Dagens träningspass och tips på tävling

I samarbete med Thunder Fitness

Good morning guys!

Och god morgon fredag! Älskade, älskade fredagar alltså! Som jag älskar att vakna och inse att vi är framme vid veckans bästa dag. Eller är det egentligen det? När jag nu tänker efter känns det nästan som att det är lite säsongsbaserat för mig vilken dag som är just veckans bästa. Under årets mörkaste månader skulle jag nog säga att det är fredagarna. Under början av hösten när man kommer tillbaka från semester och "orutiner" och har en massa energi fullkomligt älskar jag måndagarna. Sen så har vi såklart lördagar. Och söndagar <-- hur fantastiska? Och på torsdagar har jag ju Megaformer, vilket jag älskar. Ja, ni hör ju haha. Men just nu är det som sagt fredagar som är veckans bästa dag. Tror jag.

I vanliga fall kickar jag ju igång mina fredagar med Barry's Bootcamp, men det är ju lite svårt just idag. Däremot är jag bokad till nästa vecka. Om jag är taggad? Hell yes!

Istället får det idag bli en vända till gymmet. Eller kanske ett pass här hemma? Under 2020 lärde jag mig att det faktiskt går att träna hemma och få resultat, något jag absolut inte trodde innan. Fördomsfull som jag är hade jag en bild av att det bara var tjejer som ville ha en anledning till posta en bild på insta enbart iförda sportBH eller lata, överviktiga personer som "körde 20 minuter" framför TVn för att kunna säga till andra hur duktiga dom är som kommit igång med träningen. Ja, ni hör ju... Fy på mig, men det var så mina tankar gick.

Klipp till att corona kom, restriktionerna infördes, gymmen stängde och jag inte hade något val. Overall mådde jag långt ifrån bäst, men den kroppen jag hade då var sjukt nog den som jag trivts absolut bäst i. Hemmaträning är alltså en grej (även om jag själv trivs bäst på gymmet i alla fall).

Jag ska erkänna att jag varit riktigt rädd för att gymmen skulle tvingas stänga nu de senaste månaderna igen. Samtidigt vet jag ju nu att hemmaträning funkar, så skulle det komma till kritan klarar jag det. Jag har också sett till att jag nu är än mer kittad. Då hade jag "bara" en tube (det absolut bästa redskapet för hemma/semesterträning enligt mig), och det funkade bra men det var ju liksom inget som gav någon ordentlig styrketräning.

Så nu har jag beställt hem ett kit med påbyggnadsbara hantlar från Thunder Fitness. Älskar! Som ni ser kommer dom i en låda med separata viktplattor så att man sen kan justera tyngden på hantlarna. Mina är upp till 7,5 kg på varje (alt 15 kg på en) men det finns också ett sett som är upp till 35 kg.

Pssst!! Jag kommer idag att publicera en tävling på min insta och den vill ni inte missa.
Så kika in @matildaberlin

Dagens pass

CIRKEL 1
(3 varv utan vila)
-----------------------------------------------------------

20 x squats med axelpressar
15 x stående rodd med hantlar
20 x skaterjumps
15 x chrunch med platepush
40 x russiantwist med platta

(efter 3 varv, vila 1 minut och kör sen cirkel 2)

-----------------------------------------------------------

CIRKEL 2
(3 varv utan vila)
-----------------------------------------------------------

10 x burpees
10 x stående planka med axel-tap
10 x armhävningar
15 x sittande rodd med gummiband
15 x omvända flyes med gummiband

(efter 3 varv, vila 1 minut och kör sen cirkel 3)

-----------------------------------------------------------

CIRKEL 3
(3 varv utan vila)
-----------------------------------------------------------

15 x hantellyft åt sidan
15 x marklyft med hantlar
20 x mountainclimbers
20 x chrunches
20 x heeltap-chrunches

(efter 3 varv - DONE!)

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin