Behandlat mig med botox - mot svettningar

I samarbete med Svettkliniken

Som många av er vet lider jag av Hyperhidros, dvs överdrivna svettningar. Man kan kortfattat förklara det som att min inre termostat är ur funktion vilket gör att jag kan svettas utan att ens röra mig. Idag är jag (tack och lov) mycket starkare i mig själv, men när jag var yngre mådde jag rent ut sagt SKIT över det här. Kan inte säga att jag mår bra i det idag heller, men mitt ökade självförtroende har gjort det hanterbart. Typ… Tidigare åkte jag till Köpenhamn för botoxbehandlingar. Pga någon tidigare EU-regel så fick man vården gratis vilket var väldigt trevligt för mig som privat-person, men jag såg ju vad dom fakturorna till svenska staten gick på (eller var det bara en del av det hela?) och som del av samhället är jag sjukt glad att det sattes stopp för. Men ja, det har gjort att jag inte behandlats på flera år och då behandlingen är botox så går det ju ur kroppen. Jag har gått tillbaka till att svettas något otroligt mycket, hatat varje sekund av det, men på något sätt accepterat att jag fått gå tillbaka till att leva i h*lvetet. Fram tills nu.

I förra veckan var jag nämligen på besök och behandling på Svettkliniken här i Stockholm. Som ni ser är det här ett samarbete med dem, men jag kan med handen på hjärtat säga att jag menar precis vartenda ord i det här inlägget. Varför? Jo:

Det var något utav det i särklass bästa jag gjort på länge!

Bortsett från resultatet i sig var upplevelsen kring det hela något som överträffade mina förväntningar med tusen. Från första sekund man stiger in på kliniken kände man sig otroligt välkommen, omhändertagen och i säkra händer. Dessutom fick jag höra att dom nu också sa ge lokalerna en total make over. Vi snackar marmor, ek, hela paketet. Förstå hur lyxigt!

Lätt nervös innan....

Jag ska erkänna att jag var oerhört nervös när jag gick dit. I Danmark blev jag alltid sövd. Jag fullkomligt HATAR nålar och ja, det är (många) X nålstick som skall till. Inget man direkt tänkte på där för då var det bara en port in i armvecket, black out, och när man sen vaknade var det klart. Här däremot är man vaken. Man får såklart morfin så att det inte gör ont, men bara vetskapen om att man är vaken när det sker gav mig lätt panik.

Det visade sig att det var helt i onödan. Parcia Roydel (sjuksköterskan som utför behandlingarna) var både otroligt lugnande och extremt skicklig på det hon gör, så behandlingen gick väldigt snabbt och smidigt. Helt otroligt rent ut sagt!

Det som också var helt otroligt var just hur smidigt det var. Att åka till Danmark var nästan ett 3-dagar projekt. Jag lämnade Gotland på eftermiddagen/kvällen, fick sova över i antingen Stockholm för att ta första flyget över på morgonen alternativt ta en hotellnatt i Köpenhamn. Dagen of själva behandlingen kom jag till kliniken, gick igenom 3 eller 4 olika möten (alla med väntetid emellan), fick komma in och sövas, behandlas, vakna upp och vänta tills man var back in business innan man fick lämna. Det tog omkring 6 timmar. Och sen skulle jag påbörja resan hem, vilken var rätt smärtsam med nålstick över hela ryggen, stillsittandes i en flygplansstol.

Här däremot - en heeelt annan historia. Jag gick (bokstavligt talat) från jobbet, kom till kliniken, fick slå mig ned i vänterummet med en kaffe medan hon "blandade ihop" preparatet, fick komma in i behandlingsrummet (jag hade inte ens druckit hälften av min kaffe då), behandlades och var därifrån efter ca 1 timme. Nämen hör ni hur sjukt? Och dessutom fick man fika innan man gick, hihi!

Lite piller man får mot illamåendet man kan få pga morfin // det enda nålsticket som gjorde ont

Precis efter behandlingen i väntan på att det sista av morfinet skulle lägga sig så jag kunde gå hem

Med handen på hjärtat kan jag utan tvekan rekommendera er alla, både med Hyper hidros och även ni som "bara svettas mycket" (för här behöver du inte ha en diagnos för att bli behandlad) att boka in en kostnadsfri konsultation (vilket ni gör HÄR). Det kan göras på distans i ett första skede. Då kan ni få svar på alla frågor ni har, se hur de kan hjälpa er och få hjälp med era svettningar.

För tro mig när jag säger att jag förstår er alla som lider av dem. Jag är utan tvekan i samma situation. Jag vet vilket, rent ut sagt, h*lvete och hinder det är. Tanken på dagsfester i sommar är en mardröm för jag vet att jag kommer vara ofräschast av alla med svettfläckar på hela min outfit. Tanken på att sitta på kundmöten (så sent som i förra veckan) och känna lökisarna växa fram i armhålorna = panik. Tanken på att köra ett köttigt pass på gymmet - ja, tro det eller ej men jag mår skit varje pass jag kör. Nej fyyy säger jag bara.

Effekten av behandlingen däremot är heeelt otrolig! Att gå från att svettas floder utan att ens röra mig till att kunna känna mig säker i mig själv, att våga ha på mig en färgglad tröja (det finns absolut en anledning till att 90% av min garderob är svart), att kunna leva igen - nej, men magiskt! Jag skulle kunna skriva sida efter sida om det här men bästa är ju absolut att uppleva det själv. Och har du någon som helst fråga eller fundering får du självklart höra av dig =)

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin