COTTAGE CHEESE OVEN BAKED PANCAKE

New year, new me. Lite av ett mantra i mitt huvud just nu. Förra året var jobbet mitt 110%-iga fokus. Jag brukade vara väldigt bra på att äta "rätt". Jag åt väldigt jämt och hade bra rutin på frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. Jag var aldrig sötsugen utan fick i mig den energin min kropp ville ha från den näringsrika kosten. Men så kom 2021. Ett nytt fokus kom in i mitt liv och istället för att lägga om struntade jag bara i det. Inte tid att äta frukost? Strunta i den. Jobbat fram till 21:30? Ät sötade flingor till middag för att varva ned istället för att laga något ordentligt. Inte konstigt att jag sen har fastnat i ett mönster av att äta socker i mängder för att få snabb energi under skrivbordstimmarna.

Jag har alltid tänkt att "Hur svårt kan det vara??" när vänner och medlemmar på gymmet beklagade sig och tyckte det var svårt med sockerberoendet. Idag förstår jag. Utan tvekan. Jag vet exakt, och har hela tiden vetat vad jag ska göra för att må bättre. Men har jag gjort det? Nope... Men nu är 2022 här och jag måste ta tag i mig själv för att må bra! Jag avsatte söndagen till att förbereda och har nu preppat matlådor både för alla veckans luncher (standard), men också så att det finns matlådor med färdig middag. För as you know, är ett av mina största mål och absolut största förbättringsområden att äta just middag.

Det gjorde mig förresten så stolt i lördags. Jag skulle möte upp @isabylund på Vinbaren vid 20:00. Vid 18:15 var jag fortfarande på gymmet och körde mitt sista set. Efter det skulle jag handla, hem, duscha, sminka mig, laga mat, äta och sedan traska iväg. Normalt set (vilket jag också höll på att göra) var att gå hem, skippa middagen, göra mig i ordning, hänga med henne för att sen komma hem sjukt hungrig (eller snarare sötsugen) och äta en massa småskräp utan bra näring.

MEN, new year new me. Jag tog mig i kragen, handlade och lagade ugnspannkakan som jag hittat receptet på hos Michaela Deler och var så sugen på att testa. Stolt över mig själv! Och dessutom sjukt glad för herre vad gott. För att inte tala om hur enkelt.
Den största delen av receptet är keso = ost. Så förstå hur härlig konsistensen blev när osten fick smälta till sig i ugnen. Mm, mm, mmm! Stort tips!

COTTAGE CHEESE OVEN BAKED PANCAKE

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

500 g keso
4 ägg
6 msk vetemjöl
2 krm salt


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Mixa keson, eller mosa den med en gaffel.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop.

3. Lägg smeten i en form och kör in i ugnen på 225 grader i 30 minuter.

4. Servera och NJUT!

Jag är uppvuxen med att man äter ugnspannkaka med fläsk och lingonsylt. Eftersom att jag inte tycker om fläsk/bacon gjorde jag det superenkelt och köpte lite kyckling från salladsbaren på ICA.

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin