Bästa och sämsta med Stockholm

Har jag sagt att jag älskar Stockholm? Jag tycker att det är nästintill sjukt hur jag fortfarande, från ingenstans kan stanna upp mitt på gatan och känna ”Wow!! Jag bor verkligen här?”. Lilla folkskygga Matilda fastnade alltså för Sveriges huvudstad. Och älskar det!

Sen finns det vissa stora nackdelar, men som emellanåt vägs upp lika snabbt av en smidig lösning. Som i lördags.

Ledig dag. Snoozade för länge. Tog mig till gymmet och brände av GRITen. I kön in till klassen fick jag ett infall och en tanke: Jag kanske ska passa på att göra IKEA? Den lilla tanken växte under passets gång och vips fann jag mig själv på tuben på väg ut mot Kungens kurva.

För er som inte känner mig så är jag inget fan av IKEA. Jag är helt klart min pappas dotter på den punkten. Åker dit när jag måste, går effektivt mellan de avdelningar jag ska, till rätt hyllor på ta själv lagret och sen ut. Men som alla svenskar vet så kommer det emellanåt stunder när man helt enkelt måste till IKEA och lördagen var just en sådan dag.

Jag hade siktat in mig på en big ass spegel som jag ville ha. Jag fick hjälp av mina älskade föräldrar att köpa en från Rusta för ett tag sen, transportera den från Gotland till min lägga på Kungsholmen bara för att inse att den var alldeles för liten. Så nu ville jag se spegeln irl innan jag transporterade den hem. 78 cm x 196. Big ass spegel. Dessutom behövde jag ett par gardinskenor och lite mer småplock.

Så över 1 timme kollektivt ut, x antal timmar på IKEA (jag tappade helt räkningen) som började med köttbullar (såklart) och en stor vagn med prylar. Lyckat besök.

Här kommer vi till det som jag verkligen HATAR med Stockholm. I staden där allt finns är det emellanåt väldigt svårt att få tag i saker. Hemma på Gotland är allt en 10 minuters bilfärd bort, men att köpa plugg och skruv här uppe är ett halv-dags-projekt. Samma sak gäller IKEA, därav har jag skjutit upp det här i flera veckor. Jag har ingen bil. Hur får man hem sakerna? En påse med ljus, badrumsmatta, köksslevar och vad man nu alltid lyckas stå i kassan med, är inget problem att ta hem kollektivt. En 20 kilo tung, nästan 2 kvadratmeter stor spegel däremot… Inget som går in i en vanlig taxi heller. Så vad gör man?

Här kommer vi till det som direkt vänder det negativa - det finns (nästan) alltid en lösning på problemet. I det här fallet: tiptapp. Jag la in en förfrågan om att transportera en frakt från IKEA till Kungsholmen - mig inkluderad. 17 minuters väntan sittandes på vagnen senare kom Elnur i sin stora skåpbil och hämtade mig, och 19 minuter senare hade han burit upp spegeln i min lägenhet. Bästa! Har jag sagt att jag älskar Stockholm?

Gillar

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin