Att välja lycka

För rätt så (väldigt) länge sen lyssnade jag på en podd där dom pratade om det här med lycka och välmående. Hon som intervjuades (åh vad jag önskar att jag minns vem det var) berättade så oerhört bra om hur mycket som faktiskt ligger i ens egna händer. Hur man själv är den som aktivt måste välja sitt välmående och sin lycka.
Tänk er en person, den där glada sociala individen som alltid tackar ja och är med överallt. Den kan vara så att den tackar ja för att den fullkomligt älskar det, men det kan också vara så att denna tackar ja för att alla förväntar sig det. Hon är ju trots allt hon som alltid är med och som man kan räkna med. Det kanske är så då att hon aktivt måste se till att tacka nej och tillåta sig själv ett par kvällar hemma på soffan för sitt egna välmående.

För mig är det ofta det totalt omvända. Jag är väldigt hemkär, i grunden introvert och helt ärligt lat och bekväm utav mig. Jag har absolut inget emot en Fredagkväll ensam hemma på sängen framför en serie. Eller en Lördag för den delen. Eller en Måndag. Eller.... Jag trivs i det.
Eller gör jag verkligen det? På samma sätt som hon jag pratade om tidigare aktivt måste välja att stå över vissa kvällar, måste jag istället aktivt se till att planera in saker. Efter två dagar ensam hemma (skrivandes på min c-uppsats), utan någon social kontakt mer än ett Godmorgon till kassören på ICA, inser jag hur dåligt jag faktiskt mår utav att vara bekväm och i sollitud.

Understimulerad kan jag dock inte säga att jag varit. Varje liten paus jag haft i skrivandet har jag sett till att fylla med andra projekt. Jag kan meddela er att just nu är min lägenhet ett totalt kaos. Bland annat har jag:
- Haft tvättstuga (lika bra att passa på när man ändå ska vara hemma).
- Tvättat mina kuddar. Jag tror ärligt inte att jag någonsin under mitt snart 25-åriga liv gjort det. Tack och lov kom jag dock på att jag inte äger en dammsugare innan jag hällde bakpulver på madrassen, haha.
- Fotat ett samarbete.
- Städat badrummet.
- Rensat delar utav förrådet.
- Uppdaterat min Shpock (kika in HÄR för att göra riktiga fynd!! Jag säljer bla blusen på bilderna)
- Hämtat ut ett paket.
- Gått en morgon-promenad.
- Bränt av ett riktigt härligt styrkepass här hemma.

Men trots att jag fyllt hela dagen med saker inser jag hur mycket jag måste komma ut, göra saker och framför allt träffa folk. Att jag har tappat träningsmotivationen under den här corona-tiden gör mig verkligen orolig. Jag känner liksom inte igen mig själv längre, haha!
Så för att återvända till inledningen om att aktivt välja sin lycka och sitt välmående så kan jag med hela mitt hjärta säga att jag längtar efter att gå till jobbet imorgon. Och förhoppningsvis kanske det blir en liten AW efter det med. En inte allt för dålig Fredags-plan va?

Kan ni känna igen er i det om att välja sitt välmående? Vilken utav personerna är ni? Är ni som hon eller är ni som jag? Eller är ni någon helt annan?

Gillar

Kommentarer

malinlinneaa
malinlinneaa,
Men lägg av vad snygg du är vännen 😍♡
nouw.com/malinlinneaa
by_anniess
by_anniess,
Stor igenkänning! jag är som Du, är en hemmagris ..<3 Du skriver så himla bra Matilda<3
nouw.com/by_anniess
tildablanksvard
tildablanksvard,
Men gud vad snygg du är! Och vilket bra och viktigt ämne du tar upp, känner själv att jag måste ta mig upp lite ur det här bekväma, kram<3
nouw.com/tildablanksvard
amandassofi
amandassofi,
Sen jag började som förskolefröken har jag verkligen fått mitt behov av att träffa människor uppnått hehe... 😊
nouw.com/amandassofi
englabjork
englabjork,
Jag tror verkligen att man kan välja sitt välmående! Om man åtminstone tänker på det. Jag är nog lite där mitt emellan men lutar mer åt ditt håll, dags att tacka ja till mer saker! <3
nouw.com/englabjork
Johannagrahn
Johannagrahn,
Jag är definitivt som dig, kan vara hemma i dagar utan att prata med ngn förutom min sambo när han kmr hem på kvällarna och känna att jag lever mitt bästa liv då haha. För övrigt, fantastiska bilder på dig 😍💯
nouw.com/johannagrahn
malinkirstine
malinkirstine,
Dessa bilder är så OTROLIGT FINA på dig! Wow wow wooow <3
nouw.com/malinkirstine
Desireekujala
Desireekujala,
Känner igen mig i allt du skriver, jag får verkligen energi av att vara själv, men samtidigt behöver jag prata/umgås med mina vänner för att känna mig på bättre humör! <3
nouw.com/desireekujala
happyM
happyM,
Såååå fina bilder på dig ❤️ Kram
nouw.com/happym
Therese,
Vilket bra inlägg <3
www.theresemolander.se

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin