Att jobba på en båt - så är det

Gooood morgon hjärtan! Och ja, jag menar verkligen god morgon! För idag är livet rätt så underbart. För första gången på nästan exakt ett år har jag fått en riktig lön, woop woop! Nog för att jag älskar livet som student, men att tjäna lite pengar slår CSN alla dagar i veckan!
Det svåra är bara att hålla fingrarna i styr och inte shoppa upp allt här och nu, hehe


Nu är det här verkligen inget skrytinlägg, för tro mig - jag har jobbat för mina pengar. För att vara mer exakt är jag iväg och jobbar för dom just nu. Så när man måste sätta dom där ↑ larmen på morgonen, så är lönen en rätt så bra morot.

Ni var ju lite nyfikna på exakt vad det är jag jobbar med, så under min förra arbetsvecka tänkte jag samla ihop material till att göra ett ordentligt inlägg om det. Typ en my day in pics eller en bild i timmen.
det hände dock inte...


Här kommer våran båt in i Visby hamn efter sin första tur till Nynäshamn, och vi kliver på för att byta av den besättningen och åter igen åka en tur och retur till Nynäs

Såhär långt kom jag i mitt fotograferande, dvs 5 minuter in i mitt arbetspass. För det är så att när man är ombord och jobbar, då är man ombord och jobbar. Det finns inte tid till att sitta med mobil eller att plocka upp den stup i kvarten för att fota. Hey, det finns inte ens teckning. Så mobilen blev liggandes.
Därför kommer här istället en liten snabb förklaring i text istället =)


Jag jobbar alltså i informationen på Gotlandia 2 (en utav Destination Gotlands båtar) nu under sommaren. Är ni sugna på att ha världens bästa sommarjobb nästa år så är det utan tvekan hit ni skall söka er! Pros:
- man har ett grymt varierande och spännande jobb med fasta rutiner men där två dagar aldrig blir varandra lika
- man har världens bästa kollegor och skrattar varje dag
- man får åka över Östersjön varje dag
- man är ledig varannan vecka (med betalt)
- man får en riktigt fin lön!


Som sagt är ingen dag exakt som den andra, men lite snabbt sammanfattat kan vi ta min dag såhär: Jag kliver på båten och börjar förbereda turen, passagerarna kommer ombord, jag säljer en massa kaffe, bullar och mackor, jag gör utropen (ni vet Vi anländer till Nynäshamn om cirka 10 minuter. Våra bilburna gäster kan nu gå ned till bildäck...), jag springer fram och tillbaka, ser till att allt är påfyllt, att allt rullar på och hjälper alla mina kollegor med det jag kan (bästa lagkänslan ever!). Trots långa arbetspass är raster i stort sett icke existerande på dom små båtarna (där jag jobbar), utan en matpaus per tur tas i mån utav tid. Jobbar man på storbåt är raster däremot schemalagda. Så har jag tur hinner jag också äta lite, sitta en stund i messen och kanske ta en kaffe innan dom 3 timmarna och 15 minuterna gått och vi är framme.

Men det betyder då inte vila. Nope, tvärtom. Snabbt ska vi ut och städa hela båten (ta toaletterna, plocka skräp och torka) under hamnuppehållet så den är redo när nya passagerarna stiger på efter cirka 30 minuter. Sen är det ungefär samma veva som innan. Kaffe, utrop, springa runt.
När vi sen anländer till Visby igen är det dags för ordentligt städ, vilket innebär allt ovan men också dammsugning, putsning och våttorkning. Ni läser rätt, Matilda Berlin, som HATAR att dammsuga gör alltså det i cirka 1 timme om dagen. Helt sjukt!

När hela båten sen är städad, och alla är klara (ingen slutar innan allt är gjort. Än en gång - teamwork!) får vi äntligen kliva av båten. Cirka 12 timmar senare och 2 turer över havet. Sen sover man gott kan jag lova, haha!
Utan tvekan världens bästa sommarjobb och något jag kan rekommendera er alla!


Gillar

Kommentarer

emmasjoberg
emmasjoberg,
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ampii
Ampii,
Va roligt 😍
nouw.com/ampii
Matildaberlin
Matildaberlin,
mathiildaeklund
mathiildaeklund,
Vad spännande!! 😍
nouw.com/mathiildaeklund
Matildaberlin
Matildaberlin,
Frida,
Tack! Det var verkligen superfint!

ååh vad kul!! Roligt inlägg och du verkar trivas bra med jobbet 😊
fridachristina.com
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! tack fina <3
nouw.com/matildaberlin
kovacevic
kovacevic,
Jätteintressant att läsa, och härligt att du verkar trivas så bra! Kramis <33
nouw.com/kovacevic
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tack finaste <3
nouw.com/matildaberlin
amandasääv
amandasääv,
Åh så kul det verkar vara!😊 dock är jag lite sjösjuk så skulle nog inte passa mig, haha <3
nouw.com/amandasääv
Matildaberlin
Matildaberlin,
Hahaha! Nja, då kanske det inte är rätt ställe 😉 Kram <3
nouw.com/matildaberlin
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Hoppas det kommer gå bra med städningen! Kram fina du! <3
nouw.com/emmaengstrom
Matildaberlin
Matildaberlin,
Mayamolanderz
Mayamolanderz,
Kanske båten man ska söka till nästa år<33
nouw.com/mayamolanderz
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men ja! Haha! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
sanns
sanns,
Det låter verkligen superroligt! <3
nouw.com/sanns
Matildaberlin
Matildaberlin,
Det är det med kan jag säga =) Kram <3
nouw.com/matildaberlin
4foodies
4foodies,
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men ja! Det är det verkligen <3
nouw.com/matildaberlin

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin