Därför ska du bli morgonmänniska

Man hade ju kunnat tro att jag skulle vara Jetlagad efter New York, men icke sa Nicke!
Efter ett helt år där jag har kämpat med att bli morgonmänniska och haft larm satt innan klockan 07:00 varje dag (yes, det inkluderar helgerna med) var verkligen superrädd för att f*cka upp allt och få ett h*vete att vända tillbaka dygnet (vad du svär fröken Berlin - skärpning!). Men nej! Det är verkligen tvärtom. Richard hade däremot en natt i förrgår där han inte kunde sova alls. Så när han då gav upp och klev ur sängen för att ta sig till jobbet vid 05:40 tänkte jag att det är ju ingen idé att somna om för att sen vakna dödstrött. och klev då också upp Och på den banan har det varit. När larmet ringer 06:30, ja då sitter jag redan i soffan framför Nyhetsmorgon med kaffekoppen i handen. Finns det någon bättre start på dagen? Tror på inte det


Men varför vara morgonmänniska? Här kommer 5 anledningar:

1. Du blir mer produktiv!
Det är bevisat att morgonmänniskor är mer produktiva. Du redo att köra igång så fort du kommer till jobbet eller skolan istället för att gå på halvfart under förmiddagen och komma igång lagom till lunch

2. Du får tid att äta frukost!
Och vi alla vet väl att det är dagens absolut viktigaste mål (för det har Mamma sagt, och hon vet alltid bäst)

3. Undvik stress!
Ge dig själv chansen att börja dagen så bra den bara kan bli. Planera i förväg och packa dagen innan så att du kan få vakna till, sitta ned och njuta utav din frukost, låta hjärnan starta upp i sitt egna tempo och ha möjlighet att göra något som gör dig lycklig. Det sista kan vara allt från att scrolla igenom instagram, se på ett avsnitt av vänner, locka håret eller gosa med hunden.
Jämför det med att vakna med kudden hängandes kvar i ansiktet, borsta tänderna samtidigt som du kissar, kleta på sminket, springa ut genom dörren bara för att inse att nycklarna ligger kvar (någon stans - var?) inne i läggan, rota runt, låsa till och sen springa till bussen - som du säkert missar.
Vilket alternativ låter härligast?

4. Det ger dig tid för DIG!
Medan alla andra ligger och snoozar i sina sängar har du tid att vara bara du. Inget som distraherar, inget som stjäl din fokus eller din energi. Det är din tid och ingen annans!

5. Inget skrämmer dig!
Inte ens 08:00 föreläsningen! Eller spinningklassen 07:00! Kan du ta dig upp på morgonen, tidigare än du egentligen behöver, så måste du ju vara oövervinnerlig!
Så hur ska då något kunna sabba din dag?


Gillar