Att plugga till mäklare

För ett tag sen fick jag en förfrågan från KTH om jag skulle kunna tänka mig att bli intervjuad för mitt programs informations-sida. Självklart svarade jag ja. Och eftersom att ni är flera som har ställt lite frågor om vad det faktiskt är jag pluggar så tänkte jag att jag lika gärna kan dela mina svar här med =)

Vem är du?

Jag heter Matilda Berlin, är 24 år och kommer från Gotland. Hösten 2017 började jag på kandidatprogrammet i Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling på KTH och läser nu mitt tredje och sista år.

Berätta om din väg till KTH!

Att flytta från Gotland var ett stort och spännande steg. Jag och min dåvarande sambo hade tur att kunna köpa en lägenhet ute i Täby. Idag bor jag i en liten studentetta på Lappis (vid Universitetet) som jag fått via SSSB. Så ett stort tips är att, oavsett livssituation, (gratis) ställa sig i deras bostadskö från dag ett.

Hur är din utbildning?

Jag ska erkänna att jag hade inga direkta förväntningar när jag började. Ärligt visste jag egentligen inte vad jag skulle läsa. Allt jag visste var att jag om 3 år skulle bli mäklare. Men från dag ett har jag känt att det här är så rätt!

Det är först nu under mina utbildningsår som jag har insett hur bra utbildningen faktiskt är. Lite tråkigt har varit att fokus inte har legat på några direkta ”mäklar-kurser”, utan en stor del utav dessa kunskaper får man själv söka genom kontakter med olika mäklarbyråer. Men bredden inom främst ekonomi, juridik, matematik, och fastighets- och informationsteknik har både öppnat mina ögon för andra arbets- och intresseområden och lämnar mig med en känsla av att verkligen vara attraktiv på arbetsmarknaden.

För oss som vill bli fastighetsmäklare är tyvärr möjligheterna för utbytesstudier begränsade då vi har obligatoriska kurser (för mäklarlicensens skull) under utbytesperioden. Det går dock att lösa genom att läsa utökat under 2a året. För att i övrigt är utbytesmöjligheterna otroliga då KTH samarbetar med drygt 300 universitet i hela världen. Just nu har jag vänner som är i både Australien, Singapore och USA, och fullkomligt älskar det (ska erkänna att jag är lite lätt avis).


Hur upplever du studentlivet under dina studier?

Vi började vår tid på KTH med 2 veckors mottagning precis innan skolan började, och det här var verkligen bland det roligaste jag gjort. Det var lite som en crash-course i att lära känna campus-området, få reda på vad sektionen är, vilka olika föreningar det finns och framför allt lära känna en massa nytt folk. Perfekt för som helt nyinflyttad!

Själva studenttiden blir sen vad man gör den till. Det finns enormt stora möjligheter att engagera sig, om man bara vill. Under mina 2 första år har jag varit alldeles för lite student, något jag verkligen ångrar idag när jag inser hur kul det är (ni får inte missa Torsdagspubbarna i Oasen!).

Fördelen med att plugga i Stockholm är att man får det bästa av två världar – studentlivet och det faktum att allt händer här! Möjligheterna är oändliga oavsett vad man är för typ av person. Musik, sport, nattklubbar – allt finns här!

Vad har du för framtidsplaner?

Från start har jag haft ett enda mål – att bli mäklare. Jag tror det kommer passa mig riktigt bra och ser otroligt mycket fram emot att ha dagar som aldrig ser likadana ut, kicken utav att lyckas (både med intag och sälj) och att ha ett arbete med både rörlighet och flexibilitet. Däremot tror jag att det kommer komma en dag när jag tröttnar, och då är det perfekt att ha min grund i denna kandidatutbildning. Hade jag enbart läst till mäklare hade jag behövt börja plugga på nytt, men nu kommer jag helt enkelt kunna byta bana in åt fastighetsutvecklingshållet (eller något annat).

Sammanfattning: Kan jag rekommendera kandidatprogrammet i Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling? Hell to the f-ing yes!!

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Men vad roligt att du ställde upp för intervjun och hur stolt ska du inte vara över dig för det också?? Jag tror absolut du kommer passa hur bra som helst som möklare, det tror jag verkligen Matilda! Är så impad att du orkar plugga också, kan jag snälla få lite av den energin? :'D All lycka till dig <3
nouw.com/emmaengstrom
elllensvensson
elllensvensson,
Var sååå nära att söka denna utbildningen, har kollat på den länge, men nu blev det en annan väg❤️❤️ Lycka till
nouw.com/elllensvensson
mathildahogbergs
mathildahogbergs,
myjjohansson
myjjohansson,
Så imponerad av dig Matilda, du kör ditt race och det är precis så det ska vara!🙏🏼😍😘
nouw.com/myjjohansson
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen! Hur mysigt som helst att få läsa det här! Du är så grym som gör det du vill i livet, bara kör på din väg. Du är verkligen en inspiration! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
linndossing
linndossing,
Låter så otroligt spännande! Du kommer bli galet grym på ditt jobb, blir så inspirerad! Kram
nouw.com/linndossing

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin