AUBERGINE PARMIGGIANA

Som jag har skrivit lite på sistone så även om jag ofta är lat i min matlagning, så tycker jag ändå att det är rätt så kul att yra runt i köket. Visserligen är jag oerhört experimentell och dessutom alldeles för otålig för att följa recept. Det i sin tur leder till att det inte alltid blir allt för ätbart eller helt enkelt något som sker allt för ofta. Men ibland så får jag feeling och ger mig på något nytt.

För ett tag sen lyssnade jag på Two Of A Kind. Då pratade Janni Déler om att hon hade testat ett nytt recept som lät så sjukt gott - Aubergine Parmiggiano. Så fort jag kom hem klickade jag mig in på hennes blogg, screenshottade receptet och gav mig iväg till affären. Vet ni vad det bästa är? Jag behövde bara köpa en enda sak. Resten är sånt man redan har hemma. Älskar sånna recept! Till nästa gång (för det kommer absolut bli en nästa) kommer jag nog att också ha i köttfärs för att göra den ännu lite matigare. Typ som en superenkel lasagne. Mums!

Aubergine Parmiggiana

INGREDIENSER

--------------------------------------------------------------

(för 2 person):

2 halvstora aubergines

1 vitlöksklyfta

1 burk tomatsås (jag körde en med basilika-smak)

Parmesan

Ricotta-ost (frivilligt men vääldigt gott!)

Olivolja


GÖR SÅHÄR

--------------------------------------------------------------

1. Sätt på ugnen på 180 grader.

2. Skär auberginen i avlånga bitar och dela på mitten, stek på ganska hög temperatur i olja på varje sida så det är genomstekt och med färg. Lägg ut på hushållspapper en stund.

3. Pressa vitlöken i en stekpanna och stek i lite olja på låg temperatur tills den är lite “guldig”, lägg till tomatsåsen och låt det koka ihop sig.

4. Ta en ugnssäker form och börja med en bit aubergine, lägg på ett lager av tomatsåsen och lägg på lite riven parmesan. Upprepa tills alla ingredienser är slut! Lägg lite extra parmesan på toppen och även ricotta – in i ugnen i ca 20 minuter eller tills det är lite färg på toppen. ENJOY! <3

Gillar

Kommentarer

Mammatillthea
Mammatillthea,
Har sett Linn ahlborg äta dessa, ser så gott ut 😍
nouw.com/mammatillthea
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
nej men så gott detta verkar då, jisses! Så kul när man kan få inspiration av andra, och lita på Janni kan man nog 🙏🏻 Perfekt att inte behöva ha inhandlat så mycket heller, gillar plånkan :> ❤️
nouw.com/emmaengstrom
marietheresel
marietheresel,
Är precis likadan, jag gillar att freestyla litegrann utanför recepten haha. Ibland blir det succe, ibland not so much. Men det där lät smarrigt! <3
nouw.com/marietheresel
amandagroth
amandagroth,
Men lägg av vad Gott 😍🙈
nouw.com/amandagroth
happyM
happyM,
Muuuums ❤️
nouw.com/happym

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin