Därför ska du skaffa en blogg!

Jag har under många år trott att blogga är bara till för provocerande fjortisar och 14-åriga hästtjejer. Helt ärligt skämdes jag när jag startade min egna blogg. Att klicka på publicera var verkligen svinläskigt och tog mig flera inre dialoger att göra. Till och börja med höll jag den till och med hemlig och gömd.

Sakta med säkert hittade ändå fler och fler in, och sakta men säkert insåg jag hur mycket bloggen faktiskt ger en.
För det, och så mycket annat, älskar jag idag min blogg! Det är verkligen något jag är både stolt och tacksam över. Något jag tycker att alla borde ta del utav.
Så här kommer sju anledningar till att du också borde starta en blogg (om du inte redan har en)

Reseguide New York
Reseguide Riga

1. Du "tvingas" vara kreativ
Oavsett hur många inlägg du väljer att publicera så måste du ändå skapa innehåll. Det kan vara vackra texter, fantastiska bilder, viktiga åsikter - oftast är det dessutom en kombination utav alltihopa.

Det kommer utmana dig konstant! Att tänka lite extra, se den lilla vackra vinkeln i vardagen, reflektera över det runt omkring dig och sen få ned det i ord. Emellanåt kämpigt, men samtidigt något som ofta lämnar en stolt med vad man lyckats skapa. Som mina reseguider (klicka på bilderna ovan för att komma till dom). Utan bloggen hade jag aldrig skapat något liknande. Och jag hade heller aldrig tagit någon form utav outfitbilder, eller satt ihop outfits för den delen heller.

Den kreativa hjärnhalvan utmanas konstant - och jag älskar det!

2. Alla FANTASTISKA bilder
För ett par år sedan, innan jag skaffade bloggen, kunde jag se fantastiska solnedgångar, fota dom, men sen radera bilden ett par veckor senare - för vad skulle jag med en massa naturbilder i mobilen? När skulle jag någonsin använda dom?
Klipp till nu när jag min mobil är fylld med fantastiska bilder. Både soluppgångar, blommor och skogsstigar. Men framför allt alla andra minnen!

Jag tror inte på att man kan ångra något, för allt man gör/inte gör var något man ville där och då. Skulle det dock vara något i mitt liv jag ångrar så är det att jag inte tog fler bilder från, framför allt, min student. Men jag var inge bra på att fota då. Jag tog nästan aldrig selfies, och vad skulle jag med alla bilder till?
Hade jag tagit studenten idag hade jag däremot haft tusentals bilder. På allt från mina klasskompisar, maten vi åt, känslan på vagnen, mig själv iför klänningar och mössa - ja allt!

Så TACK bloggen för att du inte låter mig missa några sånna ögonblick längre!

3. Det är den ultimata dagboken
För att fortsätta på förra punkten. I och med att man ser det vackra, fotar det man upplever och sen skriver om händelser, tankar och minnen får man den ultimata dagboken. Den lilla med lås man hade i lågstadiet kan slänga sig i väggen, för this is the shit!

Jag kan nog tala för alla bloggare när jag säger hur kul det faktiskt är att kika tillbaka på gamla inlägg! Den kombinationen utan bilder och ord gör att man nästintill känner och upplever minnet igen. Alternativt blir man påmind om vad man en gång i tiden tyckte och tänkte, vilket ibland kan leda till ett riktigt gott skratt, haha!

4. VÄNNERNA
Stunden man skapar en blogg kliver man in i en helt ny värld. Ett helt annat community - speciellt här på Nouw.
Någon kommenterar din blogg, du kommenterar någon annans. Man klickar sig vidare, hittar en hel uppsjö av FANTASTISKA människor man aldrig annars hade lärt känna. Och tack vare bloggarna i sig får man ta del av varandras vardag, allt från toppar till dalar, lycka och sorg.
Man blir en del av bloggvärlden och allt det otroliga det medför!

Hade det inte varit för bloggen hade jag aldrig lärt känna _____ (fyll i ditt namn här! För ingen nämnd, ingen glömd ❤ ).
Och för det är jag evigt tacksam!

5. Man gör allt lite vackrare
Vissa kallar det instagram-syndromet, andra blogg-sjukan. Jag däremot, ser det som en push i ryggen till att anstränga mig lite extra och göra vardagen lite vackrare!
För ja, absolut, jag kan styela upp en tallrik med mat extra fint, tända ett par ljus, ställa fram en blomma för att sen ta tusen olika bilder innan jag får en enda jag känner att jag vill lägga upp på bloggen. Löjligt i vissas ögon, något utav en lögn i andras.
Men skillnaden på att sleva upp maten i en skål, sätta sig vid ett stökigt bord i ett nedsläkct rum vs att ta sin fina tallrik och slå sig ned vid det avplockade bordet med mysbelysningen tänd, gör sååå mycket för en själv. Eller vad säger ni?

6. Man blir en entreprenör
... och får lära sig sitt egna värde!
Med bloggandet kommer fantastiska möjligheter! Vill man bara lägga lite hjärta och krut till så finns det inga gränser hur långt man kan nå.
Jag tänker inte sticka under stolen att jag ÄLSKAR samarbeten (och det tror jag nog att alla bloggare kan hålla med om), både med andra bloggare men också med företag. Men för varje möjlighet och erbjudande kommer en förhandling. Vad ska göras, vad får vi som parter i utbyte, vad är förutsättningarna, yada yada yada. Och ju fler samarbeten du gör, desto mer kommer du inse ditt värde. För kom ihåg det - du gör ett riktigt (bra!) jobb och ska såklart belönas därefter!

7. All kärlek!
Jag vet inte om jag bara har haft tur eller om det beror på något annat, men jag har aldrig fått en enda hat-kommentar. Tvärtom är kärleken i bloggvärlden obefintligt stor!
Varje gång jag kikar in här överöses jag utav värmande kommentarer som inte kan få mig att bli något annat än lycklig och varm i hjärtat!
Jag vet inte om ni vet det, men era kommentarer och er kärlek booztar mitt självförtroende till skyarna.

Hade det inte varit för bloggen hade jag aldrig varit den jag är idag. Jag hade antagligen fortfarande varit blyg, valt att stå i bakgrunden och inte vågat vara så pass öppen jag är idag.
SÅ TACK TILL ER ALLA! Ni som lämnar en fin rad, säger något när vi ses eller bara kikar in här - TACK <3

Gillar

Kommentarer

JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Underbart inlägg😘
nouw.com/juliavnmelin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack söta <3
nouw.com/matildaberlin
linnronning
linnronning,
Grymt😍😍😍
nouw.com/linnronning
Matildaberlin
Matildaberlin,
Faronsson
Faronsson,
Bästa du!!❤️
nouw.com/faronsson
Matildaberlin
Matildaberlin,
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Håller med dig om allt,stora anledningar till varför det är så kul! kram <3
nouw.com/sarahlinnsliv
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men ja! verkligen! kram <3
nouw.com/matildaberlin
linneassofie
linneassofie,
Åh håller verkligen med dig om allt! Helt underbart vilka härliga människor man lär känna, och det är in general bara så motiverande att ha en blogg på så många sätt och vis!! <3
nouw.com/linneassofie
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Det är ju verkligen sååå! <3
nouw.com/matildaberlin
Julia,
Vilket jättepeppigt blogginlägg, jag känner igen flera av sakerna i mitt eget bloggande och det finns sååååå många fördelar med att blogga 😊 På mitt nya sätt att blogga ser jag på riktigt inga nackdelar..! LOVE IT! Det är så roligt och givande!
ajlimuller.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack finaste sötaste du! STOR KRAM finaste <3
nouw.com/matildaberlin
Yasmine,
Du har verkligen träffat mitt i prick på varför jag också har en blogg! 😊 Jag har den också för att visa alla bilder jag tar på fotograferingar så att omvärlden lättare kan se vilka fina bilder jag tar, marknadsföring alltså 😊
Älskar verkligen din blogg!
Stor kram <3
www.yasmissy.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Så himla underbart!! STOR KRAM finaste <3
nouw.com/matildaberlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Åh allt du skriver är verkligen så sant, jag är så tacksam och glad över att jag startade blogg just här på nouw! Magin vi skapar tillsammans är fantastisk! ♥
nouw.com/lillymihlte
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså ja! VERKLIGEN <3
nouw.com/matildaberlin
Lillan Kind ,
Åh vilket bra inlägg!😊 Jag lovar att om jag inte hade haft en blogg redan så hade jag startat en bums!😁 Jag håller verkligen med dig!
varapavag.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack fina!! <3
nouw.com/matildaberlin
Petra,
jätte jättefint inlägg och jag kan bara hålla med att det är så:) fantastikst att titta tillbaka o se vad man gjort och i mitt fall även dokumentar om mina barns framsteg o allt vad det innebär, jag var oxå livrädd i början att trycka på publicera knappen guuud .... kramar
www.mammansprinsessor.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså ja, ja, ja! Verkligen precis så <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin