Corona-update och Q/A Lately

Dagens status: Mer förkyld än jag varit på länge. Jag är verkligen inte van med att vara sjuk. När var jag det sist? För 3-4 år sedan? Visserligen är det här väl inget jag inte hade tagit en Ipren, lite nässpray och kör på som vanligt med i vanliga fall. Men men, corona-livet är vad det är. Visserligen har jag inte fått något provsvar än, men är det här inte corona blir jag nästan besviken, haha! Jag har symptomen, nästintill varenda ett av dom (tack och lov har jag fått behålla smak och lukt utan problem), och då vill jag verkligen inte bara "vara vanligt sjuk" utan hellre ha fått checka av det och känna att jag är klar. Adderat idag är mer torr-hosta och brännande känsla i bröstet.
Med det sagt så kan alla ni som känner mig förstå att jag börjar få lätt panik över karantän. En dag hemma i soffan, absolut. Men inte fler än så. Så jag tänker att jag kan passa på att svara på lite av era frågor för det var ett tag sedan.

Ja, kan inte du säga vart blusen är i från? Helt magisk!

Tack snälla! Den är köpt på Gina Tricot för flera år sedan, så tyvärr finns den inte att köpa mer. Däremot har jag tänkt sälja min så säg till om någon vill köpa den (strl S/36).

Älskar din hårfärg! Vad kallar du nyansen?

Tråkig? Hahaha! Nej, men jag vet helt ärligt inte. Mörkblond kanske?

Tycker du gjort det så himla bra med detta, minns när jag började läsa sin blogg och du har växt så mycket sen dess! Och speciellt efter du gjorde slut med R❤

Tack sötaste du! Nu var det här visserligen inte en fråga, men jag ville ändå lyfta den. För jag känner det med och vill säga det till alla er som också gjort slut med någon. Absolut, ta er tid att sörja att den tiden är över. Men kom ihåg att det här är din chans att vara DU. Jag har aldrig vuxit så mycket som tiden efter att jag blev singel. Plötsligt hade jag ingen annan att luta mig mot, ingen annan att gömma mig bakom, ingen annan att förhålla mig till. Jag blev "tvungen" att vara jag på ett helt annat sätt - och jag älskar det!

Betyder det att du tjänat 2 miljoner själv? 😲 Coolt!

Nej. Att jag omsatte 2 miljoner betydde inte att jag hade tjänat 2 miljoner. I wish tho'! Haha! Jag har förklarat i det HÄR INLÄGGET lite mer hur det fungerar.

Har mäklarna bonus-system btw!??

Hmm, på vilket sätt tänker du bonussystem? Först av allt så är lönsättningar och bonusar osv otroligt individuellt. Både mellan mäklarna i sig, kontor och företag. Det finns faktiskt inget som reglerar att det är så här det skall vara eller så här får det inte vara.
Men min lön är upplagd så att jag får en viss procent-sats upp till ett visst belopp och när jag når det får jag en bonus motsvarande att jag hade haft nästa procentsats från start. Svårt förklarat för jag vet inte exakt vad som räknas som "företags-hemligheter" på det här planet, haha!

Sen kan man ju på provisons-plan ha ett bonussystem i form utav en stege. Det vill säga att jag ex har ett arvode om 60.000 kr upp till 4 miljoner och på överstigande del så får jag 15%. Så säljer jag då lägenheten för 4,2 miljoner får jag 60.000 + (200.000 x 0,15) = 90.000 kr. En liten trevlig bonus för att jag krigat för att få upp budet lite högre.
Hoppas du fick lite svar på din fråga.

Hur fungerar provisionen när ni hjälps åt kollegor imellan? Väldigt nyfiken på mäklar-kodexen där eftersom det är så långt ifrån min egen bransch 😃 när räknas det som att det är du som säljer vice versa?


Samma sak där, det finns inget som är exakt reglerat utan det kan vi komma överens om oss emellan. Men huvudregeln är att den som är ansvarig mäklare för lägenheten är den som tjänar på försäljningen. Så trots att jag fick hjälp med att hålla kontraktet i torsdags så är det "bara" jag som tjänar på denna försäljning (min kollega ska däremot få en flaska bubbel som tack). Förhoppningsvis kan jag säkert hjälpa honom någon gång när jag inte kan lösa det helt och hållet själv. Teamwork!
Hade det däremot varit så att jag gick på ett möte veckan innan jag skulle på semester och jag hade vetat om att jag inte kan sköta affären själv utan att behöva en massa hjälp hade jag sagt till någon av mina kollegor att "vi kör den här tillsammans" och då delat på arvodet.

En fråga: din aspiga sida? Har du Aspbergers? Har inte läst om det här i bloggen tidigare så blev nyfiken då jag har det. Om det skulle vara så att det bara är ett uttryck för en del av din personlighet kan jag uppmuntra till att tänka två gånger innan du skriver det : ) ett tips i all välmening!

Nej, jag har inte gjort någon utredning för det men är övertygad om att om jag skulle göra en så kommer jag att få diagnosen. Jag är absolut inte på den grava sidan, utan mer i det "lätta" spektrat eller hur man nu skall förklara det. Men ja, jag skulle absolut få diagnosen. Att ha kommit fram till att det är det det är har verkligen hjälpt mig att "förstå min hjärna" för emellanåt är det inte lätt där inne. Något som framför allt gått ut över min familj och mina närmsta. Istället för att vi nu hamnar i ett riktigt bråk där jag går därifrån och känner mig både totalt oförstådd och missbehandlad och samtidigt som världens hemskaste människa för att jag exempelvis ställer mig och skriker och gråter för att mina föräldrar bjudit med mig på en spontan-lunch (japp, detta hände så sent som i början av månaden), så kan jag nu inse själv och säga att jag "bara måste få ställa om min hjärna" som jag beskriver det.
Så när jag här skriver min aspiga sida så är det de egenskaper jag har som hade gett mig diagnosen. De egenskaper som kan uppröra och förolämpa andra och som med denna förklaring i alla fall kan lindra det.

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin