Bra lön och märkesväska

Good morning guys!!

And good morning indeed! Fredagskänslan är här, budgivning är igång och jag är på Barry’s för att kicka igång den här dagen med ett riktigt grymt pass. Jag har stått på väntelistan till det fulla passet i nästan en vecka och hade räknat med att få försöka hitta på något själv, men så fick jag det efterlängtade emailet precis innan jag skulle somna. Sån lycka! Det finns verkligen få saker som är så härliga som att kicka igång en fredag med ett sånt göttigt pass.

Min tanke är att jag ska försöka sluta tidigt idag. Jag är dock tveksam till att det kommer hända. Jag ligger efter med en hel del jobb och har både ett roligt möte att gå på och en budgivning att börja ringa på. Jag hade nämligen förhandsvisning på Odengatan 12A igår för hela 27 sällskap. Budgivningen är faktiskt redan igång och det första som ska göras idag är att ringa varenda person som var där.

Jag har (som jag kanske nämnt både en och två gånger, hehe) en riktigt bra arbetsmånad. Bra arbetsmånad kommer betyda en bra lön. Fördelen med provisions-arbete. Jag har aldrig faktiskt aldrig någonsin tjänat så mycket som jag kommer göra nu och i min värld är det rätt så sjukt. Men jag har verkligen kämpat för det och just därför känner jag mig värd det. Exakt vilken summan blir har jag ärligt ingen aning om (och månaden är ju heller inte slut än ;) ), men jag börjar ändå drömma lite och se fram emot den 25e. Min spontana tanke var att jag ska behandla det som vilken lön som helst, dvs att allt över mitt ”grund-belopp” på lönekontot skall in på mitt spar-/kontantinsatskonto. Men så slog det mig - jag borde ju faktiskt unna mig något. Har jag kämpat borde jag få en riktig belöning. Frågan är bara vad. Mina tre första spontana tankar lämnade mig med en stor fråga: Vem är jag ens?? Vem har jag gått och blivit??

Mina spontana förslag:

1. Visserligen in på sparkontot, men inte för att gå till kontantinsatsen utan för att köpa löjligt dyr inredning till nya lägenheten. För min tanke är att jag på riktigt ska anlita ett stylingbolag när jag flyttar. Ny lägga, nya möbler.

2. En dammsugare. Hur sjukt? Som ni kanske vet vid det här laget så HATAR jag att dammsuga. Jag äger liksom inte ens en. Men nu är jag sugen på att köpa en, och då inte vilken som helst, utan en för ca 7000kr. Fullkomligt rimligt, haha.

3. En märkesväska. Och det är verkligen här frågan är som störst: Vem har jag blivit??
Aldrig i mitt liv har jag brytt mig om märken. Än mindre har jag brytt mig om väskor. Jag köper liksom inte ens en för 500kr från HM utan inväntar istället rean. Men så låg jag plötsligt där i sången igår och googleade ”märkesväska”, ”Chanel väska”, ”vintige bag” och så vidare. När jag sen såg prislapparna insåg jag att det kommer då inte hända. Men att jag ens tänkte tanken?

Vad tycker ni? Har ni något förslag på vad jag ska unna mig? Ska jag ens unna mig eller ska jag helt enkelt spara och satsa på att pumpa in allt i nya läggan?Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin