Dags att bli hälsosam

Godmorgon hjärtan!! Hur mår ni? Idag vaknar jag med så himla mycket energi. Hur underbart? När jag och Ella var ute och gick runt Djurgården igår (helt klart BÄSTA sättet att starta en Söndag på btw) så pratade vi mycket om det här med höst, nystart och målsättningar. För mig är hösten mer av en nystart än vad nyår är. Man blir liksom så taggad av att komma tillbaka från semestern, sätta nya mål och kicka igång vardagen med en massa nya chanser. Jag sa då till henne att jag vet inte riktigt hur det kommer bli med det i år dock. I vanliga fall har jag varit på Gotland i nästan 3 månader och kommer sen tillbaka till en ny termin i skolan. Nu däremot, 2 veckor hemma (under vilka jag också jobbade lite granna) och sen direkt tillbaka. Men vet ni vad? Idag känner jag den - nystart!

Visserligen är det fortfarande en hel sommarmånad kvar, men jag känner ändå den där riktiga höstpeppen. Jag har inte riktigt satt mig ned och spaltat upp vilka mina höstmål är, utan tänker att det är något som kommer. Dock har jag redan ett par som jag tänkte dela med mig av:

1. Att bli hälsosam
... och må bra inifrån och ut. Jag behöver verkligen hitta tillbaka, eller till och med, skapa nya rutiner. Under semestern har just det här med rutiner totalfallerat och jag har skapat ett eget kaos för min kropp. Visserligen har jag ätit väldigt mycket bra mat med, men det har blivit mycket socker, vääääldigt mycket småätande (som jag måste ta mig ifrån), oregelbundna tider och ja, kaos.
Så som jag nämnde igårkväll så har jag en riktig nytändning på att bli hälsosam och att laga riktigt bra mat. Vi snackar definitivt ingen bantning eller liknande. Tvärtom faktiskt. Innan semestern hade jag fastnat i en spiral av att bortprioritera kosten och fick nog i mig för lite energi. Så nu ligger fokus på hälsosam, näringsfylld mat under regelbundna tider. Någon mer som är på?

2. Att fortsätta testa nya restauranger.
Note to self: Du är värd det Matilda Berlin! Jag har alltid valt att prioritera resor, att spara och lite annat. Att lägga pengar på ute-mat är inget jag gjort helt enkelt. Men som jag kom fram till för ett par veckor sedan: Det är inte bara maten jag köper utan också upplevelser med den jag går och äter med. Istället för att "isolera" mig själv hemma en vardagskväll kan det ju vara så härligt att ta en middag, prata ut om livet och helt enkelt leva. Så det ska jag fortsätta göra!

3. Att köpa en lägenhet.
Det här är verkligen ett mål. Dock ett som jag inte direkt kan påverka utan mest hoppas att det löser sig. Eftersom att jag är provanställd kan jag inte få något eget lån ännu, och pågrund av corona och rådande omständigheter mina andra möjligheter satts på paus för tillfället. Så allt jag kan göra just nu är att just hålla tummarna och hoppas. Men förstå hur fantastiskt det hade varit - min ALLDELES egna lägga!

4. Att komma in i jobbet.
Följt utav diverse jobbrelaterade mål. Jag behöver nog inte ens säga att jag är så sjukt taggad på att verkligen kicka igång allt på riktigt. Ihhh!

5. Att hitta balans!
Den svåraste punkten av dom alla! Jag har påbörjat ett inlägg om det, så jag kommer gå in djupare på det lite längre fram. Men just nu håller jag på att lägga om mitt liv totalt. Både för att det har kommit in nya grejer som tar mer tid (jobbet bland annat) och för att jag vill prioritera på ett sätt jag inte gjort tidigare (mina vänner till exempel). Jag är van att kunna göra allt jag vill, köra livet i 210 och lösa allt längs med vägen. Och absolut, det kan jag fortfarande. Men frågan är: Är det ett liv jag vill leva? Svar: Nej. Jag är så klar med allt vad stress heter. Jag vill leva ett liv med en vardag jag älskar. Och för att göra det måste jag prioritera om och hitta balans.

Vilka är era höstmål? Har ni kommit på några än?

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Hejaaaaa dig hjärtat! Du är så grym och inspirerande!! <3<3<3 Och sjuuuukt snygga träningskläder har du dessutom! PUSS
nouw.com/hilma
MoaYrvelid
MoaYrvelid,
Vilket härligt inlägg att läsa på morgonen, får riktigt ny energi när jag läser detta!
Ha en underbar dag fina du! Kram 🥰
nouw.com/moayrvelid
lifeofkile
lifeofkile,
Åhh så peppigt💛💛
nouw.com/lifeofkile
Ebbasalomonsson
Ebbasalomonsson,
Så inspirerande, alltid härligt med lite pepp på en måndag!! <33
nouw.com/ebbasalomonsson
Johannagrahn
Johannagrahn,
Så bra mål Berlin, heja dig!!
nouw.com/johannagrahn
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Du är som sagt himla grym Matilda och sån inspiration! Du peppar enormt och känner längtan tills jag kan börja träna och ta hand om mig - på riktigt! TACK ❤️ KRAM
nouw.com/emmaengstrom
hedvigliljeroos
hedvigliljeroos,
Blev så pepp av din lista! Kände också för en riktig nystart imorse, jag är på! Håller tummarna för att en lägenhet dyker upp för dig snart och att allt faller på plats! Kram
nouw.com/hedvigliljeroos
linndossing
linndossing,
Åh vad jag blev peppad nu! Har också känt för nystart, måste få ordning på livet gällande kost, motion och schema!! Kram
nouw.com/linndossing
Kim,
Men lägg av vad snygga kläder!
www.kngel.se/

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin