Boost-vecka

Heeey guys!

Hoppas ni har haft en fantastisk helg! Min har varit en sån där perfekt combo av getting shit done, hitta på en massa kul och tid för återhämtning. Rätt så väldigt perfekt faktiskt. I vanlig Söndags-anda mötte jag igår upp Ella för en morgonpromenad runt Djurgården. Alltså sååå underbart! Vi var båda två tvungna att stanna upp och ta in att vi faktiskt bor helt otroligt. Att man kan ha storstadslivet och sen, bara runt knuten, ha skärgården, vågorna och grönskan. Underbart! Efter det gjorde jag något jag bara gjort en gång tidigare, vilket var för någon vecka sen. Jag unnade mig en lunch ute.

Vi har båda två som höstmål att komma in i ett hälsosammare liv (vem har inte det såhär efter semestern, haha?), något vi pratade en del om under promenaden. Som jag skrivit tidigare så handlar det inte om att nu j*klar ska jag banta och deffa mig till min livs form, nej nej nej. Det handlar om att jag vill bli hälsosammare.
I vanliga fall hade jag i situationer som igår, lätt kunnat slarvat med lunchen. Antingen käkat lite gröt på kontoret följt av en massa småätande, eller försökt hinna med mina to-dos innan jag åker hem och äter lunch så sent att jag knappt blir hungrig till middag vilket sen gör att jag småäter hela kvällen.
Men istället gjorde jag det där jag aldrig annars gör - jag unnade mig en lunch ute. Så jag gick in till Reload super foodbar på Sergelgatan, plockade ihop en riktigt matig och härlig sallad (STORT TIPS!), och satt sen kvar ute i det härliga vädret och jobbade i ett par timmar. Så härligt!

Under tiden blev jag bara mer och mer taggad och inspirerad. Så det här hörni, det här ska bli en riktig boost-vecka. Vad är då det? Jo, en vecka med fokus på att boosta mig själv. Mitt mål är att ta hand om min kropp på bästa sätt. Att stärka den med bra träning och att ladda den med BRA bränsle, både närings- och energimässigt. Det innebär att jag ska:

Anstränga mig när det kommer till matlagningen. Hur många gånger har jag inte tjatat om det nu? Men den här gånger är det skillnad, den här gången SKA jag göra det. Jag har till och med planerat vad jag ska laga.

- Fisk-burgare
- Salladsbowl med tonfiskröra
- Kikärtsgryta i curry-sås
- Något med quinoa och röror av något slag (vet dock inte vad än)

Hur mycket gott??

Variera min träning. Även om jag älskar min löpning så mår inte kroppen superbra av att bara göra det och ingenting annat. Min kropp skulle må bra av mer styrka, mer stretch och mer "lycko-träning". Så den här veckan ska jag springa (ofc), gå på BodyPump, köra BodyCombat, få till ett cirkel-pass av något slag och ta tid till att stretcha ett par minuter efteråt.

Kompisdejta. En kväll är inbokad med en riktig energiboozt och driven karriärare, en med @isabylund för det veckliga terapi-samtalet (älska!) och så såklart morgonpromenad runt Djurgården med Ella på söndag (varför bryta ett vinnande koncept?). Och det här är bara dom jag planerat in just nu. Chansen är definitivt stor att det blir ett par till. Så förstå hur mycket energi det kommer ge!

Andas. Tidigare fick jag alltid tid till det under mina morgonpromenader. Varje dag, bara jag, mina tankar, naturen och frisk luft. Numera vaknar jag, tränar jag, går till jobbet och sen antingen ut på äventyr eller hem. Aldrig någonsin ut i luften. Den här veckan ska jag se till att faktiskt få mer frisk luft och ta en stund till att bara andas. Är det här till och med veckan jag testar att meditera?

Hoppas du också är taggad och vill hänga på! En vecka - let's do it!

Gillar

Kommentarer

Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Helgen har varit mysig här, med grabben min och min mamma som är på besök! 😊 <3 Jag planerar inget längre då jag mår så sjukt dåligt just nu så jag orka roch vill inte göra något på dagarna
nouw.com/jenniferssynpalivet
elllensvensson
elllensvensson,
Har haft en myyysig helg💗 Skönt med såna dagar när man får saker gjort😍
nouw.com/elllensvensson
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Omg vad många goda maträtter du skriver upp! Har aldrig smakat något av dom faktiskt haha! Du skulle inte vilja dela med dig av lite mer recept? Massa kramar �� <3
nouw.com/sofialissmyr
Therese,
Det låter sunt!
www.theresemolander.se
isabylund
isabylund,
Haha, läste det som att jag skulle vara den "drivna karriäraren" först.. jag ba tack för veckans HÅNFULLASTE Matilda, hehe. Längtar tills imorgon <3
nouw.com/isabylund

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin