Därför ska du bli morgonmänniska

Kan man välja att vara morgonmänniska?? Svaret - ja, det kan man. Tidigare i mitt liv har jag varit definitionen utav sjusovare. Som tonåring gick jag aldrig upp innan klockan 11 på en helg och antalet gånger jag sjukanmälde mig från första lektionen under min gymnasietid skall vi verkligen inte gå in på (Mamma: du har inte läst någonting!).
Men en dag så tröttnade jag på det. Jag orkade helt enkelt inte vakna trött längre när larmet ringde på morgonen. Så efter år utav kämpande, år utav larm ställda varje morgon (oh yes, det inkluderar helger, högtider och allt vad det nu mer kan vara) kan jag numera klassa mig som morgonmänniska. Och vet ni vad? Jag älskar det! För finns det något bättre än att vakna upp på morgonen, få hämta en koppkaffe och starta dagen framför Nyhetsmorgon utan någon som helst stress? Don't think so!

Men varför vara morgonmänniska? Här kommer 5 anledningar:

1. Du blir mer produktiv!
Det är bevisat att morgonmänniskor är mer produktiva. Du redo att köra igång så fort du kommer till jobbet eller skolan istället för att gå på halvfart under förmiddagen och komma igång lagom till lunch.

2. Du får tid att äta frukost!
Och vi alla vet väl att det är dagens absolut viktigaste mål (för det har Mamma sagt, och hon vet alltid bäst).

3. Undvik stress!
Ge dig själv chansen att börja dagen så bra den bara kan bli. Planera i förväg och packa dagen innan så att du kan få vakna till, sitta ned och njuta utav din frukost, låta hjärnan starta upp i sitt egna tempo och ha möjlighet att göra något som gör dig lycklig. Det sista kan vara allt från att scrolla igenom instagram, se på ett avsnitt av vänner, locka håret eller gosa med hunden.
Jämför det med att vakna med kudden hängandes kvar i ansiktet, borsta tänderna samtidigt som du kissar, kleta på sminket, springa ut genom dörren bara för att inse att nycklarna ligger kvar (någon stans - var?) inne i läggan, rota runt, låsa till och sen springa till bussen - som du säkert missar.
Vilket alternativ låter härligast?

4. Det ger dig tid för DIG!
Medan alla andra ligger och snoozar i sina sängar har du tid att vara bara du. Inget som distraherar, inget som stjäl din fokus eller din energi. Det är din tid och ingen annans!

5. Inget skrämmer dig!
Inte ens 08:00 föreläsningen! Eller spinningklassen 07:00! Kan du ta dig upp på morgonen, tidigare än du egentligen behöver, så måste du ju vara oövervinnerlig!
Så hur ska då något kunna sabba din dag?

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin