Brev till mitt yngre jag

Jag tror nog att ni är många som har läst blogginlägg med rubriken Brev till mitt 14-åriga jag. För ett tag sen skrev jag faktiskt ett själv, men vågade aldrig publicera det. Men så fick jag för ett par dagar sen höra av en närstående att min insta-post om hur jag, prestationsprinsessan herself, var (kanske inte stolt över) men nöjd med att ha skrivit ett E på min tenta, hade landat precis rätt hos en annan prestationsprinsessa som behövde höra dom orden. Jag började på riktigt nästan gråta när jag hörde det. Så då tänkte jag Kan mina ord träffa rätt hos någon annan som behöver höra dom, så är det klart att jag vågar!

Dock är det inte mitt 14-åriga jag som behöver höra något speciellt för hon var, helt ärligt rätt så töntig, blyg och glad med livet. Hon hade 3 bästa vänner hon hängde med. Hade en familj som älskade henne (och fortfarande gör). Hon var alldeles för blyg och töntig för att ens slås utav tanken av att dricka alkohol, ligga eller göra något annat som dom coola killarna och tjejerna i klassen gjorde. Hon pluggade, dansade, hade sina vänner och levde i sin lilla skyddade bubbla

Nej, är det någon som behöver höra något så är det mitt 16, 17, 18 och 19-åriga jag.
So here goes:

"Jag önskar att du kunde se och känna hur livet är idag! Jag önskar att du kunnat förstå att du är en FANTASTISK person som inte förtjänar den press du sätter på dig själv. Som inte har alla dom felen du ständigt letar efter hos dig själv. Som egentligen är en helt otroligt stark, smart och ambitiös tjej.
Jag vet att du tror att du är för tjock och ful för att någon någonsin skall bli kär i dig, men du har fel. Du är ärligt talat rätt så snygg. And hey, du kommer bara bli snyggare med åren.
Hade du bara vågat lyfta blicken så hade du sett att killar kollade efter dig. Likaså så hade du utan tvekan haft fler vänner om du bara hade trott på dig själv och sagt dina skämt högt, istället för att blygt viska dom till din bästis som tyckte det var kul, sa det högt till hela gruppen och tog åt sig äran när alla skrattade. Även om du har riktigt dålig humor (som du idag är rätt så stolt över), så är du rätt så väldigt rolig.
Tro på dig själv - för du är fantastisk! Inifrån och ut!

Jag vet att du så gärna villl ta alla chanser du kan att både göra det du älskar, men också att jämt vara alla till lags och göra allt för att vara så duktig att du sticker ut. Jag kan inte säga att du inte ska göra det, för det kommer stärka dig och forma dig till den du är idag, men du kommer ha en tuff tid framför dig. Du kommer vara så nära att gå in i väggen att det finns inte. Du kommer tappa hälften av ditt hår på grund av stress, inte hinna med något annat än skola, träning eller jobb, och helt missa det faktum att gymnasietiden skall vara rolig. Du kommer också ha konstanta sammanbrott där du hulkandes lägger dig i fosterställning och inte vet var du ska ta vägen, och den enda som kan trösta dig är Richard (och för det kommer du honom alltid vara tacksam).
Men du kommer att kämpa dig igenom det. För vet du vad? Du är otroligt stark!

Jag tror inte på det faktum att man kan ångra sig - för allt man gör är något man vill där och då.
Men jag önskar verkligen att du kunnat förstå ditt egna värde! Du letar konstant efter alla fel som finns (och inte finns) hos dig själv, fokuserar på dom och trampar ned dig själv. Du hade aldrig någonsin gjort det mot någon annan, så varför gör du det mot dig själv?
Tro på dig själv! Stå upp för den du är! Våga vara något annat än perfekt, för ditt värde ligger inte i hur du presterar på prov, hur många du kan ställa upp för eller hur många timmar du jobbar!
Njut av livet! Krama om dina systrar! Va dig själv!
För du, fantastiska Matilda, är en helt otrolig person! Glöm aldrig det!"


Och det här gäller alla andra 16,17, 18, 19-åriga prestationsprinsessor och prinsar! Ni är grymma! Ni behöver inte vara perfekta! Tro på er själva och var stolt för den du är. För vet du vad? Du är en helt otrolig person - glöm aldrig det! <3

#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

enna,
Så fin text sötis <3
sayyeastofashion.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
Sara,
Sååå fint <3
www.aamaziing.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
idaannamaria
idaannamaria,
Så sjukt fint skrivet, precis vad jag behövde höra! Man behöver inte ha sån sjuk press på oss själv, det är sjukt. Kram fina du! <3
nouw.com/idaannamaria
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack sötaste du!! <3
nouw.com/matildaberlin
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Pauline,
så fint skrivet <3<3<3
lillafrokenhurtig.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack vännen <3
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Så sjukt fint!! Så onödigt att plåga sig själv med press och stress ❤️
nouw.com/happym
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack finaste du <3
nouw.com/matildaberlin
linneassofie
linneassofie,
Så himla fint skrivet <33
nouw.com/linneassofie
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Tack fina <3
nouw.com/matildaberlin
aflyingbutterfly
aflyingbutterfly,
Så fint du skriver. Jag har själv tänkt skriva något liknande men har inte vågat ännu!
nouw.com/aflyingbutterfly
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack fining! Och vågar jag, så vågar du!! STOR KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
Josefin,
Så himla bra inlägg med så mycket igenkänningsfaktor <3
josefinnnilsson.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
STOR KRAM finaste du <3
nouw.com/matildaberlin
Jasmine,
Vackra bilder på dig. <3
Modigt att du vågar dela med dig av en så personlig text.

Svar: Tack så mycket för orden!

Kram
rosanatt.blogg.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
TUSEN TACK finaste du <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin