Changing my mindset

Det här med ångesten. Nu är jag verkligen så trött på det. Jag har hela tiden gått runt och tänkt att snart kommer det att släppa. Det ska bara bli ljusare ute. eller Corona-restriktionerna ska bara släppa lite så jag kan börja leva igen eller Jag ska bara få lite rull på jobbet. Men nu är vi där. Det är ljusare ute, jag har fått lite rull på jobbet, corona har visserligen inte släppt but what to do? Trots det har mitt mående inte blivit bättre. Så nu står jag vid ett vägskäl. Antingen kan jag låta det fortgå och hoppas på att det en dag mirakulöst vänder eller så kan jag aktivt ta ett val till att göra min vardag bättre.

Jag ska erkänna att jag inte helt och hundra gjort mitt val än. Till störst del för att jag är lat och alla förändringar kräver kraftansträngning. Jag vet att jag kan göra precis vad jag vill, oavsett vad, bara jag verkligen vill det. Och jag vet inte om mitt mindset är 100% där - än. Därav har jag inte gjort några ordentliga förändringar eller tagit några viljestarka beslut, men jag har börjat fundera på vad jag skall förändra. Saker jag ska förändra bara jag låtit det smälta lite först.

1. Flytta
Jag finner verkligen ingen ro i min lilla studentlägga längre. Jag finner liksom ingen återhämtning i att vara hemma för min själ får aldrig vila (wow vad djupt det lät, haha). Möjligtvis hade det kunnat lösas genom att måla om, köpa lite nya möbler eller liknande. Men min flytt har varit så nära att det inte känts rimligt. Dessutom behöver jag flytta närmre stan för mitt välmåendes skull. Under dåliga dagar har jag en tendens att isolera mig och då är det en enormt stor kraftansträngning att åka in till stan. Bor jag däremot i stan blir det inte samma tröskel, och just det behöver jag.

2. Dejta
Jag lovade @isabylund att jag skall gå på 1 dejt nu under Maj. Varför? Jo, för att jag behöver det. Både för att jag helt ärligt börjar bli lite ensam (fasen vad jag saknar att kramas), för att det får mig att utvecklas så mycket som person varje gång jag utsätter mig för en sån "obekväm" situation som är så långt ifrån min comfortzone, men också för att jag (som Isa så fint la fram det) behöver känna mig lite åtrådd.

3. Kost
Jag är så ledsen att ni måste höra mig tjata om det här. Men det var det där med viljestyrka. Jag har inte haft den. Jag måste dock ta fram den. Den här med att vara konstant uppblåst, helt och hållet i obalans, vara en socker-torsk och helt ärligt inte få plats i mina byxor längre tär på mig.

4. Köpa en tv
Jag har kommit fram till att jag behöver just det, en TV. Sad but true. I snart 2,5 år har jag levt utan en och enbart levt på min dator. Det betyder att allt serie-tittande kombineras med någon slags jobb (riktigt jobb, bloggande, shoppande osv). Jag behöver kunna ligga raklång på soffan (jag behöver btw en längre soffa med) och bara låta TVn gå.

5. Springa utanför hamsterhjulet
Rutinmänniska, corona och en släng av osexig-snålhet har inte varit bra för mig. Jag har sprungit runt i ett och samma hamsterhjul det senaste året. Jag vaknar, tränar, jobbar, går hem. Dag in och dag ut. Jag behöver göra något annat. Vad som helst annat faktiskt. Allt från att unna mig en frulle på stan till att dra en weekend någonstans, träna något nytt, bjuda hem mina vänner på en myskväll eller vad som helst annat. Jag måste helt enkelt ta mig ur det här idet och börja leva igen!

Det är punkterna jag kommit på hittills. Punkter jag lovar att jag ska ta tag i. Jag ska bara landa lite i det först. Men. vad tycker ni? Låter det rimligt? Och har ni några fler punkter jag missat?

Gillar

Kommentarer

Marit1998
Marit1998 ,

Bra punkter

nouw.com/marit1998
malinedlund
malinedlund,

Rimligt, och vilka bra insikter! Jag behöver själv röra om i grytan lite. Men det där med en spark i baken.. 😉

nouw.com/malinedlund
Linnealiebig
Linnealiebig,
Så bra punkter 🌸
nouw.com/linnealiebig
Hilma
Hilma,

Bra punkter tycker jag, helt klart. Sen kanske det är bra att rangordna dom lite och se vilka som är viktigast så att det inte behöver bli allt på en och samma gång <3

nouw.com/hilma
Hannas krypin,

Jag tycker det låter rimligt. Det enda jag tänker är kanske att det blir jobbigt att förändra allt på en gång, en sak i taget kanske är mer rimligt. Men jag vet inte, bara tänker lite högt.

hannafialotta.blogg.se
Hannas krypin,

Såg nu att Hilma skrev samma sak som jag. Då är jag inte ensam om mina tankar. 😊

hannafialotta.blogg.se
artist
artist,

Om du vill komma billigt undan när det gäller restaurangbesök, skönhetsbehandlingar weekend resor mm så kan jag varmt rekommendera Lets deal. Finns som app eller går även att googla. Jag har bland annat varit och ätit trerätters middag på Italiensk restaurang vi Gamla Stan via lets deal för 249 kr.

Det går till som så att man köper en kod och sedan uppger man koden när man bokar eller när man kommer till tex restaurangen. Det kan vara olika.

Är inspirerande att läsa din blogg. Bra att ta tag i att göra livet lite roligare. Kram!


nouw.com/artist

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin