Återhämta dig i vardagen

Hej finingar! Hur har eran helg varit? Min har varit helt otroligt bra! Det kommer en recap nu i veckan, men jag har prioriterat att hitta på grejer så bilderna är inte redigerade ännu. Så det kommer helt enkelt.
Nu är jag i alla fall tillbaka i Stockholm, påfylld med så mycket energi. Inte bara ifrån helgen utan också från den promenaden jag nyss kom tillbaka ifrån. En timme ut i det fantastiska vädret tillsammans med en vän i lurarna. Så himla härligt!

Under min morgonpromenad imorse reflekterade jag över två saker.
Nummer 1: att jag har ett helt nytt lugn i mig själv. Ta till exempel det faktum att trots att jag bara skulle vara nere i ett par dagar så packade jag med mig en bok. Visserligen har jag inte öppnat det för jag har gjort en massa annat, men ändå.
Nummer 2: det är med att uppskatta småsakerna i livet och ge sig själv plats för återhämtning. Jag, liksom så många andra, har alltid tusen bollar i luften, ser framåt, har svårt att sitta still och så vidare. Det är det verkligen inget som helst fel med. Däremot behöver dom flesta av oss driva människor bli bättre på återhämtning. Jag själv brukar köra 110% on, precis till den gräns att jag inte orkar mer och sen köra 110% off (släppa allt och åka iväg på en resa). Överlag gillar jag det, och det funkar verkligen för mig. Men för att optimera mitt välmående behöver jag fler små återhämtnings-pauser i vardagen. Så var hittar jag dom? Jo:

Min morgonpromenad på Midsommardagen. Hur fint??

- Promenader utan påtvingade intryck.
Nu blir det tyvärr inte så många av mina älskade morgonpromenader längre då jag istället tränar så dags. Men när jag väl tar dom så är det utan lurar i öronen. Innan lyssnade jag alltid på poddar, ljudböcker eller något annat, men det har jag helt slutat med. Den stunden behöver jag till att bara andas, lyssna in naturen runtomkring mig och låta mina tankar snurra åt det hållet dom vill. Vi får konstant så mycket intryck från alla håll och kanter, så ta stunden till att kliva ifrån dom lite.

- I bokens värld.
Det vill säga med en riktig pappersbok i handen. Inte ljudbok (även om jag älskar det med), för där kan man fortfarande matas med miljoner intryck från alla andra håll och kanter. Nej, jag snackar om det där magiska momentet när man ligger på solstolen men befinner sig på något helt annat ställe, när man ligger i sängen och plötsligt inse att solen håller på att gå upp utanför fönstret eller när man trevar sig in i badrummet för att man inte kan lägga ned boken trots att man är så kissnödig att man håller på att dö.

- I gruppträningssalen.
Det finns verkligen få saker som slår känslan att kliva in i salen, lägga bort mobilen och bara vara där och då. Att träna är i sig något jag behöver för att må bra. Men på gymmet eller i löpspåret kan man fortfarande bli distraherad av alla världens notiser på telefonen. På ett pass är det skillnad. Då måste man lägga bort, koppla ifrån och göra sin grej.

- Bland mina nära och kära.
Då menar jag inte som under kvällar med finmiddagar eller födelsedagsfester (även om dom är fantastiska med). Utan jag syftar på soffmyset när alla bara sitter där tillsammans. Det spelar inte ens någon roll om alla sitter med varsin mobil, ipad eller dator. Kärleken är allt som behövs.

Var hämtar ni er återhämtning i vardagen?

Gillar

Kommentarer

tildablanksvard
tildablanksvard,
så härligt! Och jag försöker att ta vara och vara med familjen utan mobilen någon gång ibland för att få släppa allt en stund, kram<3
nouw.com/tildablanksvard
marietheresel
marietheresel,
Jag promenerar också utan musik eller liknande av samma anledning. Jag tror vi behöver ta paus från intrycken som tvingas på oss. Kunna vara i tystnaden och lugnet lite mer 😊❤️
nouw.com/marietheresel
Amiyas
Amiyas,
Så viktigt att prioritera sig själv och återhämtning regelbundet! Och så fridfullt det ser ut att promenera där 🙏🏽💕
nouw.com/amiyas
Hannas krypin,
Jag återhämtar mig genom ett härligt träningspass. Något annat jag gillar med är att sitta ute och bara göra ingenting.
hannafialotta.blogg.se
happyM
happyM,
Åh men så himla bra inkägg, håller verkligen med dig om de här punkterna ❤️ Kram
nouw.com/happym
Mammatillthea
Mammatillthea,
Återhämtar mig genom att gå promenader, åka iväg med husvagnen eller dricka ett glas vin med en bra vän 😍💕
nouw.com/mammatillthea

Instagram @matildaberlin

Instagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlinInstagram matildaberlin