Chiligrillad lax med mangosallad



Godmorgon finaste! Lördag - woop woop! Eller egentligen spelar det inte så stor roll för mig. När ni läser det här är jag tillbaka på båten och fullt igång med dagens arbetspass. Det bästa med att det är Lördag dock är att det betyder att vi har tagit oss igenom mer än halva arbetsveckan, och efter idag är det bara två dagar kvar. Så woop woop!!

Dagen till ära tänkte jag dela med mig utav två saker (som jag hoppas att ni gillar):
1. iDeal of Swedens sommarkampanj - Buy 1 get 1
Oh yes! Ni läser rätt. Köp 2 valfria produkter och få den billigaste på köpet. Hör ni hur bra?? Och kan vi ta en stund för hur sött mitt solrosskal är?? Man kan ju inte bli annat än lycklig i själen när man ser det, hihi! Så klicka in HÄR och go loco på deras produkter!!
2. Ett helt otroligt recept!
Jag ströbläddrade lite i en kokbok Mamma hade liggandes på köksbänken och hittade det här helt otroliga receptet på Chiligrillad lax med mangosallad. Alltså - hur gott? Jag har inte hunnit testa det än eftersom att jag inte har haft några lediga dagar än. But trust me - I WILL!

Chiligrillad lax med mangosallad
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
INGREDIENSER
(2 portioner)
2 bitar (300g) lax
2 msk sweet chilisås
2 msk japansk soja
1 bit färsk ingefära
1 msk olivolja
1 mango
1/2 gurka
1 avokado
2 salladslökar
Saft av 1 lime
Saft av 2 apelsiner
Flingsalt
Svartpeppar (från kvarn)
Ett par droppar tabasco
2 msk olivolja
Isbergssalladsblad
Matlagningsyoghurt
GÖR SÅHÄR
1. Blanda chilisås, soja, hackad ingefära och olivolja i en skål och marinera fisken.
2. Tärna mango, gurka och avokado i centimeterstora bitar och skiva salladslöken fint. Blanda.
3. Smaksätt mangosalladen med citrussaft, salt, peppar, tabasco och olivolja.
4. Grilla (eller stek) laxen.
5. Lägg upp mangosalladen i ett isbergssalladsblad och lägg laxen ovanpå. Servera med en klick matlagningsyoghurt.
6. NJUT!
#bestofnouw
Gillar
Kommentarer









