Att bygga ett liv och bygga ett drömhem

I samarbete med Prestigo

Var kommer jag vara om 5 år? Vem kommer jag vara om 5 år? Den tanken skrämmer mig ibland. Eller snarare rätt så ofta. 5 år är väldigt lång tid, men samtidigt går det så galet fort. Tänk bara på vad jag hunnit med de senaste 5 åren.


Ett år tillbaka: Jag jobbade liksom i år på båten, men jag var precis på väg in i mitt livs största äventyr (än så länge). Jag hade fått mitt antagningsbesked till den kandidatutbildning jag idag läser på KTH vilket innebar att jag skulle flytta ifrån min födelseort, min familj och min trygga punkt i livet.

Två år tillbaka: Jag och Richard köpte våran första lägenhet. OMG vad vuxen jag kände mig då när jag satt där på banken och diskuterade hur vi behövde låna miljonbelopp och således vara skuldsatt över öronen. Efter det påbörjade vi det fysiskt, och psykiskt, jobbigaste året i våra liv. Vi ville bygga våran drömlägenhet och det satte vi igång med att göra. Själva. Det var 12 månader av rivande, byggdamm, långa dagar, kvällar och helger med spikande, klinkande, målande och allt vad det mer var. Våra liv var kaos och all tid och kraft gick till byggandet. Hade jag gjort om det igen hade jag nog inte gjort det. Men samtidigt blev resultatet helt otroligt. Så jo jag hade nog gjort om det, men jag hade utan tvekan tagit hjälp. Vi hade många bra idéer och visioner och hade utan tvekan velat vara med hela vägen, men utan det jobbiga i själva byggandet. Därför hade jag vänt mig till exempelvis Prestigo vars filosofi är är med dig hela vägen till drömhemmet. Hur bra? Dom utför både små och stora arbeten, allt från att byta ut ett kök till att bygga hela ditt drömhem. Jag har gjort min vända med att totalrenovera. Jag är klar. Så nästa gång (när jag är lyckad mäklare) kommer jag utan tvekan anställa någon som gladeligen gör det.


Tre år tillbaka: Hade jag gjort en kort vända på kontor och insett att det var det värsta jag någonsin gjort, och ett jobb jag aldrig någonsin kommer att komma ta igen. Jag är inte menad att sitta still vid ett skrivbord utan ska utan tvekan vara ute och flänga och fara. That’s me! Det var också då jag gjorde det jag nog är mest stolt över i hela mitt liv: Jag insåg att livet är alldeles för kort för att göra något man vantrivs med, reste mig upp och sa väldigt spontant upp mig.


Fyra år tillbaka: Jobbade jag på mitt (dåvarande) drömjobb – på gymmet. Jag älskade varenda dag och gick sjungande hemifrån på morgonen, trots att jag nog aldrig varit så morgontrött som jag var då. Livet var FANTASTISKT!


Fem år tillbaka: Det var året jag tog studenten. Året jag gick ut gymnasiet. Hade världen framför mina fötter. Blev vuxen?

Det känns som att jag har gjort en hel livsresa under de senaste 5 åren. Så nu är frågan, vilken livsresa kommer jag att hinna göra under de nästkommande 5?

Gillar

Kommentarer

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin