mysigt att sova på ett båt som rör sig på vattnet! Måste testa det någon gång 😃 Kram hjärtat! <33
nouw.com/hilma
artibus
artibus,
Sjukt intressant!! Dock var jag och Daniel nyss på Titanic utställning så är inte så förtjust i båtar just nu haha, var rädd om dig hjärtat <3
nouw.com/artibus
Yasmine,
Tycker det är så intressant att få veta mer om hur ni jobbar. Det verkar så roligt 😃 Kram
yasmissy.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin