Då känner jag mig lyckad

I samarbete med TandblekningDirekt.se

För ett tag sen, när jag och Ella var ute på en av våra söndags-morgon-promenader, kom vi in på Pellegrino-effekten. Det är något som Isabella Löwengrip hade pratat om i sin podd. Nu kan jag inte säga att jag har den 100%-korrekta tolkningen av den eftersom att jag inte har hört avsnittet själv, utan det här är lite min egna tolkning av den. Men det är i alla fall lite en definition på när man känner sig "lyckad" karriärs/lönemässigt. För dom handlade det om att ha råd att konstant kunna ha Pellegrino-vatten stående i kylskåpet. Hence Pellegrino-effekten.

Så vi började fundera lite på vad våra Pellegrino-effekter är. Redan innan jag blev introducerad för detta begrepp har jag haft en punkt jag alltid känt att när jag kommer dit, då känner jag mig nöjd. Då tjänar jag så pass mycket att jag är "nöjd". Vad är då det?

Jo, dagen jag känner att jag kan ta pedikyr på en månadsbasis (eller hur ofta man nu behöver det för att konstant hålla tårna snygga?) då tjänar jag bra. Jag har nämligen alltid haft världens mest misshandlade fötter (hej krydd). Ni kan nog förstå själva. Från det att jag var 12 dansade jag jazz (dvs gjorde piruetter barfota på dansgolv) minst 2 dagar i veckan. Det följt av att jag började jobba heltid på gym och har sprungit runt i träningsskor mer eller mindre 24/7. Så nej, dom är inte snygga. Men att betala (minst!) 500 spänn för att någon ska måla mina tånaglar? Nej, det händer inte!

Än.

När vi pratade vidare kom vi fram till några fler tillsammans:

Att kunna köpa fredags-buketten. För hur härligt hade det inte varit att kunna gå förbi en blombutik eller någon av blomsterstånden på vägen hem från jobbet och kunna plocka ihop sin egna bukett? Men vet ni hur dyrt det är? Sviiindyrt är svaret! En dag dock.

Att kunna unna sig skönhetsbehandlingar. Minns ni att jag för ett par år sedan önskade mig en ansiktsbehandling i födelsedagspresent? Och att jag dessutom fick det av mina fantastiska klasskompisar? Well, jag har inte gjort någon sen dess. Förstå hur härligt det kommer vara dagen man känner att man kan unna sig ansiktsbehandlingar, massage, blow-outs och allt möjligt annat. Jag är just nu så sugen på att bleka tänderna. Min chef har så otroligt snygga tänder och allt jag ser är hur mina blir gulare och gulare (dagsantalet koppar kaffe har börjat sätta sina spår, hehe). Kanske ska man testa tandblekning hemma? Fram tills dagen Pellegrino-effekten slår in tänker jag.

Att kunna köpa med sig hämtmat. För mig är det fortfarande en väldigt stor sak att äta mat ute. Det är verkligen inte något jag gör bara sådär. På sista tiden har jag i alla fall kommit till ett stadie där jag kan käka middag tillsammans med mina vänner eller verkligen unna mig själv en brunch. Men tänk drömmen när man spontant kan få feeling och stanna till på sushi-stället, Meno Male, Mahalo eller något annat härligt ställe och helt enkelt plocka med dig middag hem. Spontant. Bara sådär. En helt vanlig kväll. Dröm ju!

Vilka är era Pellegrino-effekter?? Berätta! Jag är jättenyfiken!

Gillar

Kommentarer

jenniferliindqvist
jenniferliindqvist,

Att ha råd med hund och lägenhet är prio ett just nu, längtar tills den dagen kommer

nouw.com/jenniferliindqvist
Pia,

Att veta att jag har ett 6-siffrigt sparande på banken och inga lån

www.piaw.se
Sara,

Vad roligt att läsa! Det är så kul att tänka ut vad man skulle göra om man hade tillräckliga medel. Jag personligen skulle hålla mig till stora och få köp av sådant jag verkligen ville ha och skulle undvika ”onödiga” vardagsutgifter även om jag hade råd. Först och främst skulle jag resa. Det är verkligen prio nummer ett för mig. Sedan kommer fina kläder och väskor och därefter en fin bil.

nouw.com/sarasara

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin