Citronfisk med purjo och kantareller

Okej, jag har ju sagt att jag är experimentell i köket och att jag har vissa problem med att följa recept, hehe. Ibland blir det sjukt bra, ibland blir det på gränsen till oätligt. Något min stackars familj tyvärr fått testa på ett antal gånger. Men vet ni vad? Jag orkar inte köpa hem en miljon olika ingredienser för att man sen enbart skall använda en tesked eller till och med så lite som ett kryddmått. Nej, jag tar helt enkelt det jag har hemma, går på lite känsla och höftar med måtten.

Jag tänkte att jag idag skulle ge ett exempel på precis hur det kan gå till. Och dessutom langa ett riktigt trevligt recept, för tillskillnad från den nyttiga blåbärs-kakan jag bjöd min familj på för ett par år sen (ber fortfarande om ursäkt för den) så blev det här riktigt bra. Som vanligt när jag lagar mat är det dessutom både billigt, snabbt, enkelt och hälsosamt. So hope you like it!

Jag hittade det här 👆🏼 receptet hos fina Alexandra och tyckte det lät otroligt gott, så det blev en screenshot på den. Dock blev den liggandes i en mapp på skrivbordet. När jag sen kom på det insåg jag att jag varken hade lax, créme fraiche, grädde eller citroner hemma och på grund av att det vad Midsommarhelgen så hade jag helt missat att ICA stängde tidigare. Jag kom på riktigt dit 1 (!) minut för sent... So what to do? Jo, ta inspiration och go lite wild and crazy (därav inga direkta mått).

Citronfisk med purjo och kantareller

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

1 paket Alaska pollock

Purjolök

Kvarg

Citronjuice på flaska

Kantareller (bara för att jag tycker det är så gott)

Kvarg

Fiskbuljongstärning


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Sätt på ugnen på cirka 200 grader.

2. Lägg fisken i en ugnssäker form.

3. Skär purjolöken tunt.

4. Blanda kvarg, smulad fiskbuljongstärning och en skätt citronjuice i en skåll. Tillsätt purjolöken och kantarellerna. Tillsätt potentiellt en skätt vatten för lösare konsistens.

5. Häll röran över fisken och sätt in i ugnen.

6. Ta ut efter cirka 20 minuter, ät och njut!

Gillar

Kommentarer

marietheresel
marietheresel,
Man gillar ju enkelt, gott och billigt så stort tack för recept 😍❤️
nouw.com/marietheresel
Johannagrahn
Johannagrahn,
Jag höftar också alltid med måtten och följer sällan recept haha. Men man lär sig ngt för varje gång så keep on going 💯👏🏼
nouw.com/johannagrahn
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Men mums så gott! Du är så himla grym på dessa enkla, goda och egna recept. Det gillar vi och sparar<3
nouw.com/emmeliesehlin
happyM
happyM,
Muuuuums vad gott!!! Vill ju äta allt du visar!! ❤️ Kram
nouw.com/happym
artibus
artibus,
Men herregud så gott 😍😍
nouw.com/artibus
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh en till som gillar att blanda ihop lite allt möjligt, så är jag med! Haha känner igen det där med att ibland blir det supergott och ibland inte ätligt allts. Detta lät väldigt gott, sparar helt klart ner det och testar någon dag. Tusen tack för ett grymt tips! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Jasmine,
Vad härligt att du kan vara så spontan i köket - inspirerande!
Kram
rosanatt.blogg.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin