Därför tränar jag

Jag tänker börja det här inlägget med att svära och gorma lite, så vill ni inte bli neddragna i mitt dåliga humör kan ni scrolla ned lite, haha! Men j*kla Nouw alltså! Ni som försökte komma in här imorse märkte nog rätt så tydligt att allt har legat nere i X antal timmar. Och såklart slår det till på den dagen jag avsatt tid och planerat in att jag måste skriva en del inlägg, planera och förbereda inför veckan eftersom att jag kommer att gå ombord på båten och jobba mina 12-timmarspass (= inte jättemycket tid över). Men what to do?

Med det sagt tänker jag sen vända det hela och skriva hur jäkla bra jag mår i just denna sekund. Jag har precis klivit ut från gruppträningssalen där jag bränt av tidernas grisigaste BodyAttack-pass. Idag var en sån där dag när jag kände mig så sjukt stark, så sjukt spänstig, så sjukt smidig - så sjukt grym rent ut sagt.

Det betyder inte att det inte var jobbigt. Tvärtom. När passet var slut var jag på riktigt tvungen att lägga mig på rygg och andas djupa andetag i nästan 40 sekunder för att få ned pulsen. Något jag inte ens kan minnas sist jag gjorde. För vissa låter det kanske helt brutalt. Hur kan man ens utsätta sig själv för något sånt? Svaret: För att för mig är det lika med ett kvitto på att jag kan det jag vill. För det är just det. Har jag bestämt mig för något blir det så, men tvekar jag minst lilla på vägen har jag oerhört lätt att ge upp. Går jag då för att träna, börjar känna att det är jobbigt, hör den där lilla rösten i huvudet som säger Du orkar inte, nej då ger jag upp. Men inte idag. Idag var det jag mot mig själv - och jag vann!

Jag får ofta frågan om hur man håller motivationen uppe, hur jag lyckas ta mig till gymmet dag och dag in, och hur jag orkar med den. Bortsett från det självklara svaret som är att jag fullkomligt ÄLSKAR att träna, så är det just det - att träning är så mycket mer än bara träning. Det är ett ställe att utmana sig självt på, att utvecklas, utmanas och lyckas. Det är ett sätt att socialisera och träffa nya vänner. Det är ett sätt att frigöra alla känslor, oavsett vilka dom är. Det är ett sätt att må bra. Det är ett sätt att bli lycklig på.
Och just det är jag just nu, i denna sekund, när jag fortfarande ligger på golvet, känner svetten rinna, huden bränna, pulsen slå och endorfinerna spritta.

Gillar

Kommentarer

KajsaStinaMattsson
KajsaStinaMattsson,
Det är verkligen så härligt att träna, och även ta ut sig till max för att känna att man lever!! Grymt bra Matilda!! Keep on going! Lycka till med jobbet!! 😊
nouw.com/kajsastinamattsson
janielindahl
janielindahl,
För det första; suck för strulet med Nouw idag!! Orkade ärligt talat inte bråka mer och bara gav upp på bloggen, gick ut och gjorde annat istället, haha! Nåväl, inte dumt det heller 😉 Att få komma in och se lyckan fullkomligen lysa från ditt ansikte vände hela dagen till det bättre ❤️ Fasiken som du är fantastisk Matilda ❤️❤️ Grymma grymma människa! Lycka till med första riktiga jobbveckan nu, you can do it!
nouw.com/janielindahl
Julia Svensson,
Så himla grym är du!! BÄSTA Matilda!!
juliasvenssons.se
Julia Svensson,
Så himla grym är du!! BÄSTA Matilda!!
juliasvenssons.se
Julia Svensson,
Så himla grym är du!! BÄSTA Matilda!!
juliasvenssons.se
Julia Svensson,
Så himla grym är du!! BÄSTA Matilda!!
juliasvenssons.se
Julia Svensson,
Så himla grym är du!! BÄSTA Matilda!!
juliasvenssons.se
Joanna,
Men du är ju bara så grym Matilda! Bra jobbat. Kram
steffanssonsaventyr.blogg.se
Yasmine,
Precis så är det!!! Stor kram till dig och hoppas det löst sig med bloggen nu! Kram <3
yasmissy.blogg.se
sjosefine
sjosefine,
Nouw har varit så jävla segt för mig, så jag har inte ens orkat läsa inlägg förrän nu när det går hyfsat igen.
Men du är grym 💪 😍❤
nouw.com/sjosefine

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin