Bra att jag dricker alkohol?

Ett par tankar från den senaste veckan:

1. Jag har börjat dricka så mycket mer alkohol. Ett faktum. Är det bra? Är det dåligt? Jag är splittrad. Ur ett perspektiv är det självklart dåligt. Speciellt med tanke på att när jag nu kikar på mitt insta-flöde så kan man (om man vill) se det som att jag förskönar och förespråkar att man dricker. Där kan vi alla bara snabbt konstatera att det gör jag inte! Dessutom är det ju inte direkt CSN-vänligt att beställa in vin på en uteservering.
Ur det andra perspektivet fullkomligt älskar jag det! Jag kommer från en gym-bakgrund där jag fick lära mig att alkohol är ett gift för kroppen (vilket det är!), vilket gjorde att de enda gångerna jag drack så var det på fester och då söp jag mig full. Det var liksom poängen med den kvällen. Alla andra kvällar, när mina vänner frågade om jag skulle med ut och ta ett glas, tackade jag nej och isolerade mig hemma. För 1. alkohol var ett gift och inget jag skulle utsätta mig för om jag inte ville bli full, 2. jag var blyg och trodde jag behövde alkoholen för att våga prata, 3. jag hade en bild av att ingen gillar en partypooper som inte dricker, och 4. det kändes verkligen inte värt att betala 40 spänn för ett litet glas cola och bara sitta brevid när dom andra drack sitt vin.

Idag däremot dricker jag alkohol typ 3 gånger i veckan. Skillnaden: jag dricker ett glas vin för att det är trevligt. Inte för att bli packad.

Det gör dessutom att jag inte isolerar mig hemma, utan jag går faktiskt ut och träffar vänner, går på dejter och vågar leva livet på ett helt annat sätt. Självklart hade jag kunnat göra det utan att dricka alkohol, men helt ärligt känns det lite härligare med ett glas rosé i handen än ett glas vatten.

2. Varför är vi så dåliga på att berätta för våra vänner hur fantastiska dom är? Eller människor överlag för den delen. Kollegor, gruppträningsinstruktören, hon i kassan på ICA - alla!
Det är så ofta vi går runt och tänker det eller kanske till och med pratar med våra andra vänner om hur fantastiska dom är och på vilket sätt dom förgyller våra dagar. Men hur ofta säger vi det egentligen?

Jag har tidigare haft som mål att ge minst en komplimang till någon varje dag. Det kunde vara allt från att säga till Frida att hon passade jättebra i den tröjan hon hade på sig till att säga till busschauffören att han sprider glädje med sitt leende. Riktigt bra mål. Men jag missade mina vänner. Jag prioriterar ju faktiskt dom i mitt liv av en anledning: jag uppskattar dom (av en eller annan anledning). Och jag måste verkligen bli bättre på att säga det rakt ut med!

Gillar

Kommentarer

sarasara
sarasara,
Tre glas i veckan tror jag absolut inte är någon fara!
nouw.com/sarasara
sofiahaag
sofiahaag,
Det blir ju mycket mer vin drinkar och sånt häng nu på sommaren överlag!
nouw.com/sofiahaag
Johannagrahn
Johannagrahn,
Allt med måtta och så även alkohol. Det är oavsett bättre att dricka ett glas tre gånger i veckan än att bli pruttfull för jämnan 💯
nouw.com/johannagrahn
elllensvensson
elllensvensson,
Älskar att ta ett glas rosé eller en drink på sommaren!!
nouw.com/elllensvensson
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Snacka om en bra utmaning du hade för dig själv att göra. Man kan aldrig uppskatta eller ge någon komplimanger för mycket helt enkelt. Det är så lätt att livet springer iväg och att man glömmer det sorgligt nog. Försöker tänka på det så ofta jag kan att ge människor några fina ord. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Frulindhamn
Frulindhamn,
För mig ger det en underbart go varva ner och myskänsla att ta ett glas på en uteservering eller en kall öl på balkongen, eller ett gott vin som förhöjer smakerna i maten. Har också varit den som verkligen söp mig full, men inte längre och det är ju så skönt. Kram fina du ❤️
nouw.com/frulindhamn
Lotta,
Vad jag förstår så ska 3 glas i veckan inte göra någon större fara på kroppen. Jag som lider av mycket ångest byter däremot ut flera glas mot kombucha istället, vilket ger mig samma känsla men utan alkoholen.

Mer kärlek till folket, börja ge komplimanger!! Jag gör det ständigt, och det får mig att känna mig så mycket närmre alla jag möter.
kristallrent.nu

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin